marsijaner
Legenda
- Poruka
- 56.723
не би ја о тим "стварима" причао, велике су то "ствари", знам да постоје чудотворци а да су и у прошлости постојали. нпр некад су постојали видари, код Срба, њима је довољно било да погледају човека и одмах знају шта му треба и шта је невоља, тако исто и љековити травари и многи други прави лечитељи. А откад је почела медицина и фармација људи све краће и краће живе, ето каква су ова модерна времена, човек поживи 70 година и оде, а околина још прича приче типа: био стар чоек кењпдсмрд. ја знам да је мој ђед поживео преко 90 година а код овије доктора данашњих никад ошо није и никад није ни био болестан, понекад нека прехладица и то је све. а био доброг памћења, целу славарицу знао напамет и још много дугачкије старосрпскије песми, кад ме је свјетовао само би ме гледао право у очи и тихо смирено причао, глас никад повисио није. сваку биљку је знао по старосрпском језику назвати.
pa , neki mudraci lijepo kazu.
eto znam da nista ne znam
juce sam i mislio da zna ali danas vidim da to sto sam Ja i mislio da znam i vise i nije tako.
eto , recimo da si , isa i seta , po svetoj zemlji , da si i isa i posetio zemlju znanja i ajde da kazem da si posetio DELFI , gde su mnogi isli da dobijaju informacije i sta je zivot od mudraca koji su , gle tamo napravili i citav grad.
e da si , bija tamo ,mozda bi i kod tebe u tvojim celijama sivoga mozga i otvorila i vratasca o recimo naucnim spoznajama, sta je zivot.
neg , ozbiljno DAL ZNAS STA JE NAPROSTIJA DEFINICIJA FILOZOFIJE ZIVOTA.
ako ne znas , slobodno pitaj