gost 222415
Elita
- Poruka
- 15.706
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Barabo daj bre neku sa americkog highway-a![]()

) ti ja kod Terazijske cesme i okacim na sebe tablu 'Ja sam siromasan Crnogorac, nemam para za povratnu kartu do Podgorice' i svi mi dadose pare samo da me vise ne vide..."ŚImao Crnogorac tri sina i sve ih posalje u Beograd da zarade pare.
Prvi se vrati sa 1.000 evra. Pita ga cale kako je uspeo da zaradi samo 1.000 evra. Kaze sin: "Jebbi ga caco, tamo sad svi valjaju travu, tablete, devize, nije moglo vise".
Drugi se vrati sa 1.500 evra. Pita cale kako je samo tako malo zaradio. "Jebbi ga, svi rade sa kolima, mobilnim telefonima, kaficima, ne moze da se uzme vise".
Treci se vrati sa 100.000 evra. Kaze mu cale: "Svaka cast sokole, eto vis' da moze. Kako si ih zaradio?" Kaze sin: "Znas sto, sednem (e nemam ono vase smesno slovo) ti ja kod Terazijske cesme i okacim na sebe tablu 'Ja sam siromasan Crnogorac, nemam para za povratnu kartu do Podgorice' i svi mi dadose pare samo da me vise ne vide..."

Nece tastatura da reaguje na to, izbaci prozor u kojem pise "nepriznato pismo".![]()

![]()
Vidim ja da ti imaš neku patriotsku tastaturu
edit: Neće ni copy-paste?![]()
. Nisam se ni trudio oko tih vasih slova. Samo jos ovo i necu vise da spamujem:Hoda Zike po dvorištu i viče .
Čudo ljudi čudo ja hodam.
Okreću se ljudi i pitaju kako se to desilo?
Ma ukrali mi auto.
Zike nema ljutiš.

Pa jes moja tastatura patriotska, ali sa Ö, Ä, Ü, ß. Nisam se ni trudio oko tih vasih slova. Samo jos ovo i necu vise da spamujem:
Vecernje novosti, 23.2.2011
"Kvacice se dokucavaju naknadno"
"Podgorica - Dva slova "viska" nove crnogorske azbuke, izvucena iz zaborava, za kratko vreme su ponovo pala u zaborav. Azbuka sa 32 slova, koja je izazivala brojne strucne polemike, nije nasla primenu u svakdnevnom govoru i pismu u Crnoj Gori, kako su to prizeljkivali njeni tvorci, pozivajuci se na Ustav koji kaze da je sluzbeni jezik u Crnoj Gori - crnogorski.
Drzavni projekat "stvaranja" crnogorskog jezika, uprkos tome sto su potrosena znacajna sredstva, vreme i energija za pravljenje nove azbuke, pravopisa i gramatike, uz mnogo oprecnih stavova i sukoba strucnjaka, sveo se na - preimenovanje srpskog.
Tako je naziv "crnogorski jezik" gotovo istisnuo naziv "srpski" u zvanicnoj komunikaciji. U svim drzavnim institucijama i kompanijama, na vebsajtovimam koristi se naziv "crnogorski" za isti jezik koji se do juce zvao "srpski". U skolama se takodje insistira na "crnogorskom" imenu jezika, iako formalno postoji ustavno pravo dece da uce na maternjem jeziku.
Nove foneme i dve godine posle usvajanja nove azbuke mogu se pronaci jedino na sajtu crnogorske Skupstine, a pokusaj podgoricke firme "Piksel" da zaradi na prodaji tastatura sa novim fonemama i definitivno je - propao. Od 200 tastatura prodato je svega nekoliko desetina. Cak ni Skupstina, koja jedina na svom sajtu koristi nove foneme, nije nasla interes da obezbedi nove tastature, vec se "kvacice" dokucavaju naknadno.
Predstojeci popis u Crnoj Gori koji ce se obaviti od 1. do 15. aprila, ponovo je aktuelizovao pitanje jezika. Prosrpska opozicija tvrdi da je "forsiranje" crnogorskog jezika diskriminacija 64 odsto gradjana koji su se na prethodnom popisu izjasnili da govore srpskim jezikom, a sa ciljem da se sto vise gradjana izjasni za "crnogorski" i time mu obezbedi legitimitet kao zvanicnom. Uvodjenje crnogorskog u skolski sistem kao obaveznog jezika, od cega se jesenas odustalo zbog nepostojanja osnovnih preduslova, poput nastavnog kadra ili bukvara, vlas ce verovatno realizovato ove jeseni."

Nema modakakvi ste smarači to svet nije video...

)