скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Otvaranje-renoviranog-Tempa-na-Adi.jpg

Aman zaman narode, ko udje najprvi ne dobija ništa zadjaba, Rifke da se ne šunja iza bine...

- - - - - - - - - -

sssss.jpg

MUUUUUUUUUUUUU

Tako je dobri moj Metaliko, samo ti nastavi da MUUUUUUUUUUUUčeš...

Srbija: Otvoren renovirani Tempo na Adi
06.04.2015
Svečanim otvaranjem renoviranog Tempa na beogradskoj Adi, kompanija Delhaize Serbia (Delez Srbija) predstavila je novi koncept za Tempo format i logo, čime je na srpsko tržište uvela potpuno novi koncept hipermarketa.

Ahahahahaha, kakva ispala, e moj dobri prigradski, pa ni Plan Plus da otvoriš i informišeš se gde je šta u gradu. :hahaha:

Ево постављене на тв каналу СТБ емисије "Ниво 23" с мојим гостовањем, од 6. марта ове године, поводом књиге БЕОГРАДСКИ СПОМЕНАРНИК - Књига прва - Личности у београдским споменицима - и остали разговор на тему мога истраживања:

Tako je dobri moj Metaliko, samo ti nastavi da MUUUUUUUUUUUUčeš...

Ahahahahaha, kakva ispala, e moj dobri prigradski, pa ni Plan Plus da otvoriš i informišeš se gde je šta u gradu. :hahaha:

Da ali to nije bio razlog da se maskiraš u englesku kraljicu i uvatiš za dršku od ograde

- - - - - - - - - -

Ево постављене на тв каналу СТБ емисије "Ниво 23" с мојим гостовањем, од 6. марта ове године, поводом књиге БЕОГРАДСКИ СПОМЕНАРНИК - Књига прва - Личности у београдским споменицима - и остали разговор на тему мога истраживања:

Šteta što nije bilo DIREKTNOG UKLUČENJA da vas pitam za mišljenje o Treće Pozivačkoj česmi
podigle je komunisti iz poštovanja prema ovima pre njih, održavale i gajile cveće okolo sve do raspada SFRJ
šetali decu iz svih OŠ da ih uče da poštuju pale borce i da ostavljaju cveće

SPS je nije održavao ali je nije ni dirao
došli DS i LDP poskidali mesingane cevi i stavili kineske, tabla izbledela, dobro pa krst nisu odneli...

- - - - - - - - - -

Krst im i ne treba - kome je do morala...

Poslednja izmena od moderatora:
Da ali to nije bio razlog da se maskiraš u englesku kraljicu i uvatiš za dršku od ograde

- - - - - - - - - -

Šteta što nije bilo DIREKTNOG UKLUČENJA da vas pitam za mišljenje o Treće Pozivačkoj česmi
podigle je komunjare iz poštovanja prema ovima pre njih, održavale i gajile cveće okolo sve do raspada SFRJ
šetali decu iz svih OŠ da ih uče da poštuju pale borce i da ostavljaju cveće

SPS je nije održavao ali je nije ni dirao
došli DS i LDP poskidali mesingane cevi i stavili kineske, tabla izbledela, dobro pa krst nisu odneli...

- - - - - - - - - -

Krst im i ne treba - kome je do morala...

Баш чудно за наше драге либдиоте. Па они цене уметност од легура и метала који могу да се завале на кило.

Leganes-Malaga..2+1HT
sad pocinje

Brate po kocki, jel si ti stavljao Levantes ili Leganes?
AUUUUUUUU
Trebao si Levantes kao fiks
Pogledaj onaj moj tiket...

Au bre...
Znaš li ti koliko sam se puta ja zaiebo sa Poljskim imenima klubova?
Legia, Lechia, Lech, Lechna, Piast Gliwice

- - - - - - - - - -

ko ono po Izraelu Macabi i Hapoel pa kad ti kladža zavuče skraćenicu iza Hapoel ili Macabi
ne znaš jel Tel Aviv ili Peta Tikva

- - - - - - - - - -

i pojedini Turski klubovi... namerno zamene ime kluba sa imenom grada iz kog je klub
Da podsetim - Bešiktaš je prošlo kolo kod kuće igrao nerešeno zbog LE, sad nema bojazni a kvota nerealno odlična

- - - - - - - - - -

Баш чудно за наше драге либдиоте. Па они цене уметност од легура и метала који могу да се завале на кило.

Prebrzo su naučili poganu dvoličnost u izražavanju
No nebitno, osobu najbolje procenimo po ponašanju prema nepoznatima ili podredjenima

- - - - - - - - - -

Lične osobine za CV: snishodljiv prema autoritetu, odlučan prema podredjenima, gledam kako jeftinije da prodjem, dam sve od sebe kad meni treba, analiziram tudj rad i objektivno sudim

- - - - - - - - - -

kraće - OLOŠ

Poslednja izmena:
Brate po kocki...

Leganes - Malaga 0:0 (što jeste čudno)
Levante - Almeria 1:0 (očekivano ali premalo golova što je čudno)

Kao što vidiš - nije lepo smejati se tudjoj pljeki, prvi par je prošao
naravno neko će da zezne od Izabranih samo je pitanje - ko
kada bih znao pa da pravim nanovo i sa ozbiljnijom uplatom
slažemo se da su apsolutni favoriti ali avaj...

Umesto te sprdačine sa situacijama po poluvremenima bolje se držati klasike
a te začinske situacije primenti tu i tamo

dakle za situacije 1 X 2 šanse su ti 33% po utakmici
ali za situacije 0-2 i 3+ šanse su ti 50% po paru

Иначе, што се овде поменуте Трећепозивачке чесме тиче, њу су почели да граде српски војници у ослобођеном Београду с пролећа или лета 1915, својим друговима изгинулим 1914. на Варовницама, затим је због нове агресије на Србију, повлачења преко Албаније, и осталих познатих нам догађаја, градња прекинута, па настављена 1919.

Чесму су обнављали и 1927, 1982, као и пре пар година.

П. С.

Ова спомен-чесма, као и остали споменици - догађајима, спомен гробља, костурнице, алегоријске и украсне скулптуре, улазе у Књигу другу "Београдског споменарника", који ће, како планирам, изићи у мају месецу све је већ практично припремљено, још се само размишљам око решења корица...

Иначе, што се овде поменуте Трећепозивачке чесме тиче, њу су почели да граде српски војници у ослобођеном Београду с пролећа или лета 1915, својим друговима изгинулим 1914. на Варовницама, затим је због нове агресије на Србију, повлачења преко Албаније, и осталих познатих нам догађаја, градња прекинута, па настављена 1919.

Чесму су обнављали и 1927, 1982, као и пре пар година.

Da, 1982 su obnovile komunisti i bila je KAO NOVA
pre par godina nemam pojma šta su "obnavljali" sem ako to nisu oni MODERNI IZVEŠTAJI gde su otišle opštinske pare

jedino što je "obnovljeno" posle 1982 su ukradene mesingane optočene stilske cevi i stavljene kineske najjednostavnijeg profila (cev sa rupom)

- - - - - - - - - -

a i ne čudi to poštovanje...

eno svi vide spomenik streljanim učenicima Prve muške gimnazije a sad Šeste beogradske kao idealan plato za besplatan parking nemačkog BMW-a i Audija
kao i da može da se poruča nešto na spomen obeležju dok se fejsuje...

- - - - - - - - - -

logika je jednostavna - i da ih nisu streljali do sada bi umrli
i kakva korist mrtvom od slobode - uzmi dok si živ i saradjuj sa okupatorom....

u drugom svetskom ratu su postojali tzv. kapoi za tudje interese
danas bi svi to da budu

Poslednja izmena od moderatora:
Da, 1982 su obnovile komunisti i bila je KAO NOVA
pre par godina nemam pojma šta su "obnavljali" sem ako to nisu oni MODERNI IZVEŠTAJI gde su otišle opštinske pare

jedino što je "obnovljeno" posle 1982 su ukradene mesingane optočene stilske cevi i stavljene kineske najjednostavnijeg profila (cev sa rupom)

- - - - - - - - - -

a i ne čudi to poštovanje...

eno svi vide spomenik streljanim učenicima Prve muške gimnazije a sad Šeste beogradske kao idealan plato za besplatan parking nemačkog BMW-a i Audija
kao i da može da se poruča nešto na spomen obeležju dok se fejsuje...

- - - - - - - - - -

logika je jednostavna - i da ih nisu streljali do sada bi umrli
i kakva korist mrtvom od slobode - uzmi dok si živ i saradjuj sa okupatorom....

u drugom svetskom ratu su postojali tzv. kapoi za tudje interese
danas bi svi to da budu

pa po nekima , zaludno su se ljudi borili protiv ne prijatelja.

tj , bili pod pogresnom kapom svojih predaka , koji su gle i oni se borili protiv istih.

I ah da , za sve su krivi komunisti....

kao da su oni zabranjivali ovim drugima da se bore protiv neprijatelja.

e moj VOJVODA MISICU , mora da se stalno prevrces u ....slusajuci ove danasnje...pametnice.

bolje da se nisu borili...kuku und lele , za takva shvacanja.

i gde cete bre sa takvim ...mozda mislite da cete i stic u EU.

paz da necete...

- - - - - - - - - -

Atletiko vodi protiv Sevilje sa 1x0

poluvreme

наравно. ја пишем за Ал Џазиру.

to nisam rekao, a i da radiš za njih ne znam šta ima loše u tome....
samo sam rekao da si jedan od onih koji su najviše uradili na ukorenjivanju tog termina....
samo mislim da je trebalo razmisliti da li su ti ljudi svojevoljno postali krezubi pre nego se potegne taj termin...

Poslednja izmena:
to nisam rekao, a i da radiš za njih ne znam šta ima loše u tome....
samo sam rekao da si jedan od onih koji su najviše uradili na ukorenjivanju tog termina....
samo mislim da trebalo razmisliti da li su ti ljudi svojom svojevoljno postali krezubi pre nego se potegne taj termin...

а ја мислим да је требало прво да прочиташ Кесићев чланак па тек онда да коментаришеш ;)

рекао бих неки пруски краљевски стег.

Погодио си већину, свака част. :)

Prussian Dragoons banner

Dragoons were known since the 30-Years-War doing a task as mounted infantry or mounted musketeers. They had been introduced in the electorate of Brandenburg by Derfflinger in 1687 and had been successively built up. In 1744 the erection was complete. Their name is derived from their weapon, a short rifle (or long pistol) having a dragon’s had as its handhold. Dragoons were used within the 2nd wave of attack.
The regiments were divided into five squadrons, which were at the beginning subdivided into two companies. The 5th and 6th dragoons had ten squadrons. The number of soldiers of a regiment was more or less the same like that one of the Cuirassiers.
The standards of the Dragoons were swallow-tailed and had a size estimated between 53cm x 30 cm and 67cm x 40 cm. Source: Historischer Bilderdiens (see above).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back