Slede li neredi u Sandžaku?

Da li se pogoršava situacija u Sandžaku?

• Ukupno glasova
    72
  • Anketa je zatvorena .
Provela sam tamo mesec dana dok je Sarajevo bilo normalan grad.

Vjerovatno je to bilo u neka normalna vremena, zar ne ?!

Imam predlog: Da ponoviš posjetu Sarajevu, ako ti nije mrsko moje društvo, mogli bi zajedno,
a ako hoće još neko ,da se organizovati...

Da se uvjerimo iz prve ruke kakva je sada tamo situacija...

P.S. Ovo ti predlaže rođeni i predratni Sarajlija, a danas uglavnom vagabundo...,
kome je izgleda tako pao grah...

Poslednja izmena:
Kad može u Bosni Republika srpska, zašto ne bi mogla u Srbiji Republika bošnjačka?
Zapamtiti ovaj jučerašnji datum, 15. septembar 2011. !

Sitan je sat...,valja spavati, naročito ko sutra radi..., ali samo kratko :

Sorry ali to nije isto, stvaranju RSa je prethodio rat i proljevanje krvi...,

Hoće li 'Republika bošnjačka' ići istim putem...?!?!?

Ti vjerovatno znaš kako Kemal Monteno pjeva:

Da ti roknu samo dvije...nikome se ne ponovilo...

Poslednja izmena:
Novi Pazar -- Pojedine NVO, poslanici i par medija u Novom Pazaru, elektronskom poštom dobile su saopštenje u čijem potpisu je stajalo - Otpor Sandžaka.

4826465384e7a6044eb5a7317833473_368x291.jpg

Prema saznanjima lista "Danas", iza sandžačkog Otpora je desetak studenata sa novopazarskog i ostalih univerziteta u Srbiji, koji su opredeljeni za građanski Sandžak.

Cilj im je suprotstavljanje svim vidovima radikalizma i ekstremizma u bilo kojoj formi i sa bilo koje strane, a saopštenje je samo prvi korak u nizu planiranih aktivnosti.

U saopštenju Otpora Sandžak se ocenjuje da se „već nekoliko godina Sandžak suočava sa političkim, ekonomskim, socijalnim, verskim i drugim problemima koji opterećuju sve njegove građane“.

Posebno se naglašava ocena da u poslednje vreme situaciju pokušavaju da destabilizuju verski predstavnici „odnosno muftija Muamer Zukorlić“. Otpor Sandžaka optužuje muftiju Zukorlića da „svojim radikalnim nacionalističkim izjavama, neprimernom zloupotrebom vere, institucijama Mešihata Islamske zajednice, širenjem govora mržnje, pokušava da doprinese pogoršanju međunacionalnih odnosa i politike destabilizacije Sandžaka“.

Zbog svega ovoga autori saopštenja za javnost upozoravaju „javnost sa stvarnim i pravim aktivnostima muftije Muamera Zukorlića“. Sve je nabrojano u jedanaest tačaka.

Muftiju Zukorlića optužuju da od raskola u IZ pokazuje „apsolutističku moć i despotizam“ manifestujući je time „što je otpočeo da se obračunava sa svojim neistomišljenicima“; da je IZ postala „privatna porodična manufaktura, interesna zajednica pojedinaca, ortačko društvo sa neograničenom odgovornošću čiji cilj je bahato prisvajanje vakufske imovine, pljačkanje sandžačke dijaspore zarad ličnog bogaćenja markiranog muftije i to sve u ime islama“. Optužbe se odnose i na ograđivanje zemljišta u krugu ovdašnjeg Zdravstvenog centra gde je pre nekoliko godina postavljen kamen temeljac za izgradnju islamskog centra, na korišćenje prostorija Fakulteta za islamske studije u centru grada, na poslovanje Internacionalnog univerziteta čiji je predsednik muftija Zukorlić... Na kraju saopštenja stoji da „Sandžaku dolazi vreme za Otpor“.

Sead Biberović, programski koordinator NVO Urban-in, smatra da je nezahvalno da se komentariše saopštenje „iza koga ne zna ko stoji“.

“Čini mi se da ovo saopštenje može da bude ohrabrenje mnogima u redovima Islamske zajednice u Srbiji, koji su, takođe, nezadovoljni ovakvim ponašanjem muftije Zukorlića, a nemaju hrabrosti da mu se otvoreno suprotstave. Lično bih želeo da to jeste početak organizovanja vernika - pripadnika islamske zajednice koja za cilj ima suprotstavljanje muftiji Zukorliću i sadašnjem rukovodstvu koje ga u potpunosti podržava u zloupotrebi institucija Islamske zajednice u lične svrhe”, ocenjuje Biberović.

Milivojević: Nestalo kreativnosti

Srđan Milivojević, narodni poslanik i nekadašnji otporaš, kaže da se od 2001. pojavilo „sedam-osam grupacija ljudi“ koji su koristili naziv Otpor.

“To govori da je nestalo kreativnosti, jer ima toliko imena koja mogu da se koriste kao odgovor na eventualnu društvenu, političku i ekonomsku krizu. Ne vidim potrebu da se koristi ili zloupotrebljava ime Otpora. Naravno, mi u Otporu smo se borili da svako može bez straha da iskaže svoj politički stav, nezadovoljstvo, kritiku vlasti, ali ne znam ko stoji iza tog naziva. Imali smo dobru organizaciju u Sjenci i Novom Pazaru. Nismo se kao otporaši delili ni geografski ni regionalno, još manje verski ili nacionalno”, zaključuje Milivojević.

Interes muslimana u Novom Pazaru je da ostanu mirni i ne dozvole
Zukorlicu da ih odvede u avanturu koja im nista dobroga doneti nece.
Ako dodje do rata bice jos krvaviji nego onaj u BiH.Zukorlic ne radi za interes
bosnjaka nego sprovodi politiku Sarajeva i Turske.

Muslimani u Raskoj oblasti su ljudi naseg porekla i jezika i zasto bi uopste moralo doci do bilo kakvih nereda.
Nemci su pola katolica a pola protestanti,pa su ipak svi jedna nacija.

Jezika? Da.
Porijekla? To je već malo komplikovano pitanje...masa njih je albanskog etničkog porijekla, posrbljen jezikom tek u vremenu od 1912. godine; takav je slučaj i sa precima i Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića, koji su prije 100 godina poznavali samo turski vjersko-nacionalni identitet i natucali po koju riječ albanskog jezika kao zaostavštinu njihovog porijekla (preci su im se doselili iz sjeverne Albanije prije par stoljeća).

Osim toga, zar je moguće da su Srbi i Bošnjaci u BIH toliko različiti da se tamo moglo, po toj logici, dogoditi to što se dogodilo 1992-1995 godine.

Za navedenu tvrdnju su potrebni jaki dokazi,jer ako je netacna nanosi veliku stetu Srbiji.
Svojevremeno su mi mladi muslimani iz okoline Novog Pazara pricali da na nekim njihovim seoskim tavanima jos postoje bakraci i drugi sudovi koje su koristili njihovi preci(Srbi) posle klanja svinja!?
Goranci su nasi ljudi 100%.Vrlo su kasno(19. vek) primili islam.

GLUMAC LIAM NEESON RAZMIŠLJA O PRELASKU NA ISLAM
četvrtak, 26 Januar 2012 07:37 0 Komentari

liam-neeson-n.jpg

Liam Neeson: Poziv na molitvu pet puta dnevno
Holivudska zvijezda Liam Neeson izjavio je da razmišlja o napuštanju katoličke vjere i prelasku na islam, piše britanski tabloid Sun
Neeson (59) je priznao da je islamska molitva "ušla u njegov duh" dok je snimao film u Istanbulu, javlja Fonet.

- Poziv na molitvu događa se pet puta dnevno i prve sedmice te izluđuje, a zatim jednostavno uđe u tvoju dušu i to je najljepša stvar. Istanbul ima 4.000 džamija, neke od njih su zapanjujuće i sve to me zaista natjeralo da počnem da razmišljam o tome da pređem na islam - rekao je Neeson.

Liam je odrastao u Sjevernoj Irskoj, kao pobožni katolik, ali je nakon smrti supruge Natashe Richardson, koja je umrla u 45. godini nakon nesreće na skijanju, počeo da govori o izazovima u vjeri.

- Odrastao sam u katoličkoj porodici, ali mislim da se svaki dan svi pitamo, nesvjesno, šta činimo na ovoj planeti i čemu sve ovo. Stalno čitam knjige o bogu, odnosno o odsutnosti boga i ateizmu - govorio je Neeson nakon smrti supruge. / redakcija@otisak.ba/

Poslednja izmena:
Svi ste vidjeli kako demagoški napreduje Muamer Zukorlić, koji očigledno namjerava usmjeriti svu tu međuetničku i međuvjersku mržnju na zajedničkog neprijatelja muslimanskih Bošnjaka - Srbiju. Poslije održavanja 'svebošnjačkog kongresa', obnavljaju se i tijela separatističkoga Sandžaka iz početa 1990.-ih godina.

Vodi li ovo sve ka pogoršanju ili ne?

Nadam se da grešim, ali pre ili kasnije će zatražiti nezavisnost.

Зукорлић је бошњачки Шешељ, замапти то.

Malo juce Bajaga.
Ma jeste, Zukorlic je Seselj jer poziva Beograd da ujedini 2 islamske zajednice u jednu a koju je podijelila Kostunicina vlada u svom mandatu... Seselj je i zato jer kritikuje vlast kako moze da spreci odvajanje SPC u slucaju vladike Artemija a ne moze i ne zeli kada se radi o Islamskoj zajednici... da da, on je Seselj jer govori sve sto moze govoriti jedna racionalna osoba.
Seselj je i zato sto bosnjacka djeca uce o svetom savi u skolama, sto je najgore ceraju se na to, prijeti im se neopravdanim izostancima, izbacivanjem iz skoli i slicno. Jel znas koliko bi meni stalo da ucim o svetom Savi?? Taman ka do lanjskog snijega.
Sve sto uradi u Sandzaku prebacuje mu se u ekstremizam iako se radi o samim lazima i podvalama bez dokaza.
Pravi primjer vjerskog Seselja mozes pronac kod Riste Sotone.

Poslednja izmena:
Malo juce Bajaga.
Ma jeste, Zukorlic je Seselj jer poziva Beograd da ujedini 2 islamske zajednice u jednu a koju je podijelila Kostunicina vlada u svom mandatu... Seselj je i zato jer kritikuje vlast kako moze da spreci odvajanje SPC u slucaju vladike Artemija a ne moze i ne zeli kada se radi o Islamskoj zajednici... da da, on je Seselj jer govori sve sto mze govoriti jedna racionalna osoba.
Seselj je i zato sto bosnjacka djeca uce o svetom savi u skolama, sto je najgore ceraju se na to, prijeti im se neopravdanim izostancima, izbacivanjem iz skoli i slicno. Jel znas koliko bi meni stalo da ucim o svetom Savi?? Tama ka do lanjskog snijega.
Sve sto uradi u Sandzaku prebacuje mu se u ekstremizam iako se radi o samim lazima i podvalama bez dokaza.
Pravi primjer vjerskog Seselja mozes pronac kod Riste Sotone.

Bog s tobom Mrdo!
Šta je to slabo što djeca uče o svojim davnim precima?

Bog s tobom Mrdo!
Šta je to slabo što djeca uče o svojim davnim precima?

Ja nemam problem pricati o precima, bili oni pravi preci ili tzv preci koji ni ne postoje!
Kad se prica o precima i proslosti generalno, treba prici na nekakav nacin a da se ne ubacuje politika i neki interes.

Mrco,zar ti nijesi iz Crne Gore? Zar nije CG nekad bila katolicka knezevina, sto bi znacilo da po pravilu trebas da se vracas u katolike... pa sto cekas, sto se ne vracas precima?

Back