gost 222415
Elita
- Poruka
- 15.706
Ugradi mu plin 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Imam plin u kadetu ali on je karburator...Mislim da stariji tip automatika je izdrzljiviji i bolji...Ovi "noviji" sto su puni elektronike su krsevi(naravno jedino ako nije neki meckin u autu od 50+ soma evra...) Imam ovaj auto(opel Vectra B) od 2002/03god i 2005 mi je menjac riknuo,puklo kuciste,spalio svih 12 lamela itd itd,tada nije bilo majstora za menjace pa mi je auto stajao 6 meseci...Kvar je bio drugi,nije ostao bez ulja itd,nisam bas toliki pajser da dodje automatik u porodicu a mi da nista neznamo...Spala je neka gumica i prekinula dotok ulja u menjac,ali to nije bilo do mene...Sad je nov menjac u njoj,menjan iz 3 puta i na kraju zamenjen komplet i izasao me preko 1500e...A auto u to vreme je bio placen 7soma sto me je na kraju izaslo mnogo skupo...Sad se ni neisplati prodavati jen nemogu ni 3500 dobiti za nju...*** neko ima losih neko dobrih iskustva sa automatikom...A potrosnja u gradu je druga prica...
Da, bitno je ulje u tom menjacu, i ne preteranog silovanja. Tipa, non stop u S i slicno.
Ali pazi da razgranicimo,vozio sam ujakovu mecku slonce 290 96god automatik,e ono je menjac...Ono bi odma vozio 
Xexexe...Nepitaj...Na otvorenom sam na misice uspeo da spustim ispod 7,5l ali zato u gradu tuce oko 11-12l...A motor je 1.8 16v...
Pa to se lako zna,sednes u kola i provozas,ako cima ili ako nece da menja brzine na obrtajima na kojima bi trebao fabricki ili ako se cuju cudni zvuci iz menjaca onda znas da tu nesto ne valja.Ako se redovno odrzava ...
Kako moze da zna da ga je 30 godina neko dobro odrzavao?
Samo kazem, da ce na starim kolima uvek nesto da se pokvari, pa zato i podrzavam jeftiniju popravku![]()
Na zalost ti automatici u opelovim autima su jako lose reseni po samog vozaca,vozio sam Opel Korsu iz 98' 1.2 automatik.Vece djubre od auta nikad u zivotu nisam vozio,samo zbog tog menjaca.Na nekim autima manuelni je baja.Pazi aj da ja vozim manuelni pa da pljujem,pa i da kazes nestoAli ja imam automatik i pljujem ga
Ali pazi da razgranicimo,vozio sam ujakovu mecku slonce 290 96god automatik,e ono je menjac...Ono bi odma vozio
![]()

Kakve veze ima da li je u S ?
Pa jeste dosadno za one koji sednu u kola 2 puta nedeljno,ali za one koji prelaze po 5-6 hiljada mesecno manuelni postane isuvise naporan.Govorim iz licnog iskustva.Koja vam je fora sa tim automatskim menjacima? Meni to nema nikakvog smisla, nekako mi je dosadno voziti, samo jednom sam i ne bi vise... Ko za bakute neke ne znam...Ne svidja mi se uopste

ih sad se neko zali na menjanje brzina....sta da kazu one gsp sofercine sa manuelnim ??
plus ono nsiu menjaci ono su stangle sa necim na vrhu..![]()

Vala bas, kad vidim ono ko palica neka boz' me sacuvaj. I ceo dan tako drndaju s tim...
Ne znam, ali meni taj automatik ne predstavlja zadovoljstvo neko i uzivanje u voznji, mozda je neko gore zaista upravu, ni ne vozim tao cesto, verovato bi i ja kukala za automatikom da svaki dan prelazim 200,300km... al dobro![]()
kupi DSGJuče pođoh s mojim Passatom... Manualni... Neka je gužva bila, poludio sam... Svako malo kvačilo, pa ubači u brzinu, pa kvačilo, pa izbači...