скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Погодио си већину, свака част. :)

Prussian Dragoons banner

није био нарочито тешко.

иначе, пруски ратни поклич је био Gott mit uns, што би се рекло- С нама Бог. то би требало да пише на оној траци испод круне.

- - - - - - - - - -

nije bitan sadržaj teksta već sam termin "krezubi".

како није битан садржај. како можеш судити о термину а да не сагледаш контекст у ком је употребљен.

како није битан садржај. како можеш судити о термину а да не сагледаш контекст у ком је употребљен.

može, jer smo o terminu "krezubi i grbavi" x-puta diskutovali u ovoj kafani i na ovom podforumu i svima je jasno o kome je reč...Ne treba da se praviš kao da si pao sa kruške.

Перо, претпостављам да ти знаш да су хусарске регименте ушле у европске војске по узору на српску лаку коњицу из времена краља Матије Корвина. то је био српски допринос војној историји Старог континента :D

može, jer smo o terminu "krezubi i grbavi" x-puta diskutovali u ovoj kafani i na ovom podforumu i svima je jasno o kome je reč...Ne treba da se praviš kao da si pao sa kruške.

Зоран Кесић је написао чланак служећи се метафором која је у овој Кафани од неких коришћена, од других нападана. сад је под тим насловом отворена и тема на Политици па је дискусија добила на ширини. а терет одговорности прешао на Кесића :D

Pitaj ga nešto što nije iz domena heraldike...ovde je ko riba u vodi...ne vredi ti...:hahah:

Ја не би погодио никад него сам се случајно срео са заставом и прочитао неколико страница.

није био нарочито тешко.

иначе, пруски ратни поклич је био Gott mit uns, што би се рекло- С нама Бог. то би требало да пише на оној траци испод круне.

Можда пише на банеру неке друге регименте. Добри су били Пруси.

Перо, претпостављам да ти знаш да су хусарске регименте ушле у европске војске по узору на српску лаку коњицу из времена краља Матије Корвина. то је био српски допринос војној историји Старог континента :D

Нисам знао за то али ме не чуди јер имамо вековну војничку традицију. Знаш оно, ако 3 генерације ратују, четврта ће по дифолту бити ратник.

lako je pljuvati iz inostranstva...:sad2:

Кесић живи у Београду.

- - - - - - - - - -

Можда пише на банеру неке друге регименте. Добри су били Пруси.

занимљиво је да су тај поклич наставили да користе и по уједињењу Немачке, па чак и касније у време Хитлера. вероватно само из обзира према ратничкој традицији (као и Гвоздени крст уосталом), јер нацисти су били сасвим несклони хришћанској верској симболици.

Кесић живи у Београду.

Ovo bi trebalo da da potvrdu ispravnosti onoga što ste propagirali po forumu?

- - - - - - - - - -

To nije pljuvanje, okreni se i pogledaj oko sebe.

ti imaš, ako imaš... i nije ni ljudski ni lepo da se ismevaš sa nekim koji nije sebi u mogućnosti da priušti ni najelementarnije u 21. veku...Samo ne počinji tvoju izlizanu priču tima "Nisu se snašli u životu"...

Ovo bi trebalo da da potvrdu ispravnosti onoga što ste propagirali po forumu?

не, овај текст је само потврда да се овде није писало ништа неприлично и увредљиво, јер иначе Кесићев чланак не би ни објавили у Ал Џазири. а ако редакција њиховог портала не цезурише такве ствари, зашто би модератори на Крстарици.

према томе, дабоме.

пропала још једна револуција :lol:

Кесић живи у Београду.

- - - - - - - - - -

занимљиво је да су тај поклич наставили да користе и по уједињењу Немачке, па чак и касније у време Хитлера. вероватно само из обзира према ратничкој традицији (као и Гвоздени крст уосталом), јер нацисти су били сасвим несклони хришћанској верској симболици.

Згодни су хришћански симболи кад је рат.
Hermann Neubacher
Verovao je da titula „Prusi Balkana" ne pripada Bugarima već Srbima, dodavši: „Za ovu titulu, međutim, trenutno se niko ne takmiči" (1953). Srbi nisu spremni na kompromise bez kojih je život nemoguć, pa je iz toga Nojbaher izvukao zaključak da nisu u „dovoljnoj meri politički obdaren narod", budući da je pravda moralna a interes državna kategorija.

ti imaš, ako imaš... i nije ni ljudski ni lepo da se ismevaš sa nekim koji nije sebi u mogućnosti da priušti ni najelementarnije u 21. veku...Samo ne počinji tvoju izlizanu priču tima "Nisu se snašli u životu"...

Labe, ovde nije reč o parama, jer ima danas poprilično imućnih koji uživaju u blagodetima Granda, Pinka i drugih rijalitija. Zašto sve posmatraš kroz prizmu materijalnog?
Ne, nije reč o tome da se nisu snašli, već da nisu želeli da rade. Kako si ti došao do svoje diplolme, možda sedeći u nekoj kafani i ne radeći ništa, ili si se pošteno namučio? A zatim si svoju diplomu i iskoristio. Ti prvi nisi u grupi krezubih, iako pokušvaš u nekom neprevaziđenom sfrjizmu da im nađeš opravdanje.

не, овај текст је само потврда да се овде није писало ништа неприлично и увредљиво, јер иначе Кесићев чланак не би ни објавили у Ал Џазири. а ако редакција њиховог портала не цезурише такве ствари, зашто би модератори на Крстарици.

према томе, дабоме.

još jednom naglašavam...po ne znam koji put: ovde se radi o ljudskom aspektu nekorektnosti toga što prosipate po forumu...

- - - - - - - - - -

Labe, ovde nije reč o parama, jer ima danas poprilično imućnih koji uživaju u blagodetima Granda, Pinka i drugih rijalitija. Zašto sve posmatraš kroz prizmu materijalnog?
Ne, nije reč o tome da se nisu snašli, već da nisu želeli da rade. Kako si ti došao do svoje diplolme, možda sedeći u nekoj kafani i ne radeći ništa, ili si se pošteno namučio? A zatim si svoju diplomu i iskoristio. Ti prvi nisi u grupi krezubih, iako pokušvaš u nekom neprevaziđenom sfrjizmu da im nađeš opravdanje.

Da li nisu želeli da rade ili nisu imali gde...? Ti, ja i još neki smo svoje znanje i veštine unovčili...Mnogi imaju isto toliko (možda i više veština), pa nisu uspeli: loša sreća ili nesposobnost, nebitno...Ti koji su pokrovitelji Granda i Pinka bi poslednji filer dali za estetsku hirurgiju....ja govorim o onom mrtvom moru ljudi iz unutrašnjosti koji su u takvom očaju da im i AV deluje kao mesija...

према томе, дабоме.

Хехе, зашто ме ово питање неодољиво подсећа на оно моје - ако редакција портала Крстарице није цензурисала (сада већ култни) виц, зашто би модератори на Форуму Крстарице? Ви'ш како маца дође на вратанца. :per:

Него, добро вече у Кафану. :lol:

još jednom naglašavam...po ne znam koji put: ovde se radi o ljudskom aspektu nekorektnosti toga što prosipate po forumu...

па на форуму се свашта просипа што мене лично погађа, па то ипак трпим. јер слобода изражавања је важнија од мог погледа на свет.

Хехе, зашто ме ово питање неодољиво подсећа на оно моје - ако редакција портала Крстарице није цензурисала (сада већ култни) виц, зашто би модератори на Форуму Крстарице? Ви'ш како маца дође на вратанца. :per:

Sur, jel to ono sa LEŠnikom? :lol:

Da li nisu želeli da rade ili nisu imali gde...? Ti, ja i još neki smo svoje znanje i veštine unovčili...Mnogi imaju isto toliko (možda i više veština), pa nisu uspeli: loša sreća ili nesposobnost, nebitno...Ti koji su pokrovitelji Granda i Pinka bi poslednji filer dali za estetsku hirurgiju....ja govorim o onom mrtvom moru ljudi iz unutrašnjosti koji su u takvom očaju da im i AV deluje kao mesija...

Otišao si daleko, nisu hteli da rade, tj. uče. Ni u osnovnoj, ni srednjoj školi, niti kasnije na fakultetu. Takvi su, u nejvećem broju, i kroz život nastavili istim principom, ali hajde da se završimo na stručnom usavršavanju. Njihove veštine su slabije, ili ih imaju, ali su lošije plaćene, ali za to nismo krivi ni ti i ja, već oni sami.
Nikome zdrave pameti jedan čovek ne može da deluje kao Mesija, ni Tito, ni Sloba, ni Đinđić ili Vučić. E, ti koji u nekom pojedincu vide spas, a ne u svom radu, su krezubi i grbavi. I izlaze da glasaju kad nema za koga.

ја нисам ништа цензурисао, ја сам се само борио да спречим цензуру кроз пријаве.

него, Сур, си лепо спавала :D

па на форуму се свашта просипа што мене лично погађа, па то ипак трпим. јер слобода изражавања је важнија од мог погледа на свет.

jedno je politički stav po kome čovek može da udara, a sasvim nešto drugo je elementarno ljudsko dostojanstvo i činjenica da ogromna većina živi u teškoj nemaštini...
Ali džaba ja pričam...

- - - - - - - - - -

Ja bih se lično bojao ovako nešto i da pomislim, a kamoli da napišem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back