Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Možd problem sa motivacijom?Svaki naš odnos jeste manjak slobode.
Hteo ti to da prizna sebi li ne.
Ne ide ti se nigde danas ali ti je drugu slava?
Obavezan si, jer se očekuje?Možd problem sa motivacijom?
možda depresija?
To je tvoj doživljaj.Pravimo kompromise na osnovu očekivanja drugih, u svakom odnosu.
A to ide na uštrb naše slobode.
Voliš da ideš na posao baš svaki dan, Paula?To je tvoj doživljaj.
Recimo ja volim tipa i želim da sam sa njim. On kaže ja ne mogu danas da se vidimo, ali mogu sutra. A ja sutra baš imam nešto. Ali želim da se vidim. Ja ću svoju slobodu ograničiti u tome što sam htela sutra i otići ću do njega samo da se vidimo... jer to jako želim. Dakle, ja svesno menjam, otkazujem šta sam htela, ograničavam sebe da bih bila sa njim. I ja to ne doživljavam kao ukidanje slobode, jer to volim da radim.
O slobodi se pitamo kada nam ne prija to što radimo.
Ali ja na sve to gledam ne kao na ograničavanje slobode, već priliku da nešto uradim.Tvoj poslodavac te očekuje sutra na poslu?
Tvoj ljubimac očekuje hranu sutra?
Tvoja ljubav očekuje da joj se javiš?
Prijatelji da im dođeš na slavu...
Nastavi niz?
Sve nas ograničava, u neku ruku?Ali ja na sve to gledam ne kao na ograničavanje slobode, već priliku da nešto uradim.
Ljubimca želim da negujem
ljubavi želim da se javim
prijatelju ako ne želim da dođem reći ću mu otvoreno... ako mi je stvarno prijatelj, da vidimo kako i šta, da li ima dovoljno gostiju, koliko mu je stalo. Ako jeste učiniću mu to.
Poslodavac.. dobro, ja volim ono štp radim
Ni u jednom od tih slučajeva mi se ne psotavlja pitanje slobode, ali recimo ako me neko stalno zivka sam kim sam se kresnula to me nervira. JEr ga ne volim. Da ga volim ne bih razmišljala o slobodi.
Obaveze shvatam kao elementarne nepogode, one moraju. Fakultet, magistratura, doktorat, pisanje radova, predavanja, naravno da mi nekada nije do toga, ali tu i ne pomišljam da mislim o slobodi.. Jednostavno šta mora mora. Izabrala sam posao i sad ga guram. E sad ko je primoran na nešto on nije izabrao i naravno da nije slobodan.Voliš da ideš na posao baš svaki dan, Paula?
Pa to je glupo. Svi znaju da je sloboda uvek ograničena nečim. Moj bivši je uvek govorio "ništa ne moram osim da umrem", na šta bih mu ja uvek prosto rekla moraš da imaš ličnu kartu. itd... jasno je da u društvu imamo svoja ograničenja, uče nas socijalizaciji od malena.A insinstirati na nekom prividu slobode, dok robujemo svemu i svačemu?
Pa, svašta se mora, da bi nešto opstalo.Obaveze shvatam kao elementarne nepogode, one moraju. Fakultet, magistratura, doktorat, pisanje radova, predavanja, naravno da mi nekada nije do toga, ali tu i ne pomišljam da mislim o slobodi.. Jednostavno šta mora mora. Izabrala sam posao i sad ga guram. E sad ko je primoran na nešto on nije izabrao i naravno da nije slobodan.
Pa:Pa to je glupo. Svi znaju da je sloboda uvek ograničena nečim. Moj bivši je uvek govorio "ništa ne moram osim da umrem", na šta bih mu ja uvek prosto rekla moraš da imaš ličnu kartu. itd... jasno je da u društvu imamo svoja ograničenja, uče nas socijalizaciji od malena.
Ali ti si odmakao od teme veze. Ovo nije pdf Filozofija. Nego me konkretno zanima gde su granice u nekoj vezi, kada se osetimo neslobodnim
"Obaveza" u partnerskom odnosu misljenja sam ogleda se u postovanju, poverenju, "zrtvi" za srecu partnera.Pa da, pitanje je odnosa obaveza i slobode.
Najbolje je obaveze smatrati kao nužnost, onda ne razmišljaš o slobodi.
Ali ovde smo na ljisu, pa sad, koje imamo obaveze prema partneru? Prema meni, ako se dođe do tog razmišljanja, to već znači da nešto nije u redu. Inače, jedva čekam da radim ono što smo dogovorili.. i što zajedno treba da uradimo, ili za njega, ili za nas. NA primer, ako razmišljam kako mrzim da mu ispeglam stvari, onda to meni već dosta govori o mom ondosu prema njemu. A opet, ako samo ja nešto radim, a on ne, gubi se ravnoteža i osećaš se loše. Potrebno je oboje podjednako da ulažu da se pitanje slobode ne bi uopšte postavljalo
Pa da, to ide prirodno kada si sa nekim sa kime želiš biti"Obaveza" u partnerskom odnosu misljenja sam ogleda se u postovanju, poverenju, "zrtvi" za srecu partnera.
Mislim da problem danas nastaje u zelji da se isprate trendovi prihvatanju onoga sto i nije deo nas kako bi smo bili prihvaceni a ustvari sva car je ziveti onako kako osecamo da treba.Pa da, to ide prirodno kada si sa nekim sa kime želiš biti
Kako srce kaže. ček sa instagrama..Mislim da problem danas nastaje u zelji da se isprate trendovi prihvatanju onoga sto i nije deo nas kako bi smo bili prihvaceni a ustvari sva car je ziveti onako kako osecamo da treba.
Mnogima zivot prodje a sustinu istog nikada ne shvate.
Naravno.Zaljubljenost, ljubav, istrajnost trajnost veze braka... Svaka faza nosi svoje. Na kraju mislim opstaju osobe koje shvate da je zivot retko bajka i da su sve uspeli ustvari svojim trudom pa i ocuvanje partnera.
Ne smatram to uzimanjem slobode.Naravno.
I u svemu postoji kompromis i žrtva, odricanje od sopstvene slobode.
Hoćeš da završiš školu - moraš da učiš.
Hoćeš da se usavrišiš I budeš situiran - radi.
Hoćeš vezu - onda ste dvoje.