- Poruka
- 98.702
Ма јок бре, ја само волим да сам заљубљена и луцкаста.![]()
to je vec sasvim ok

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

A ti gledaš tako u svog muža, nakon trijes godina provedenih zajedno? Možda on gleda u tebe tako?![]()

to je vec sasvim ok![]()

ma da..a ova zadnja ubistva..muzevi ubili zene ili narucili ubistvo...iz ljubomore ...
Jao cto je to clatko. 
А ти не гледаш тако у своју жену?![]()
Mala doza ljubomore je cak i potrebna, samo da nije ona patoloska

Nije to ljubomora, već nemoć da se reši problem. Samo su pokazali da nisu muškarci već pi***ce.
- - - - - - - - - -
Luckasta ili buckasta?Jao cto je to clatko.
- - - - - - - - - -
Ne, zašto bih? Nije mi 18 godina, odrasli smo oboje. Najbitnije je poverenje koje imamo i to što znamo šta ko oseća, a ti okolo koji bi da gledaju... eno im farme i slično.
- - - - - - - - - -
Ti patološki zavše kod Sofke na kraju.![]()
Зашто?

Зато што је недостатак и губитак контроле животињски. Човек влада собом. Озбиљан мањак контроле је посртање, показивање недораслог или животињског. То је једнака срамота у свим развијеним културама, од запада до далеког истока.
Као φιλελληνίδα, можда си видела некад како изгледа кενταυρομαχία на грчким храмовима? У Британском Музеју је стална поставка која између осталог показује и интервенцију Аполона у једном таквом боју. Кентаур је, као што приличи његовој полуживотињској природи, извијен и искежен у својој пожуди, страсти, бесу и болу. Зевсов син је потпуно смирен, хладан, чак и не гледа кентаура кога је савладао једном испруженом руком.
То је сукоб између две стране човекове природе, онако како су га Грци видели. Порука је јасна.

Alchajmer? Hajde još jednom pitaj, za svaki slučaj.![]()
![]()
Мммм, причај још! :смајликојисетопи:![]()
Но, да се вратим на тему - како да видим кад је у британском музеју?
Ајд сад стварно - зашто мислиш да је показивање емоција губитак контроле? Па, ми нисмо роботи, а ни богови.
Не знам ја грчки, само се правим. Волео бих да знам, али ми се није дало да похађам средњу школу где се учио. Ти га знаш, па зато илуструјем са пар речи.
Знаш кад храниш бебу, па прави оне гримасе кад неће да једе? Беби то приличи. Сад замисли да ти правиш те гримасе кад на послу треба да урадиш нешто што ти се не ради. Или ја, рецимо. Шта би помислила кад би видела одраслог човека са таквим изразом лица, или изразом лица бебе која вришти од беса, или је престрављена нечим?

Паметном довољно.

Да нешто неће да уради/да је бесан/да се плаши?![]()
- - - - - - - - - -
А да ја тебе питам нешто - кад би се давио и даље би имао уштогљену фацу?![]()
meni se cini da ti brkas strepnju, kao neku nedefinisanu bojazan da nekome mozda nismo dorasli, dovoljni, da ce nas napustiti, sa ljubomorom koja je zapravo jedno paranoicno samomucenje i licna nesigurnost koja vremenom ugusi partnera
ma da..a ova zadnja ubistva..muzevi ubili zene ili narucili ubistvo...iz ljubomore ...
to je vec sasvim ok![]()
Mala doza ljubomore je cak i potrebna, samo da nije ona patoloska
Ја бих помислио да је ментално болестан. И не верујем да бих погрешио.
Види. Свако од нас је подложан осећањима. Сваки човек се и радује, и љути, и воли, и не воли, и шта већ хоћеш. Нема културе где то није тако. Немац није ништа мање пун снажних осећања него црнац - или Србин. Сви људи осећају исто. Пре две и по хиљаде година, Буда почиње Ватрену Беседу својим следбеницима, монасима, овако - "Гле, све гори. Цео свет гори, и сви ми горимо страшћу, жељом, мржњом, тугом..." Разумеш, то је код сваког човека тако.
Најлакше од свега је трескати ногама и урликати кад си бесан. Животиње урличу кад су бесне. Клинци исто тако. Ту даље није потребно ништа, инстинкт је такав. За контролу осећања, пак, потребна је снага и духовна зрелост, а то је нешто што нема свако.