Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno 320cdi , nov model ce dobiti i 4cilindrasa 250cdi 204ks i naravno jace dizele, 350cdi za najaci jos ne znam.

Sve sami motori za nas obicne smrtnike a sem onog BMW-a 123d sve su motori za sirotinju iliti obican narod. Takvi motori se i preko slabije voze jer ponuda ovih do 2000 kubika je desetostruko veca.
Meni se evo nudi BMW 3.0XD a ja razmisljam koji ce to meni! Da dam 17000 eura za (2005 godiste u fulu) auto koji sluzi cemu? Produzetku polnog organa? Od tacke A do tacke B ce me i mnogo jeftiniji automobil dovesti a jedan od razloga zasto sam prodao moju Turbo masinu su glupa ogranicenja! Grad 50 km/gh a ja samo prvom krenem i bez po muke eto ga 50 a onih 120 na auto putu gde ce da me love presretaci je maltene neizvodljivo a konja je sve vise a vi se pacenici palite na te gluposti.
Opet tvrdim da za dizelom i njegovim zvukom tesko moze ko da se okrene da ima ne znam koliko konja i kubika dok kod benzinca 1,2 sa dobrim auspuhom niko nece ostati ravnodusan a kamoli nekim vecim.
Ili bar ja dosad nisam cuo dizela sa lepim i zdravim sportskim zvukom?

Sve sami motori za nas obicne smrtnike a sem onog BMW-a 123d sve su motori za sirotinju iliti obican narod. Takvi motori se i preko slabije voze jer ponuda ovih do 2000 kubika je desetostruko veca.

bmw 116d, 118d, 120d, 123d su iste zapremine, 1995ccm.

Meni se evo nudi BMW 3.0XD a ja razmisljam koji ce to meni! Da dam 17000 eura za (2005 godiste u fulu) auto koji sluzi cemu? Produzetku polnog organa? Od tacke A do tacke B ce me i mnogo jeftiniji automobil dovesti a jedan od razloga zasto sam prodao moju Turbo masinu su glupa ogranicenja! Grad 50 km/gh a ja samo prvom krenem i bez po muke eto ga 50 a onih 120 na auto putu gde ce da me love presretaci je maltene neizvodljivo a konja je sve vise a vi se pacenici palite na te gluposti.

sta si sve nabio ispod haube, a nas nazivas pacenicima? Imao si 2.0T, a nas zoves pacenicima? Vozis 185ks motor, a mi pacenici? :D

Opet tvrdim da za dizelom i njegovim zvukom tesko moze ko da se okrene da ima ne znam koliko konja i kubika dok kod benzinca 1,2 sa dobrim auspuhom niko nece ostati ravnodusan a kamoli nekim vecim.

vala, meni 1.2 nikad nece imati sportski zvuk.

Naravno, to su ti kompleksi... Biraćemo auto po tome ko će da se za njim okrene, a ne kako kome odgovara... E pa, ja vozim auto da se svidi meni, a ne da se neko okrene. Naprotiv, to okretanje me čak i nervira

Ne kupuje svako auto da ga doveza iz tacke A do tacke B.Jer da tako svako razmislja onda bi se i dalje vozile kocije ili jahali konje. Ne znam da li ti razumes ali svako kupuje auto po njegovoj potrebi i zelji, neko voli da se okrecu za njim neko voli da ima jak i startan auto i jos da malo trosi a to su ti dizeli sto sam nabrojao, sta se odmah hvatas da neko kupuje da bi ga videli, imas raznih ljudi , u svakoj prici generalizujes stvari.
Dao si dobar primer sebe, eto tebi ne treba jaci auto jer je u gradu ograncenje 50 a na auto putu 120km/h i ne treba ti jace da te ne bi zaustavljala murija, dok je moje razmisljanje drugacije, bolje mi je da imam jaci motor u autu, lakse cu obici, volim brze da vozim, dosta putujem po srbiji pa znam i gde stoje radari pa mogu da vozim brzo, i sada ti nekog nazivas pacenicima sto voze jace automobile??? Procitaj malo sta si napisao pre nego sto posaljes poruku.
Sto se tice zvuka, 1.2benzi.moze da deluje samo tuzno i zalasno kada mu se stavi auspuh a to sto ti mislis da ne mozes da ostanes ravnodusan slazem se i sa tim ali samo onaj ko nema pojima o automobilima pa ima da se okrece i cudi kakva li je ovo ljuta makina :hahaha:
Dizela-benzinac-zvuk-motora, kao da si otkrio ne znam ni ja sta, ni ko nije ni rekao da dizel ima bolji zvuk od benzinca, naravno da benzinac ima bolji zvuk.

Poslednja izmena:
A cekaj Dule, znaci auto koji je na 100 na sat u cetvrtoj ne valja, zato sto cak i 101 moze toliko drugom (a ne moze, moze oko 80)? Ja se ne secam kada sam trecom vozio 100 u bilo kom autu, ako izuzmemo preticanja, polivanja uzbrdo i sl, mislim, zasto bih to radio? :dontunderstand:

I zvuk se, koliko ja znam, dobija na cilindre a ne na zapreminu, uvek ce se BMW E30 320 cuti lepse od, recimo, Mercedesa 230.4, iako ovaj ima vecu zapreminu.

E pa vidis u cemu je problem,sto vise konja veca je i zelja za gasom.
Mozda ste vi ili mladji ili niste imali automobila koliko ja pa jos imate zelju da pricate i ocenjujete masine od 5000 kubika a realno niste u mogucnosti da takva i vozite a kamoli odrzavate(svaka cast pojedincima) ali realnost je jedno a masta drugo.
101 od mog rodjaka je drugom pokazivao 120 ali to je bio kec iz 77`-me sa original fiatovim motorom.Nek je lagao ali isao je bar 100 ali neki ljudi ne shvataju filing voznje benzinca i dizela ili se prave :whistling:
Kad su 90`-tih dizeli bili traktori a Turbo benzinci azdaje nije bila kriza kao sad pa su fabrike ulagale u benziske motore.Da je sad ista takva situacija sta mislite ako su dizele dogurali do ovog nivoa gde bi sad bili benzinski motori?
O ekonomicnoj potrosnji dizela nemojte da lupate jer nekada se znalo da dize ne prelazi 6 llitara a danas trose i preko 10 sto je u rangu sa benzincima a o odrzavanju benzinca i dizela mislim da je suvisno govoriti.Pogotovo o ovim iz vasih vlaznih snova.:)
Ja se bavim prodajom kola i prodajem ono sto narod trazi a od mojih 50-tak automobila samo 2 su bili dizeli koji su brzo otisli jer nisu zadovoljavali moje normative a verujte mi da sam ja poprilicno zestok vozac i da vecina mojih prijatelja govori da nisam normalan.
E tu dolazi do izrazaja benzinac kad se tako vozi a dizel sigurno nece trajati dugo sa takvim nacinom voznje jer ima puno vise elemenata od benzinskog motora.

Dule to sto prodajes vozila ili si ih navozao ne znam i ja koliko ne mora da znaci da znas najbolje o njima, znam puk k... ljudi koji prodaju vozla a nemoju pojima nista o njim, to pravdanje ne prolazi kod nekih, drugo da si iole razumes u dizele ne bi lupao da trose 10l,uzeo si najaceg dizela i stavio mu potrosnju.
220, 250CDI, 120, 320D ACCORD 2.2 140, 150KS.o slabijim dizelima da i ne pricam....da ne nabrajam vise svi oni trose prosek 6,7l ako ga vozis lagano mogu i manje, druga je stvar sto ti prodajes uvek ista vozila koja nas narod kupuje pa samo o njima i nesto znas , inace o malo jacoj kategoriji vozila mozes samo da nagadjas, kao sto se i videlo kako pises.
Ti si merodavan da dizel ne mozes da vozis brzo, mozda ali te sto ti prodajes,ili stare dizele.

Ma bolje ti je manuelni, zamisli da ti se pokvari automatik morao bi da prodas bubreg da ga popravis :D
Automatici koji su ugradjivani u ova vozila (i kasnije u Sierre i Scorpie) su američki C4 menjači koji su išli u kompletan asortiman američkih Fordova do kraja '80-ih, samo naravno po zvonu prilagodjeni evropskim motorima. Poznati su kao jedni od najizdržljivijih automatika, a pritom mi je jedan jako dobar drugar specijalizovan za iste tako da neću imati problema ni u jednoj varijanti. :)
Što se same Evrope tiče, jedino su Mečkini automatici jako dobri, ovo ostalo sve blagi užas...

E pa vidis u cemu je problem,sto vise konja veca je i zelja za gasom.
Mozda ste vi ili mladji ili niste imali automobila koliko ja pa jos imate zelju da pricate i ocenjujete masine od 5000 kubika a realno niste u mogucnosti da takva i vozite a kamoli odrzavate(svaka cast pojedincima) ali realnost je jedno a masta drugo.
101 od mog rodjaka je drugom pokazivao 120 ali to je bio kec iz 77`-me sa original fiatovim motorom.Nek je lagao ali isao je bar 100 ali neki ljudi ne shvataju filing voznje benzinca i dizela ili se prave :whistling:
Kad su 90`-tih dizeli bili traktori a Turbo benzinci azdaje nije bila kriza kao sad pa su fabrike ulagale u benziske motore.Da je sad ista takva situacija sta mislite ako su dizele dogurali do ovog nivoa gde bi sad bili benzinski motori?
O ekonomicnoj potrosnji dizela nemojte da lupate jer nekada se znalo da dize ne prelazi 6 llitara a danas trose i preko 10 sto je u rangu sa benzincima a o odrzavanju benzinca i dizela mislim da je suvisno govoriti.Pogotovo o ovim iz vasih vlaznih snova.:)
Ja se bavim prodajom kola i prodajem ono sto narod trazi a od mojih 50-tak automobila samo 2 su bili dizeli koji su brzo otisli jer nisu zadovoljavali moje normative a verujte mi da sam ja poprilicno zestok vozac i da vecina mojih prijatelja govori da nisam normalan.
E tu dolazi do izrazaja benzinac kad se tako vozi a dizel sigurno nece trajati dugo sa takvim nacinom voznje jer ima puno vise elemenata od benzinskog motora.

Evo i ja sa žestok vozač, i ne samo da mi govore da nijesam normalan, nego neki ne smiju ni da śednu u auto sa mnom. Vozim i dizela i benzinca. Vozio sam sve i svašta, auta sa ko zna koliko kubika i konja... I opet, ne shvatam zašto takvo pljuvanje dizela. Volim i ja vožnju na benzin i jeste zvuk bolji, tu nema govora, ali uživam i dok vozim mog dizela. Dizel motori su danas dosta napredovali tako da su jednaki sa benzincima, ako neki nijesu čak i bolji

Dizel-turbina,dizne,protokomer,maf senzor, egr ventil,interkuler,razna creva,grejaci,akumulator,plivajuci zamajac
Benzinac-dizne,protokomer
Sta je jeftinije za odrzavanje?
A sto se tice potrosnje i proseka-manite se proseka nego izvucite cistu gradsku voznju pa ce da vidite kako ta potrosnja odlazi na 9l bez po muke.
Ko kaze manje onda vozi cesto na otvorenom pa i ne zna koliko mu trosi auto u realnoj gradskoj voznji.
Meni je tako 206 1,4 HDI po gradu trosio i do 8 litara a kad izadjem na otvoreno ispod 4,Cordoba 1,4TDI po gradu 8,Stilo 1,9M-Jet i 9 litara,Audi A6 2,5TDI 2003 11 litara a primera mogu da navedem koliko hoces. I sve su to kola u odlicnom i ispravnom stanju.
Ja iskljucivo vozim po gradu i jako dobro znam o cemu pricam a sta ce u tom slucaju meni 1.9 ili 2.0 dizeli koji trose vise od 1.3-1.6 benzinca uz duplo skuplje odrzavanje ?
A o komforu voznje je suvisno pricati.

Back