Skupstinska kafana :) II

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ма јок, ишао у чаршију :mrgreen:
а Јахорина је лепша од Бјелашнице.

Lijepe su obje planine...ali na Bjelasnici ima jedno lijepo selo...zove se Lukomir...:mrgreen:

lukomir.jpg

Lukomir.jpg

0,,3586140_1,00.jpg

26877_105303652843554_105268816180371_40617_890291_n.jpg

Lijepe su obje planine...ali na Bjelasnici ima jedno lijepo selo...zove se Lukomir...:mrgreen:

lukomir.jpg

Lukomir.jpg

0,,3586140_1,00.jpg

26877_105303652843554_105268816180371_40617_890291_n.jpg

јесте, лепа су та босанска планинска села. куће имају високе кровове.. и подно грејање :mrgreen:
сличне су им и старе куће у Јајцу и Травнику, северна Босна је већ другачија.

јесте, лепа су та босанска планинска села. куће имају високе кровове.. и подно грејање :mrgreen:
сличне су им и старе куће у Јајцу и Травнику, северна Босна је већ другачија.

Jajce je posebno lijep grad...
Grad muzej ga nazivamo...:mrgreen:
Ali najljepsi gradovi su u Hercegovini :think:

Poslednja izmena:
Па добро у машти може.Па сад и ја бих био негде где је топло у неком ексклузивном летовалишту на неком егзотичном месту под палмама поред океана итд.z:hm:

ништа од тога Сами.. зна се кад међеди-зурлоти излазе из брлога :mrgreen:

Jajce je posebno lijep grad...
Grad muzej ga nazivamo...
Ali najljepsi gradovi su u Hercegovini :think:

нису најлепши, него су другачији, јер различита је архитектура у Босни од оне у Херцеговини. различита је клима, различити материјали, и различите потребе људи. него, шта су урадили они ваши са текије на врелу Буне? био је неки пројекат, Турци су дали паре, су завршили нешто?

јесте, то је стара текија. око ње постоје још неке зграде које треба да се обнове.
видиш како је лепа та балканска архитектура, коју су нам Турци донели, а они су је преузели од Грка. и старе џамије које су се градиле за време Османлија су лепе, за разлику од ових арапских које данас градите, и које не личе ни на шта, јер се не уклапају у амбијенталне целине босанских градова.

јесте, то је стара текија. око ње постоје још неке зграде које треба да се обнове.
видиш како је лепа та балканска архитектура, коју су нам Турци донели, а они су је преузели од Грка. и старе џамије које су се градиле за време Османлија су лепе, за разлику од ових арапских које данас градите, и које не личе ни на шта, јер се не уклапају у амбијенталне целине босанских градова.

Ljepsa je arapska arhitektura od turske ali se ne uklapa u nas ambijent...:think:

Ne,nisam mislio na to...mislio sam da im je ljepsa ona stara njihova arhitektura...
Ali se danas Arapi bas i ne pridrzavaju one svoje stare kulture...
Saudijci su porusili sve kuce iz vremena Muhammeda...

Саудијеци су пустињска племена, немају представу о томе шта је град! нек оду у Дамаск или Каиро, па нек виде.
развалиће вам Меку, хоће да сазидају неке касарне.. ал шта ме брига. то није моје светилиште, што се мене тиче, нек раде шта им воља :lol:

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back