Sladoled

To, prijatelju. Ja bih mogao sto kugli tog sladoleda da pojedem.
I obavezno, mora bar neka kugla malage, sta god uzimao drugo :p
Imas ukusa, imas ! :klap:

e,cizmice,u herceg novom sam jela najbolji sladoled na svetu u onoj maloj poslatsicarnici,bas kod mola,tj odmah ispred mola,na kugle je i umoce ga u neku cokoladu i bude neverovatan....
Da, umoce ga u tecnu cokoladu koja se stvrdne brlo brzo.
I u Kotoru imaju ogroman izbor. Preksinoc vidjeh jednu vitrinu sa sladoledima... mislim da je bilo preko 30 vrsta.

Citam ove komentare o sladoledima i grebem po tastaturi
Sva sreca pa sutra jedem slatkise
Ima da kupim porodicni King sa cokoladom i visnjom i onda mmmmmmmmm
Njega najvise volim.Ta kombinacija mi je naj,naj

Volim i Italijanski sladoled....mislim uzas..jedva se tada uzdrzavam..pa jos kada natovare sa onim lopaticama..:D neverovatni su ..imaju sladoled u svim varijantama..

Moja kombinacija kod komšija Goranaca su lešnik, čokolada, keks i malaga. Po mogućnosti u onom lepom, ušećerenom kornetu. Ili u krigli sa još jednom šampitom i još jednom kriglom limunade. I nikako da dobijem tu salmonelozu a baš bi mi odgovarala, već godinama je priželjkujem.

Kao sto rekoh... uzeo sam sladoled od malage. !
Vitrinu za sladoled cu mozda hostovati naknadno (ali nesam siguran u ovom trenutku jer imam nesto da obavim ...)

Evo da ne kazete kako nema sladoleda ;) Izgleda samo 24 vrste :arrow: (click za uvecanje) Onaj po sredini u prvom redu je fantastican (vjerovatno ga zato ima najmanje). Samo sam malo probao. To je neki mix cokolade i jos necega - ne mogu se sjetiti cega. Inace jedna kugla kosta 0,80 eura.

Ja sam se isto satirao od sladoleda kad mi je žena bila trudna. :)
Sećam se poslastičarnice u Fažani, kod Pule. Udjemo unutra, a poslastičar (bio nekad prvak sveta u redjanju kugli sladoleda u jedan kornet) nas dočekuje: "de ste carevi!"
Onda uzmemo dve porcije s po 6 kugli... pa još dve, da potvrdimo. Pa uzmemo još po 6 kugli u kornetu za usput. :rumenko:
Sad ne jedem više sladoled, uveo sam samozabranu jedenja istog.
Ovde ima neki burbon-vanila, pravi izvorni sladoled, miriše na pavlaku i vanilu... :) Pakovanje od 2,5l mi je trajalo u proseku po 2 dana. Onda sam shvatio da to ne vodi ničemu dobrom, pa sam se teška srca odrekao svoje velike ljubavi.
Da, još nešto - nikad nisam lizao sladoled. Kidao sam ga zubima k`o mrsnu prasetinu.

Bilo je prew mnogo godina u Centru da se kupi sladoled u vrucim krofnama.Bas je bilo super.Krofne su mirisale na cimet i vanilu i bile bas vruce.Preseku je na pola,ti izaberes sladoled oni preklope i njam,njam.Priznajem da sam malo bila skeptik,ali sam ipak probala i bilo je odlicno.
Svidjaju mi se i oni na tocenje sto ti samelju voce na licu mesta pa pomesaju a vanilommmmmmm

Bilo je prew mnogo godina u Centru da se kupi sladoled u vrucim krofnama.Bas je bilo super.Krofne su mirisale na cimet i vanilu i bile bas vruce.Preseku je na pola,ti izaberes sladoled oni preklope i njam,njam.Priznajem da sam malo bila skeptik,ali sam ipak probala i bilo je odlicno.
Svidjaju mi se i oni na tocenje sto ti samelju voce na licu mesta pa pomesaju a vanilommmmmmm

E taj je super..bio je na pocetku Kneza jedno vreme pa su se izgubili..aaa mozda ga ima sada..nisam ni gledala..:(

Nikad toliko sladoleda nisam pojela kao ove godine, šta mi je!? Mislim da sam sve probala od Delte i Frikoma, šta ću kad je radnja odmah ispod moje zgrade. Upravo sam pojela sa kravicom jogurt + jagoda. Ja obavezno na tako neki voćni stavim i slatko od jagoda ili višnje. Što sam sama pravila. Bojim se da od slatkog neće ostati ništa za jesen, a kamoli zimu ako ovako nastavimo moja porodica i ja.
A kad sam u gradu, obavezno kupim u poslastičarni City parfe kornet čokoladni, ponekad voćni.

Back