Ja sam shvatio...ti nisi.
Ti si sam rekao da bi, za razliku od boga, odustao od stvaranja zlotvora, ako imaš predznanje da će da bude zlotvor.
U ovom tvom primeru, bog je trener koji stvara nespremnog igrača i uvodi u utakmicu, a imao je i znanje i vreme da ga spremi...loš i neodgovoran trener.
Molim te da promisliš o primerima koje daješ, da ne gubimo vreme.
Jeste...... ti si shvatio i onda automatski ja nisam shvatio..... nema veze što se pozivaš na samog sebe - to je uvek bio najjači dokaz da je neko u pravu.....
Jok, nisam to reko, ovo prvo što si boldovao, to si ti nešto tendeciozno intrerpretiro, evo citiraj neku moju poruku pa da vidimo, ako ne citiraš, onda ipak ne možeš da budeš pravu

ma koliko se pozivao...... na samog sebe.
I, za ovo tvoje drugo boldovano, ovo što se pozivaš za neki moj primer, ne možeš da se pozivaš samo na neki moj primer i da kažeš na osnovu tvog primera Bog je loš i neodgovoran trener, ne može to tako, ipak to ne ide tako u raspravama

, nego moraš da navedeš konkretno koji je to moj primer i da obrazložiš zašto i zbog čega je po tom mom primeru Bog neodgovoran i loš trener, i ako i to ne odradiš, onda ne možeš da budeš u pravu.
Ja vreme trenutno imam na pretek i nigde ne žurim

, na bolovanju sam.
Ne mora da ti nameće, zašto odmah skačeš na tu opciju?
Savršeni marketing strateg tačno zna kako da te ubedi da uradiš nešto, kako da ti nešto objasni.
A time ne ruši tvoju slobodnu volju.
Skačem da predupredim sve moguće implikacije tvojih pogrešnih predpostavki o Bogu.
Savršeni marketing strateg, to bi bilo tako jednostavno kako si objasnio kada bi bio samo jedan strateg, šta ako ima više stratega koji su takođe savršeni u svojim strategijama, pa, onda pitanje strategija u odnosu na spoljašnje i unutrašnje situacije i koliko je moguće u datim okolnostima napraviti najsavršeniju strategiju, i, na kraju imaš objekat koji poseduje slobodnu volju i može po svojim željama i strastima i sklonostima da izabere šta će da uradi.
Ponovo je ista relacija, nego izgleda tvoj um odbija da to shvati jer je vezan za zabludu.
Ako trener zna da će igrač da pogreši, a savršen je trener, može da ga pre utakmice istrenira da ne greši.
Ako ne može, znači da je namerno stvorio igrača kojeg nije mogao da nauči kako treba...ponovo njegova odgovornost (nadam se da kapiraš paralelu sa bogom).
Bog je loš trener koji svesno stvara lošijeg igrača.
To što ponavljaš u svakoj drugoj rečenici da nisam shvatio, da sam u zabludi i slično, možda na kraju i postane istina, samo ponavljaj.
Nije ista relacija, jer ipak ne pratiš tačno šta pišem, implikacija je da ovakav svet kakav danas imamo je stvoren upravo ovako kako je i trebalo da bude stvoren, i nikako drugačije, jer to drugačiji neki svet od ovog kakav imamo danas, takav svet ne bi mogo da postoji.
I, to važi i za Božije stvaranje i za TE stvaranje, za Božije stvaranje - čovek je morao da bude stvoren sa slobodnom voljom i nikako drugačije (već sam u ranijim porukama pisao zašto), dok za TE stvaranje (od koje TE bežiš ko oparen na ovoj temi iako si 100% evolucionista

.... pomisliću da si posto Kreacionista.....

) - koja se po evolucionistima zasniva na čistim činjenicama u prirodi i onda takođe i ovde nikako nije mogao da nastane neki drugačiji svet od ovog koga imama sada.
Naravno da kapiram paralelu, pa ja sam prvi uveo paralele

, paralela sa trenerom i fudbalerom se tiče toga da iako postoji predznanje da će taj fudbaler napraviti penal opet se mora uvesti neki fudbaler da bude u odbrani, to ti je paralela sa ovim gore što sam napiso o stvaranju sveta baš kakav jeste danas.
Gore sam ti odgovorio za savršenog marketing stratega, to je slična priča kao sa ovim trenerom, sličan je i odgovor, imaš i drugog trenera koji će tako istrenirati napača da ovaj utrenirani odbrambeni fudbaler teško može da se nosi sa takvim napadačem, onda, razne okolnosti, napadač predribla odbrambenog igrača i da ne bi napadač dao gol ovom odbrambenom ništa drugo ne preostaje nego da napravi grešku i napravi penal.
Vidiš koje su sve to paralele.
Ja pazim i kapiram da nikako ne kapiraš da je ovo čas za tebe i šta ti se govori.
Savršeni, prepametni bog je u tvom slučaju našao način kako da te Zmija ne prevari, a nije srušio tvoju slobodnu volju.
U slučaju Adama nije...a navodno je svemoćan i savršen.
Dobro sensei master Yoda.
U pitanju su različite situacije, jer ako bi Adam mogo da se teleportuje ponovo nazad odbio predlog zmije (i bre..... zašto pišeš bog malim slovima..... i Zmija pišeš velikim slovima..... ću pomislim svašta za tebe.....

), i ako je prihvatio predlog zmije u prvom slučaju..... onda su u pitanju različite situacije i onda pričamo o različitim situacijama i zašto i kako situacije utiču na to da se prihvati ili odbije predlog zmije, nije ovo što ti navodiš, o tome pričamo na drugim mestima.
To je kao da kažeš: Gde u našoj reklami za naš fudbalski klub kažemo da nismo najbolji klub?
Gledamo rezultate, a ne marketing...
A rezultat je da se navodno savršeni, sveznajući, svemoćni trener pokazao kao neodgovoran, pa posle još kažnjava igračevu porodicu...
potpuno sumanuto (a plus nije najluđe šta je uradio).
Bre, nisi odgovorio na ovo što si citiro mene, citiraš nešto iz moje poruke i onda odgovoriš nešto potpuno drugo, nemo to da radiš.
Nego, ako u jednoj tvojoj poruci kažeš da Bog nije napravio Adama dovoljno sposobnog i nije ga dovoljno vaspitao da odoli izazovu zmije i ja kažem da nije tako po priči iz Svetog Pisma u kome je to sve sa Adamom opisano, onda ti treba da pokažeš da sam ja u krivu ili ti si u pravu na osnovu toga kako piše u Svetom Pismu, ono nam je reper.