VrloKoliko vam je bitna u odnosima?
Osećaj da ste slobodni
Šta je linija / granica koja vam ukazuje da niste slobodni?
MnogoKoliko vam je bitna u odnosima?
Osećaj da ste slobodni
Prvi naznak pitanja gde ides i sl.Koliko vam je bitna u odnosima?
Osećaj da ste slobodni
pa to i jeste pitanje teme, gde su kome graniceOd mene se očekuje da se pojavim na poslu sutra. Da budem u skladu sa onim šta moj poslodavac očekuje.
Svaka moja "sloboda", koja nije u skladu sa njegovim očekivanja će, najverovatnije, prekinuti taj odnos.
A mi znamo granice u svakom odnosu.
Koje su to međe koje kod nekih nesmemo preći, iako nekada možda i bi?
Čak i ako si negde iz svoje želje.Ali ako ja iz svoje želje nešto radim, onda sam slobodan ? Jer ja iz svoje sobode to radim.
Tako da ko se stalno oseća neslobodnim u nekoj vezi, nije ta veza za njega, ne voli on tu osobu
Jer ako voliš i ako ti je lepo tu, radiš stvari što voliš da radiš, a ne što moraš
sad tu se može ući u detalje
Drugo je dosta prostora, a drugo je sloboda.Meni je taj osećaj važan. Volim osobe koje mi u poverenju kako reče notman daju dosta prostora.. meni taj prostor treba. Nisam lepljiva osoba i ne volim lepljive. No, kada volim očekujem posvećenost . Ali ona ne podrazumeva da mi neko stalno čačka po duši, mom vremenu i šta radim.. Već prostor.
Odakle se izvlace ovakvi stavovi.Čak i ako si negde iz svoje želje.
Svaki odnos je lanac, sa kojim zveckamo.
Želiš posao da bi bila samostalna i situirana?
Da li ti se ide baš svaki dan na njega?
Postoji kompromis, jer postoji i očekivanje onoga koji ti ga je dao - a koji i sama moraš da zadovoljiš.
Isto je u svakom odnosu.
Odabir sopstvenog robstva?Odakle se izvlace ovakvi stavovi.
Cak i kada smo sami neretko robujemo nekom/necemu.
Usvojimo mace, kuce, papagaja, ili se posvetimo necemu.
Ne treba to nazivati "robovanjem", sloboda je neretko i odabir onome cemu robujemo.
To je zvoj izbor koji si upotpunio obavezom koju si sam odabrao. Nije to nesto sto se naziva ropstvom.Odabir sopstvenog robstva?
Ja imam ljubimca, pa znam.
Vezao sam sam sebe sopstvenim izborom.
Isto kao kada držiš stoku.
Nema slobodnog dana - krava mora da ručka.
A da li je sloboda?To je zvoj izbor koji si upotpunio obavezom koju si sam odabrao. Nije to nesto sto se naziva ropstvom.
Sve dok si sam odabrao jeste. Zasto biras nesto sto kasnije smatras obavezom ili ponistavanjem slobode?A da li je sloboda?
Svaki naš odnos jeste manjak slobode.Sve dok si sam odabrao jeste. Zasto biras nesto sto kasnije smatras obavezom ili ponistavanjem slobode?