Skupštinska kafana I

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

o hvala. ...8 bodova vrijedi ta tvoja:eek::ok:

nego nešto drugo mene muči odkad je srbija postala egipat???

egipat-1.jpg

ovaj skype poludio totalno :lol:

Poslednja izmena:
Jedna je stvar je da se rahabilituju pukovnik Mihajlovic ,Slobodan Jovanovic i mnogi drugi koji su od konunista osudjeni bez razloga iz cisto ideoloskih i pljackaskih namera , a drugo je ako se u isti kos na mala vrata pokusavaju proguratiu i izdajnici poput Mite Ljotica i Nedica ,jer su oni svi kao "zrtve komunizma" .

Ne mogu cetnici da se stave u istu ravan sa partizanskim pokretom . Postujem iskrena antifasisticka osecanja clanova ravnogorskog pokreta , ali preterano taktiziranje i vodjenje Srbije u gradjanski rat znacajno razdvaja dva antifasisticka pokreta. Cetnicki pokret izgubio je dobijeno , Mihailovic umesto da se okrene zapadnim Srbima , da konsoliduje i ucvrsti jedinice u Bih i Hrvatskoj , iz kog razloga ne znam okrenuo se Srbiji , gde je drzao bez problema najveci deo teritorije . Rat su cetnici izgubili u BiH i Hrvatskoj , ono sto se desilo posle u Srbiji samo je formalnost .
Moj pokojni deda bio je u Djujicevim jedinicama , da bi 43 presao u partizane . Jednostavno u to vreme nije bilo bitna ideologija koliko odbrana od fasistickog ustaskog rezima , a heroizam koji su Srbi u Hrvatskoj pokazali u partizanskim jedinicama zajedno sa svojim hrvatskim saborcima ne moze da se meri sa cetnickim heroizmom , koji se zadnje dve godine rata pokazivao samo u situacijama kad se trebalo june nataknuti na razanj .

Ne mogu cetnici da se stave u istu ravan sa partizanskim pokretom . Postujem iskrena antifasisticka osecanja clanova ravnogorskog pokreta , ali preterano taktiziranje i vodjenje Srbije u gradjanski rat znacajno razdvaja dva antifasisticka pokreta. Cetnicki pokret izgubio je dobijeno , Mihailovic umesto da se okrene zapadnim Srbima , da konsoliduje i ucvrsti jedinice u Bih i Hrvatskoj , iz kog razloga ne znam okrenuo se Srbiji , gde je drzao bez problema najveci deo teritorije . Rat su cetnici izgubili u BiH i Hrvatskoj , ono sto se desilo posle u Srbiji samo je formalnost .
Moj pokojni deda bio je u Djujicevim jedinicama , da bi 43 presao u partizane . Jednostavno u to vreme nije bilo bitna ideologija koliko odbrana od fasistickog ustaskog rezima , a heroizam koji su Srbi u Hrvatskoj pokazali u partizanskim jedinicama zajedno sa svojim hrvatskim saborcima ne moze da se meri sa cetnickim heroizmom , koji se zadnje dve godine rata pokazivao samo u situacijama kad se trebalo june nataknuti na razanj .

Ma nisu vojnici partizani bili svi losi daleko od toga . Nasa je najveca greska sto smo se podjelili na dva pokreta , i sto se i dan danas tako djelimo . Tacku na podjele je stavio Karadzic , ali vidimo kako je zavrsio . Bitan je jedan srpski narod , jedan Sv Sava i jedna srpska crkva . Sabornost sviju nas .
U drugom svjetskom ratu se nije znalo ko pije ko placa .
Neki cetnici su saradjivali sa Zborom neki ratovali protiv njega ,.. opsta zbrka
Drazina je grska sto se pouzdao u Engleze , kojima je pucao za Balkan . Djujic je imao pametno razmisljanje ali malo vojske nazalost .

Partizani su ipak ispali veci zlocinci . Koliko su samo Srba pobili u mom selu blizu Zubca
to je strahota .Protu su ubili ispred kuce , a njegovom sinu otkinuli glavu motikom imao je samo 18 godina . Citave su porodice ugasili Vlado Segrt , Dragica Pravica i ostala kompanija .

Питање:

Да ли је бољи министар полиције онај који је као клинац урадио трафику (да би се кур4ио) или онај који је пре годину-две уфаћен са кофером пара... чијих... паааааааа, нисмо сазнали, можда ће то Бундевица сада да реши... да приведе случај крају!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back