Deuodone
Zainteresovan član
- Poruka
- 251
Очигледно мислиш на фанариоте, нису то били Цинцари, већ Грци и (вероватно) део Јевреја.Cincari i Grci su dolazili kao crkvena vlast u opustošene srpske crkve. Seljani a i drugi Srbi su u vreme njihovog dolaska bili osiromašena raja pod turskom okupacijom, a Cincari su uživali tursku podršku, a u mnogim slučajevima i vojnu.
Не греши душу, Цинцаре су Турци третирали малтене као и нас Србе. Какве црне повластице Цинцарима у Турској...
Цинцари су своје жене наруживали урезујући им Крст на чело да их Турци не би силовали...
Иначе Цинцари, малтене па би се претопили у нас, колико нас у суштини цене.
Дубровчани су наравно Срби, онда били не 100% већ 10000%, али у различитој држави и Римокатолици (...).Da ali u njemu su pored srba živeli dubrovčani, sasi i drugi. To je više bio pečalbarski grad. Ne može se reći tipično srpski iako je bio srpski.
Odakle su cincari dolazili ?
Цинцари долазе из тог данас Шиптарског беше Москопоља, а тамо су по једној верзији дошли као припадници једне Римске легије. Требало би да је то истина, јер имају видне те неке латинске антрополошке особине.
Толико ја "знам" о њиховом пореклу.
Грешка, док је Константинопољ био Ромејски (увек...), никада није био Римокатолички (сем оно безвезно унијаћење тамо негде пред пропаст...). Чак и кад је службени био Латински, нису наравно били Римокатолици.Nije vladala delom Grčke već upravo centrima trgovine. Religija je njima relativna stvar podsetiću te da su svi bili katolici dok je Carigrad bio latinski.
Римски Папа је престао да буде Православан, када је променио Симбол вере и пркосио Господњој речи да: "Дух исходи од Оца.", а они су убацили и од Сина (што Господ није рекао и што вуче Проклетство Првих Васељенских Сабора). Итд.
Дакле Папа је 1054. престао да буде Православан, а Константинопољ никада није био Римокатолички.
Грци из мале азије су отишли у данашњу Грчку, а Срби из данашње Грчке у Малу азију, то је било 1923. Размењено је колико се сећам око 2,5 милиона људи...Pa nemoguće da su došli u Srbiju, Nije zabeleženo toliko ljudi da je došlo u Srbiju. Znam za 1945-49
Код нас је дошло (не знам колико) 10.000-70.000 Срба из Грчке после рата са Маркосом око 1950. (било их је до скоро живих, а Тито их је крио као змија ноге...).