Sloboda govora na internetu

Pa otvorena je stvar za interpretaciju i da moderacija i supermoderatori primene to u praksi.

Samo sam spomenuo da vidiš po primeru koliko je to relativno, pa i nebitno, zato što se u praksi ne primenjuje. Iako piše svugde po pravilnicima, vidiš da ti čak nisi ni znao.

To samo ja obraćam pažnju na to, zato što sam okoreli legalista. :D
Znam, video sam, nego bukvalno mnogo toga o čemu se piše na ptf Istorija može biti podvedeno pod "nacionalizam". Pa i tebe da vratim i pročitam sve tvoje poruke možda ću pronaći neku "sumnjivu".
To samo pokazuje koliko je besmisleno ograničavanje slobode govora

Слободан је био већи Србин и патриота од свих ,,демократа" и НАТО ,,четника" након њега, од којих је најгори цијаш Драшковић.

Milošević, pre svega, nije bio Srbin (pra Haga). Nikada se nije izjasnio Srbinom, niti privatno, niti javno.

Njegove prve naznake srpskenacionalne identifikacije dolaze tek za vreme suđenja u haškom procesu tj. može se reći da je on bio posrbljen negde u periodu između 2003. i 2006. godine; dakle, u finalnim godinama svog života.

Ne smatraju se Srbima gotovo niko iz te familije, ni njegov brat, niti njegova ćerka. Štaviše, ćerka mu je po nekim kriterijumima i fanatična Crnogorka koja traži da se iskopaju njegovi ostaci i prenesu u svoju pradomovinu, jer mu nije mesto u stranoj zemlji tj. u Srbiji.

Poslednja izmena:
Milošević, pre svega, nije bio Srbin (pra Haga). Nikada se nije izjasnio Srbinom, niti privatno, niti javno.
Није се ,,изјаснио", али је у поређењу са онима који су се тако изјашњавали (рецимо, одрод Драшковић) био Србенда!

Njegove prve naznake srpskenacionalne identifikacije dolaze tek za vreme suđenja u haškom procesu tj. može se reći da je on bio posrbljen negde u periodu između 2003. i 2006. godine; dakle, u finalnim godinama svog života.
А Газиместан:

1708286755427.png

Који битку и који народ му је водио??

Ne smatraju se Srbima gotovo niko iz te familije, ni njegov brat, niti njegova ćerka. Štaviše, ćerka mu je po nekim kriterijumima i fanatična Crnogorka koja traži da se iskopaju njegovi ostaci i prenesu u svoju pradomovinu, jer mu nije mesto u stranoj zemlji tj. u Srbiji.
Нзм за ћерку, али његова партија се звала СПС,дакле Социјалистичка Партија Србије, не Југославије или нзм који. Милошевић је говорио да му је циљ да уведе ,,српски социјализам".
Српски карактер његове политике и идеологије не може се порећи.

Oduvek, od kad je nastala Krstarica.

Prvi tj. stariji pravilnik je imao i nešto žešće i preciznije zabrane nacionalizma.
Како то, од кад сам овде знам да је било националиста и национализма и никада то само по себи није санцкиомисано.
Јесте шовинизам, увреде, мржња,али национализам као идеја није.

Како то, од кад сам овде знам да је било националиста и национализма и никада то само по себи није санцкиомисано.
Јесте шовинизам, увреде, мржња,али национализам као идеја није.

Ja sam govorio šta su pravila.

Nisam pričao o njihovoj primeni.

Propisi i praksa su dve prilično različite stvari. U Srbiji je zabranjeno da većeg psa bez brnjice šetaš u javnosti, pa opet to niko ne poštuje, a policija kažnjava isključivo ako je reč o nekom zatečenom prekršaju ili krivičnom delu, pa tito ubaci da ti dodatno napakuje za sud. Zabranjena je i prostitucija, pa opet iako svi znaju šta je javna kuća, ništa se ne radi povodom toga.

Ja sam govorio šta su pravila.

Nisam pričao o njihovoj primeni.

Propisi i praksa su dve prilično različite stvari. U Srbiji je zabranjeno da većeg psa bez brnjice šetaš u javnosti, pa niko ne poštuje, a policija kažnjava isključivo ako je reč o nekom zatečenom prekršaju ili krivičnom delu, pa tito ubaci da ti dodatno napakuje za sud.
Национализам је легитимна политичка идеологија. Зашто би био споран? Шовинизам и мржња, океј, није у реду, слажем се. Али национализам као идеологија је легитимни идеолошко-политички став.

Оно, искрено , никад нисам читао правилниј форума, па заиста нзм да је национализам забрањен.

krsta je primer zloupotrebe slobode na netu

politicke opcije koje u srbiji imaju svi zajedno 20% na krsti imaju apsolutnu slobodu i imaju preko 90% postova. sto je jos gore vecina su sa laznim podacima, a ponavlja se isti sadrzaj desetinama i stotinama puta.

i kad im neko odgovori cinjenicama, to ne resava nista. spameri i trolovi i dalje rade 24/7 ponavljajuci papajski djitlerove tlapnje

ps i jos nesto par njih pise pod razlicitim nickovima, ocito napustenim od predjasnjh forumasa, cak je verovatno da kucka autonomas sa pocetka dve hiljaditih

Национализам је легитимна политичка идеологија. Зашто би био споран? Шовинизам и мржња, океј, није у реду, слажем се. Али национализам као идеологија је легитимни идеолошко-политички став.

Оно, искрено , никад нисам читао правилниј форума, па заиста нзм да је национализам забрањен.

Zašto mene to pitaš?

А Газиместан:

Pogledajte prilog 1501050
Који битку и који народ му је водио??

Ako si gledao govor u Gazimestanu u celosti i znao kako je on nastao, znao bi da je on pisan u najvećoj meri na osnovu govora Josipa Broza i još nekih, da je govor u celosti titoistički tj. u duhu ideologije bratstva i jedinstva i znao bi da su pojedini izvlačili iz konteksta samo seckanjem neke rečenice kako bi ispale da je on povezan sa srpskim nacionalizmom u nameri da predstave sve to kao nekakav nacionalistički projekat.

Od strane istih koji prećutkuju i ko je tu stajao sve, npr. da je odmah pored njega tu bio Janez Drnovšek, pored mnogih drugih.

Evo ti.

https://www.alo.rs/vesti/politika/osveta-marije-milosevic-priklonila-se-raspopu-mirasu/403914/vest

Ona je podržala nezavisnost Crne Gore 2006. godine, tvrdi da Crnogorci nisu Srbi, priča crnogorskim jezikom i da se pitala Miraš Dedeić bi držao opelo nad njegovim grobom.

Do danas se nije odrekla ideje da se prekidaju ostaci i prenesu u rodni zavičaj Miloševića, umesto što čame u Srbiji.
То су њени лични ставови. Њен отац и уопште његова политика су били у српском духу и нису били противни српским циљевима и интересима.

Razumem slobodu izražavanja. Sasvim je u redu izneti svoje mišljenje sve dok ono ne ugrožava druge ljude ( dala sam primer svoje poznanice na Fejsu ).

E, sada, pošto je očigledno da se tema širi.. Sloboda medija ( ovde ne mislim na internet društvene mreže, već na pravo novinarstvo ).... Sloboda medija nije postojala ni pre II svetskog rata, i uopšte ne postoji, ni danas.

Zašto? Retki su, ili ne postoje, profesionalni novinari. Mislim na one koji plasiraju informacije i iznose svoje lično, objektivno mišljenje.

Danas imamo novinare koji su politički orijentisani prema vlasti. Ne kritikuju vlast, ali kritikuju opoziciju. Sa druge strane postoje oni koji su opoziciono orijentisani, kritikuju vlast ali ne i opoziciju.
Moje skromno mišljenje je da novinari mogu kod svoje kuće da navijaju za crvene, žute, plave...ali ne bi trebali da se javno bave politikom. Bolje je da ne budu članovi političkih stranaka..samo tako bi zaista mogli da budu nezavisni.

Али, све си изпромашивала...

И сада ја треба овде да набрајам редом побрајавам и рашчлањује, пишем књигу о крстарици и како не треба држати ову врсту медија!

Па не пада ми напамет

Управа је тако хтела, јер је била неспособна да нађе решење између неслободног друштва и креативних робова унутар болесног ресантимана.

Back