Crnugović
Primećen član
- Poruka
- 840
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A šta sporiš?Ne sporim ja da ima i slovenskih naziva....
Sve sto mislim da nije tacno. Konkretno sad ovo da su Srbi gradu Dracu dali ime...A šta sporiš?
A ko mu je dao ime?Sve sto mislim da nije tacno. Konkretno sad ovo da su Srbi gradu Dracu dali ime...
Ako ti je lakše radi osetljivog stomaka ti sebi prevedi "Sloveni"Sve sto mislim da nije tacno. Konkretno sad ovo da su Srbi gradu Dracu dali ime...
Mislis da kazem ime konkretne osobe, pa ako ne mogu da dokazem onda su Srbi... Romeji su imali prvo ime od koga nastaju danasnja imena....Pre njih Grci su ga zvali drugacije....A ko mu je dao ime?
Znači, kažeš da su ime Dyrrachion dali Romeji. A odakle onda naš naziv Drač?Mislis da kazem ime konkretne osobe, pa ako ne mogu da dokazem onda su Srbi... Romeji su imali prvo ime od koga nastaju danasnja imena....Pre njih Grci su ga zvali drugacije....
Izgovori Dyrrachion na Romejskom i kaz'ce ti se samo... Pazi, ne kazem ja da je ime sa Romeja direktno preslo na Slovene, ko zna kakvih sve tu moze imati uticaja kroz vreme... Tako je moguce da ni Romeju nisu gradu dali takvo ime bez uticaja nekog drugog...Znači, kažeš da su ime Dyrrachion dali Romeji. A odakle onda naš naziv Drač?
https://forum.krstarica.com/threads...e-tome-nadao-google-maps.521995/post-20198586Izgovori Dyrrachion na Romejskom i kaz'ce ti se samo... Pazi, ne kazem ja da je ime sa Romeja direktno preslo na Slovene, ko zna kakvih sve tu moze imati uticaja kroz vreme... Tako je moguce da ni Romeju nisu gradu dali takvo ime bez uticaja nekog drugog...
Ljudi se cesto odlucuju da klimaju glavom na lupanje gluposti ili cute, da im ne bi rekli kako zabadaju svom narodu....Dok ga ti "Srbima" zabadaš, dvorište nam sve tesnije, pa ti vidi obrazce delovanja u komšiluku![]()
Драча је било које трновито жбунасто биље и назив је од глагола 'драти'.Po svoj prilici drač dolazi od dra(pa)č tj. preko glagola drapati.
Да ли би знао зашто Албанци нису мењали те српске топониме по АлбанијиIzgovori Dyrrachion na Romejskom i kaz'ce ti se samo... Pazi, ne kazem ja da je ime sa Romeja direktno preslo na Slovene, ko zna kakvih sve tu moze imati uticaja kroz vreme... Tako je moguce da ni Romeju nisu gradu dali takvo ime bez uticaja nekog drugog...
Од Енвера Хоџе. Интересантно је то да Срби вековима под турском окупацијом чувају језик,Jel znaš i da je Albanija zabranjivala "Slavenima" ime i prezime, ako se nevaram od 1997god. može jedno od toga!!!
По теби су Римљани живели свуда још пре оснивања Рима.Izgovori Dyrrachion na Romejskom i kaz'ce ti se samo.
Nisu ziveli svuda, a kamoli svuda pre osnivanja Rima, vec su oni u svoje vreme imali najrazvijenije drustvo u cijie okvire su se drugi uklapali... Ne osporavam ja postojanja nijednog plemena, naroda ili kako god pod okriljem Rima... Ti narodi i plemena imali su mnogo vise koristi od romeja nego romeji od njih.., To je prirodan sled...По теби су Римљани живели свуда још пре оснивања Рима.
Како окарактеристи ову твоју изјаву? Ти знаш како се изговара
и шта значи?
На коју религију мислиш? Ако мислиш на паганизам, то су преузели већином од ГркаShvatio sam da tvrdite da su romeji koristili nase toponime, pa bih pitao da li su i religiju dobili od nas?
Na hriscanstvo?На коју религију мислиш?
Ово ти је погрешан закључак, све што Рим чини оним што јасте,Ti narodi i plemena imali su mnogo vise koristi od romeja nego romeji od njih
Verovatno to mislis i za Grke....Ово ти је погрешан закључак, све што Рим чини оним што јасте,
отето је од других са уништењем многих цивилизација.
Какве везе имају Римљани са хришћанством? И то су отели и упропатили.Na hriscanstvo?
Kakvi zakljucci... I to sve stalo i jednu recenicu...Какве везе имају Римљани са хришћанством? И то су отели и упропатили.
Да, погледај неки документарац о Трачанима. Кад будеш видео шта је таVerovatno to mislis i za Grke....
Не разумем?!?Kakvi zakljucci... I to sve stalo i jednu recenicu...
Черногоровичу,да ли уопште знаш где је Костур и какви су људи тамо живели и којим се језиком тамо говорило?Grad Kastoria(Kostur) su nakon 1SR odsecali jezik "slavenski" doslovno(knife action)