скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
не би ја о тим "стварима" причао, велике су то "ствари", знам да постоје чудотворци а да су и у прошлости постојали. нпр некад су постојали видари, код Срба, њима је довољно било да погледају човека и одмах знају шта му треба и шта је невоља, тако исто и љековити травари и многи други прави лечитељи. А откад је почела медицина и фармација људи све краће и краће живе, ето каква су ова модерна времена, човек поживи 70 година и оде, а околина још прича приче типа: био стар чоек кењпдсмрд. ја знам да је мој ђед поживео преко 90 година а код овије доктора данашњих никад ошо није и никад није ни био болестан, понекад нека прехладица и то је све. а био доброг памћења, целу славарицу знао напамет и још много дугачкије старосрпскије песми, кад ме је свјетовао само би ме гледао право у очи и тихо смирено причао, глас никад повисио није. сваку биљку је знао по старосрпском језику назвати.

pa , neki mudraci lijepo kazu.

eto znam da nista ne znam

juce sam i mislio da zna ali danas vidim da to sto sam Ja i mislio da znam i vise i nije tako.

eto , recimo da si , isa i seta , po svetoj zemlji , da si i isa i posetio zemlju znanja i ajde da kazem da si posetio DELFI , gde su mnogi isli da dobijaju informacije i sta je zivot od mudraca koji su , gle tamo napravili i citav grad.

e da si , bija tamo ,mozda bi i kod tebe u tvojim celijama sivoga mozga i otvorila i vratasca o recimo naucnim spoznajama, sta je zivot.

neg , ozbiljno DAL ZNAS STA JE NAPROSTIJA DEFINICIJA FILOZOFIJE ZIVOTA.

ako ne znas , slobodno pitaj

не би ја о тим "стварима" причао, велике су то "ствари", знам да постоје чудотворци а да су и у прошлости постојали. нпр некад су постојали видари, код Срба, њима је довољно било да погледају човека и одмах знају шта му треба и шта је невоља, тако исто и љековити травари и многи други прави лечитељи. А откад је почела медицина и фармација људи све краће и краће живе, ето каква су ова модерна времена, човек поживи 70 година и оде, а околина још прича приче типа: био стар чоек кењпдсмрд. ја знам да је мој ђед поживео преко 90 година а код овије доктора данашњих никад ошо није и никад није ни био болестан, понекад нека прехладица и то је све. а био доброг памћења, целу славарицу знао напамет и још много дугачкије старосрпскије песми, кад ме је свјетовао само би ме гледао право у очи и тихо смирено причао, глас никад повисио није. сваку биљку је знао по старосрпском језику назвати.

Добро, то је био твој деда, али допусти да нпр. Перин деда није био такав. :lol:

Иначе, кад спомену интеграле, диференцијале, изводе и сл., баш сам се ужелела математике.
Дође ми тако, понекад, да урадим неки задатак. :D Али се све позаборављало. Остао само неки крхки костур.

не волим филозофију, свако може бит филозоф ал не може свако бит енџиние. сем тог мнења сам да су стари Грци рекли све што се тиче филозофије, само што је од нас најмање пола њиховије причи прикривено

а и свако има његов живот, како ће се оријентисати и чим водити говори само по себи каква је његова животна филозофија
не постоји универзална животна филозофија

Добро, то је био твој деда, али допусти да нпр. Перин деда није био такав. :lol:

Иначе, кад спомену интеграле, диференцијале, изводе и сл., баш сам се ужелела математике.
Дође ми тако, понекад, да урадим неки задатак. :D Али се све позаборављало. Остао само неки крхки костур.

Moje deda je išao kod doktora i za vreme Kraljevine a i posle. :lol: Nije pevao uz gusle ali je nosio kapute i odela.

- - - - - - - - - -

Pa de si, sunce ti bogovo! :mrgreen:
Kakav je to način da te nema 200 godina i to kad uzimamo sve.

не волим филозофију, свако може бит филозоф ал не може свако бит енџиние. сем тог мнења сам да су стари Грци рекли све што се тиче филозофије, само што је од нас најмање пола њиховије причи прикривено

а и свако има његов живот, како ће се оријентисати и чим водити говори само по себи каква је његова животна филозофија
не постоји универзална животна филозофија

eto
nikako da skonta , da je , to sto su anticki grci radili , svojim misleonim radnjama , davali drugim generacijama na doradu ili sta vise i izmene ,

on to ne priznaje.

da je ON PRODUKT ISTIH.

i jos ONAKO KI INZINJER , NE MOZE DA SHVATI , DA KADA IDE KOD DOKTORA ZA BOLEST , DA TI DOKTORI , PRIMENJUJU ZNANJE MILIONA GENERACIJA ONIJEHA KOJI SU I MISLILI , PA I HTELI DASE UVERE , JEL JE TAKO ILI NIJE I REZULTATE TIH ISTRAZIVANJA , PRENOSILI SVOJIM UCENICIMA I TAKO SKOLENA NA KOLENO.

DA BI , DANASKE , mi dosli do zakljucka da se kod tebe , sav onaj prag znanja civilizacije ...

uz pomoc boga a ne rada i ucenja , se stvorilo.

tako ti je to mala moja

neg ne rece ti meni sta je najednostavnija odrednica filozofije zivota.

slobodno pitaj

naucices

- - - - - - - - - -

O ILKEEEEE.

PA DJES BRE TI.

samo da znas da si ti dobro obradio , onu , akrepa zivoga , ne bi mnoge stvari se i desile.

не волим скоцкавање мрси, мислим да коцкоглави нијесу нешто паметни, а то и историја потврђује, ниједног позитивног доприноса напретку комплетног човечанства, само злочини и злочинци

није добро бити скоцкан и тражити вечно трајуће универзалне дефиниције, а и то је директно супротстављено напретку.
све проверавам, ништа не потцењујем,ал и одбрусим кад неко пређе границу. против сам свијета без граница, само глупост и лудило не познају границе, а очи лудака вјечно врљају на крај свијета, њима сметају границе. они би спојили бабе и жабе, правили нове уније, па чак и кад би се свемира дочепали ванземаљцима би пробали продати причу о унији ил федерацији. не слушају хокинга а шаљу сонде у отворени простор, а он их је опоменуо пре пар месеци да имају још највише 100 ил можда мало више година

pa , neki mudraci lijepo kazu.

eto znam da nista ne znam

juce sam i mislio da zna ali danas vidim da to sto sam Ja i mislio da znam i vise i nije tako.

eto , recimo da si , isa i seta , po svetoj zemlji , da si i isa i posetio zemlju znanja i ajde da kazem da si posetio DELFI , gde su mnogi isli da dobijaju informacije i sta je zivot od mudraca koji su , gle tamo napravili i citav grad.

e da si , bija tamo ,mozda bi i kod tebe u tvojim celijama sivoga mozga i otvorila i vratasca o recimo naucnim spoznajama, sta je zivot.

neg , ozbiljno DAL ZNAS STA JE NAPROSTIJA DEFINICIJA FILOZOFIJE ZIVOTA.

ako ne znas , slobodno pitaj

U Delfi se nije išlo po savet od ''mudraca'' nego od proročica. Delfi je bilo proročište pod zaštitom Apolonovom, i smatrano je za omphalos Zemlje. Sedi, 1.

A ti okrenu tu zujalicu pa kreni na drugu stranu. :mrgreen:

cuj ba i vreme je da ides da i posetis LEPENSKI VIR i da posetis i vidis , sta je se nalazilo , pre vasega boga na tom mestu.

i nekada bese mnogo lijep hotel i sobe sa pogledom na Dunav a islo se sa ONIM BRZIM RAKETNIM CAMCIMA.

uhh, koji je to bio mrak i mracno vreme , da smo sve to prOpustili DA VIDIMO.

neg , vidi molim te dal su se slova na TRAJANOVOJ TABLI IZMENILA I DAL SE NA VOLSEBAN NACIN I POJAVIO SPIS O BOGU ,VASEM.

A I NA NALAZISTU VINCE...:whistling:

pa mi javi.

svasta vi danas otkrivate , pa bih i da se i Ja , marsovac , bre OBREZUJEM , PO JOS KOJI PUT.:hahaha:

- - - - - - - - - -

U Delfi se nije išlo po savet od ''mudraca'' nego od proročica. Delfi je bilo proročište pod zaštitom Apolonovom, i smatrano je za omphalos Zemlje. Sedi, 1.

kada , budes i posetio , tada ces i nes nauciti .

recimo zasto je grad podignut na tom mestu , udaljenim od mora i visoko u planini.

recimo , tebi i bilo zanimljivo da vidis i stadion , pa bi i mogao optrcat i koji krug.

i kazes , nijesu mudraci -filozofi ziveli tamo.

cuj ba i vreme je da ides da i posetis LEPENSKI VIR i da posetis i vidis , sta je se nalazilo , pre vasega boga na tom mestu.

i nekada bese mnogo lijep hotel i sobe sa pogledom na Dunav a islo se sa ONIM BRZIM RAKETNIM CAMCIMA.

neg , vidi molim te dal su se slova na TRAJANOVOJ TABLI IZMENILA I DAL SE NA VOLSEBAN NACIN I POJAVIO SPIS O BOGU ,VASEM.

pa mi javi.

svasta vi danas otkrivate , pa bih i da se i Ja , marsovac , bre OBREZUJEM , PO JOS KOJI PUT.:hahaha:

- - - - - - - - - -

kada , budes i posetio , tada ces i nes nauciti .

recimo zasto je grad podignut na tom mestu , udaljenim od mora i visoko u planini.

recimo , tebi i bilo zanimljivo da vidis i stadion , pa bi i mogao optrcat i koji krug.

i kazes , nijesu mudraci -filozofi ziveli tamo.

Istorijske činjenice su takve, sad, možda ti znaš bolje.

Stadioni, fudbal, sport me ne interesuju uopšte.

Pa de si, sunce ti bogovo! :mrgreen:
Kakav je to način da te nema 200 godina i to kad uzimamo sve.

O ILKEEEEE.

PA DJES BRE TI.

samo da znas da si ti dobro obradio , onu , akrepa zivoga , ne bi mnoge stvari se i desile.
Једноставно не стижем на нет. Циљено сам пребацио комп на спрат да не могу да висим на њему по цео дан. Сад гледам на компу Нолета па навратио мало код вас.

не волим скоцкавање мрси, мислим да коцкоглави нијесу нешто паметни, а то и историја потврђује, ниједног позитивног доприноса напретку комплетног човечанства, само злочини и злочинци

није добро бити скоцкан и тражити вечно трајуће универзалне дефиниције, а и то је директно супротстављено напретку.
све проверавам, ништа не потцењујем,ал и одбрусим кад неко пређе границу. против сам свијета без граница, само глупост и лудило не познају границе, а очи лудака вјечно врљају на крај свијета, њима сметају границе. они би спојили бабе и жабе, правили нове уније, па чак и кад би се свемира дочепали ванземаљцима би пробали продати причу о унији ил федерацији. не слушају хокинга а шаљу сонде у отворени простор, а он их је опоменуо пре пар месеци да имају још највише 100 ил можда мало више година

cuj , ti pricas o napretku.

cekaj o cijem napretku

kre ili te.

ovo je , mislim veoma veliki napredak ,

poceo si i da mislis

a i FILOZOFI SU NEKADA I PRICALI

MISLIS DAKLE POSTOJIS.

I JOS, MISLIS se sta je to sto Ti je zadacu MARSI DAO.

guglaj , guglaj , to ti je dat od strane starih naucvnika , koji su eto vervali u stare bogove.

Istorijske činjenice su takve, sad, možda ti znaš bolje.

Stadioni, fudbal, sport me ne interesuju uopšte.

a , ne , nijesam ti Ja mnogo znao o tome , jes da su profe nam , pricale o tome , sa odusevljenjem nam slikovito prikazivali

o staroj grckoj i mudracima ili ti filozofima.

tako , da je jedno leto , i par zima, balkanskih , ISA I SEDEO I SLUSAO KAKO STENJE PRICAJU PRICE , HODAO ULICAMA , GDE SU I SEDELI , POSECIVAO HRAMOVE POSVECENIM bogovima.

i da spoznam , koliko sam Ja mali i da nis ne znam.

eto , vis ti nijesi ni skonto , koliko je znacaj zdravoga tela i duha , vladao u staroj Grckoj , vec si odmah , se prebacio u ovo , vase vreme.

a ono , ...

- - - - - - - - - -

мрсифуле, ја сам читао хокинга још деведесете, давно пре гугла и интернета..

никад нисам воле књиге кримиће крлежу ничеа марксов капитал и сличне

eh , ti cita,

citati i razumeti i jos i primeniti.

ma to ti je ki MARICA KOJA SE RAZUME U SVAKAKVI.

A MOZE I BIT.

sta ja znam..

voleti je ipak samo odraz EMOCIJA , valjda dat od strane boga-doga, jel tako

pa mi javi.

Kakvi raketni čamci? Da ne misliš na hidroglisere?
Bilo bi u Lepenskom Viru daleko više čega za videti, da nije bilo drugova kojima se svidelo da imaju deo istorije u vikendici u Grockoj. Na sreću po sve nas, to su neki sa zapada sprečili kad je reč o Viminacijumu.

Vodio ja ženu prošle godine na krstarenje Dunavom. Ima i hotel u Lepenskom viru, onaj stari, ima Danube star sa prelepom plažom i spa centrom, ima sjajna kafanica baš iznad muzeja sa odličnim vlaškim sirom, a po Dunavu stranjskih brodova za krstarenje koliko hoćeš, mahali jedni drugima, i upoznali sjajan par koji živi u Detroitu 40 godina, razmenili adrese i sledeće godine idemo kod njih u posetu, oni bili ove godine kod nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back