Sladoled

Ja bih samo vanilu sa prelivom od cokolade i rendanom cokoladom...Jaooooooooo...
Ljudi sto me mamite...Jos cu da idem da ga kupim, a prodavnica mi je daleko tri stanice autobusom...

min-IceCream.jpg

mmmm:lol:

Obozavam sladolede. :) Obicno ili u centru u nekoj basti zasednem blejim u lepe mi sugradjanke u oskudnoj odeci i lizuckam sladoled. :lol: A i kuci isto obozavam ali onda idu ona velika pakovanja pa malo sacekam da se prvo malo rastopi pa onda... njami njami. :D :lol:

Poslednja izmena:
Neeeee...Gledash devojke i lizes sladoled?:think:
Ja ne cekam da se rastopi...Ko da ceka. MIslim - mozda me nesto spreci da ga pojedem kasnije ako cekam dugo

Obozavam sladolede. :) Obicno ili u centru u nekoj basti zasednem blejim u lepe mi sugradjanke u oskudnoj odeci i lizuckam sladoled. :lol: A i kuci isto obozavam ali onda idu ona velika pakovanje pa malo sacekam da se prvo malo rastopi pa onda... njami njami. :D :lol:

Potrebno:
1. 6 jaja;
2. 1 slatka pavlaka;
3. 1/2 čokolade ili neko voće - najbolje su banane;
4. 3 šlaga;
5. 6 + 12 kašika šećera;
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca.
- U dobro umućena belanca dodati 12 kašika šećera, pa opet dobro umutiti;
- Žumanca se posebno umute sa 6 kašika šećera, a kada se dobro umuti dodati 1 slatku pavlaku;
- Posebno se umute 3 šlaga;
Sve ovo umešati pa podeliti u dve činije.
Čokoladu ili ispasirano voće dodati ovoj smesi.
Onda ga ohladiti...
To bi bilo to, a sada moram da se isključim imam puno posla......
Nerado, ali moram.
Ćaos !
:bye:

Poslednja izmena:
90tih sam imala u kuci hotelsko pakovanje sladoleda a ukus je bio "engleska supa" :I tako je pisalo. valjda su neshto nabavili ono kriza pa neki diskont ili ko zna. nije bilo lose i mozda naidjem nekad na taj ukus ali se ne zove tako. onako zuckasto-bez sladoled

Potrebno:
1. 6 jaja;
2. 1 slatka pavlaka;
3. 1/2 čokolade ili neko voće - najbolje su banane;
4. 3 šlaga;
5. 6 + 12 kašika šećera;
Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca.
- U dobro umućena belanca dodati 12 kašika šećera, pa opet dobro umutiti;
- Žumanca se posebno umute sa 6 kašika šećera, a kada se dobro umuti dodati 1 slatku pavlaku;
- Posebno se umute 3 šlaga;
Sve ovo umešati pa podeliti u dve činije.
Čokoladu ili ispasirano voće dodati ovoj smesi.
Onda ga ohladiti...
To bi bilo to, a sada moram da se isključim imam puno posla......
Nerado, ali moram.
Ćaos !
:bye:
Divna si Mirodjijo.Da znas samo koliko sam godina taj recepr trazila.To smo ja i seka pravile kad smo bile klinke.Dala nam bakina komsinica.I izgubile smo.Dugo sam ja pricala o tom sladoledu,ali niko nije imao recept.Veliki cmokic za tebe:kiss:

Back