Slovenija rekorderka u korupciji

Istina , to je vrlo moguće zato što Dučić nikad nije živeo u Srbiji pa nije ni upoznao srpski narod i srpsku državu , sa druge strane Nušić,Skerlić ,Domanović,Svetozar Marković ,Čeda Mijatović ,Vasa Pelagić,Laza Lazarević,Glišić i mnogi drugi umni ljudi onog vremena iz Srbije, su nam ostavili brojna pisana svedočanstva o nevidjenoj ,gotovo bolesnoj razmeri korupcije,pljačke nepotizma i zelenaštva u ondašnjoj kneževini i kraljevini Srbiji , pre ujedinjenja sa bilo kim ,tako da samo notorna neznalnica i istorijski idiot može tvrditi kako su korupciju u Srbiju doneli neki Slovenci i ostali .(Dučić je verovatno bio ovo prvo jer nije imao veze sa Srbijom)
Za one sa jeftinijim ulaznicama , koje mrzi da dublje ulaze u sve te silne istorijske izvore dovoljno da pročitaju samo prva dva čina najpoznatije Nušićeve komedije Sumnjivo lice iz 1887. godine .
Književnost svake pojedine zemlje na ovom belom svetu ima najviše knjiga koje su posvećene slabim stranama svojih naroda. Sumnjivo lice nije delo o korupciji već o palanačkoj psihologiji i paranoji.

- - - - - - - - - -

Točno.

Istraživanje nije bilo o korupciji, nego o subjektivnom doživljaju:

Ja mislim da za posao s državom moraš nekoga potplatiti.
Znači li da je zaista tako?
Ne, ali znači da je moja percepcija takva.

A to može biti i pogrešno, zatrovana sam primerima i pričama, pa više i ne mogu da imam objektivnu percepciju.

A to može biti i pogrešno, zatrovana sam primerima i pričama, pa više i ne mogu da imam objektivnu percepciju.

Imao sam mao veze s antikorupcijskom kampajnom koja se provodila u Hrvatskoj, pa znam nešto o tome.
Sada to kreće u Srbiji (ili je krenulo, financirano od EU).

Okvirno mogu reći da je na ovim prostorima odnos percepcije korupcije prema stvarnoj korupciji daleko veći nego u ostatku Evrope.
Drugim rječima, manje smo korumpirani nego što mislimo da jesmo.

Ljubljana -- Slovenija je evropski rekorder u poslovnoj korupciji, pokazuje istraživanje savetodavne kuće "Ernst i Jang".

157719141951891cc8ebd55307371537_368x273.jpg

Istraživanje "Ernst i Janga" je pokazalo da čak 96 odsto menadžera vidi korupciju kao uobičajenu praksu u Sloveniji, čime je Slovenija zauzela prvo mesto u Evropi po koruptivnosti u poslovnom svetu.

Od 96 odsto slovenačkih rukovodećih poslovnih ljudi koji podmićivanje vide kao ustaljeni oblik poslovanja, 26 odsto ispitanih je reklo da je za dobijanje ugovora u njihovoj oblasti poslovanja potrebna korupcija.

Evropski prosek koruptivnosti je 39 odsto, a Hrvatska (90 odsto) i Ukrajina 85 odsto) su na mestima za Slovenijom. Korupcija je najmanja u Švajcarskoj, 10 odsto. U istraživanju koje je "Erns i Jang" sproveo širom Evrope, učestvovalo je više od 3.000 članova upravnih odbora, nadzornih saveta, direktora i njihovih ekipa, iz 36 država.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2013&mm=05&dd=07&nav_id=711607

Ja sam mislio da smo mi najgori al ko sto vidimo i od nas ima gorih. Slovenci i Hrvati najveci lopovi i kriminalci u Evropi.

I do not agree with that statement. Not all Slovenes are thieves. It is very unpolite to say such a thing.

Kad budete išli u SLO, nećete verovati da su mogli toliko da puknu, ili sam ja bio takođe zatečen time da i neko može da bude tu negde kao mi.
Nije mrtva trka, pošto su baš malecki, lakše se vidi koliko su prsli.

Ja idem ili prolazim kroz Sloveniju svako toliko i ne vidim apsolutno nikakvu razlika u odnosu na vrijeme prije početka krize dakle 2008. godine. I u Hrvatskoj i u Srbiji bi se znatno bolje živjelo da dođemo na razinu "krize" u kojoj su oni sada.

Ево и овај што пише на форуму огрезао у корупцији...
Слободно ти брате пиши на комшијском језику.
Hej, slovenski fant, daj slobodno riši na hrvaškom - razmemo i taj...
Иначе од.јеби у скоковима...
Јесте да је еМглески дозвољен, али овдје нема Енглеза...
Осим у кафанама оних шпијунЧина...али то су домаћи издајници.

Back