СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ма јок, не сврби ме ништа.кад је сврбило, чешало се :zper:

и стрес ме је прошао, али једем, наглашавам, једем шаргарепу.
данас сам је баш динстала за прилог ;)

a kazes da je dinstano....hm ,kazu da je bioje samo prokuvana i tako da se jede.

i to radim....

Благо теби, мене одаааавно дотиче (метеоропата) :lol:

Мени жао и нас и других, свих обичних а јединствених на свој начин.

јел се помераш ти из куће, не рачунам продавнице?
кад скитам мени није ништа, чим се врнем у кућу примећујем да ми почиње којешта сметати:lol:

- - - - - - - - - -

a kazes da je dinstano....hm ,kazu da je bioje samo prokuvana i tako da se jede.

i to radim....

може и сирова, али додаш мало уља па као салата.
без уља као и да је не изједаш.
комшија ми је доца, па ме је просветио ;)

кад скитам мени није ништа, чим се врнем у кућу примећујем да ми почиње којешта сметати:lol:

- - - - - - - - - -

може и сирова, али додаш мало уља па као салата.
без уља као и да је не изједаш.
комшија ми је доца, па ме је просветио ;)

i rendana us sladak kupus salatu i balsamik sirce.

a bejah , tako dobar vegetarijanac- posredno a sada ....direktno koristim :eek:

Не држи те место, искочила би из своје коже, тај фазон? Отпутуј негде, ако можеш. :)

i rendana us sladak kupus salatu i balsamik sirce.

a bejah , tako dobar vegetarijanac- posredno a sada ....direktno koristim :eek:

може и балсамик сирће, ал уље обавезно, а пробај купус салату науљити са уљем од бундевиног семена.
ем сласно, ем ти годи за простату ;)

Не држи те место, искочила би из своје коже, тај фазон? Отпутуј негде, ако можеш. :)

neka pakuje kofere , pa pravac za Toronto, jel tako.

- - - - - - - - - -

може и балсамик сирће, ал уље обавезно, а пробај купус салату науљити са уљем од бундевиног семена.
ем сласно, ем ти годи за простату ;)

nisam siguran , koristim ti ja maslinovo ulje...a za ovo bundevinine semenke, o sta sve necu saznati ovde.

ух, јесте гадно кад ти кожа постане тесна.
иначе нисам кућни тип, не држи ме кућа.
тако ми се заломило и са мужем, нашли се :D

хоћу, ове године идем на одмор, за све паре.
где буде сунца, тамо сам :lol:

neka pakuje kofere , pa pravac za Toronto, jel tako.

- - - - - - - - - -

nisam siguran , koristim ti ja maslinovo ulje...a za ovo bundevinine semenke, o sta sve necu saznati ovde.

ма јок, кад нисам отишла на време, сад ми више није инересантно.
тамо би угинула пре реда :lol:

добро, знам да имаш лове, и да трошиш маслиново.
и бундевино је хладно цеђено, има лепу тамну боју,
а купус салати даје специјалан укус. пробај, мени се допада.

Imaš li šta u planu Liki, za more? Zašto nisi ranije počela da plaćaš, dobiješ popust?

мало ми је зјбн.,планирати.
али, рекох, где буде сунца, тамо сам, а лова је спремљена.
следеће године могу да планирам.

- - - - - - - - - -

Ništa nije kao maslinovo za salatu!

нисам ништа рекла против маслиновог, мени је специјално за купус салату бундевино супер.

Ja ne mogu da dočekam leto i more, uhhh.
A to bundevino... ravničarko, bre :mrgreen:

а ваљда га дочекамо.
заборавих на лето од овог рђавог времена.
неки дан сам морала докупити огрева, то ми се још није десило.

па шта знам јел веза равница :lol:
неко нам је препоручио, пробала, и збиља је одлично.

у ердевику има производња и сунцукретовог, хладно цеђеног.
није за нас маслиново ;)

Poslednja izmena:
а ваљда га дочекамо.
заборавих на лето од овог рђавог времена.
неки дан сам морала докупити огрева, то ми се још није десило.

па шта знам јел веза равница :lol:
неко нам је препоручио, пробала, и збиља је одлично.

у ердевику има производња и сунцукретовог, хладно цеђеног.
није за нас маслиново ;)

Потпуно си управу.

Маслиново уље је саставни део медитеранске кухиње, а ми не припадамо том појасу и већина нашег народа га не воли и не користи. Ево ја прва. :lol:
Моја мајка је , као изразити биљојед, покушавала нама карноворима свашта да уведе у исхрану али смо ми рекли одлучно не !
Има пар година, свратили тата и ја код ње, наравно знала је да ћемо доћи и као хајде да направи за ручак пуњене паприке. Ја их баш волим, а тата је тип који је тотално захвалан за скуван ручак, шта год да је. И никад нема замерке.
А она, као склона експериментисању, у смесу за пуњење надодала којекаквих самлевених биљака и тону целера. Јер, знаш, храна мора да буде здрава. :lol:
Целер не подносим!
Укус паприка је био кад да жваћеш неку траву. Оно месо потпуно изгубило укус, од црног лука ни мириса.
Први залогај ми је био и последњи. :lol:
Најела сам се хлеба. А несрећни тата, једе, жваће, жваће...и на крају: ''па добро шта си стављала унутра???''. Пази кад он није издржао.:lol:

Имала је и епизоду ''кари у свим облицима и уместо вегете''.
Наравно, епизода са маслиновим уљем не јењава.
Сад је у фазону спелте и стевие.

На свашта се људи натрипују. :D
Ето и Рифке на маслиново уље.

Poslednja izmena:
A jel ko od vas jeo kacamak koji prave u Hercegovini? Znas ono.....sipas mleko i vodu zajedno u lonac da prokuva, onda natropas tonu starog kajmaka, i dodajes kukuruzno brasno uz stalno mesanje, dok smesa ne postane jako gusta i ne pocne da pliva u masnoci od kajmaka. To nikad nisam probao, a voleo bih. Ja kad pravim kacamak, stavim u lonac vodu, posolim, malo ulja da mi ne zagori i kad provri, dodajem brasno uz mesanje, dok ne postane gusto kao kamen. Onda to stavim u veliku ciniju, dodam mleko i tri, cetri pune supene kasike starog kajmaka. Kad se to rastopi, onda pocinjem da jedem. Jedna ta cinija moze da me drzi ceo dan. Govorim o periodu dok jos nisam bio skratio zeludac (do pre sest meseci). Znam takodje da neko na kacamak voli da sipa svinjski pretop. U okolini Livna odakle je moj techo, na kacamak stave beli luk. To mi je nekako bezveze. Inace mi baba pricala da su kao deca jeli kacamak, pomesan sa rasolom od kupusa. E tu bih se tek ispovracao :mrgreen:

Потпуно си управу.

Маслиново уље је саставни део медитеранске кухиње, а ми не припадамо том појасу и већина нашег народа га не воли и не користи. Ево ја прва. :lol:
Моја мајка је , као изразити биљојед, покушавала нама карноворима свашта да уведе у исхрану али смо ми рекли одлучно не !
Има пар година, свратили тата и ја код ње, наравно знала је да ћемо доћи и као хајде да направи за ручак пуњене паприке. Ја их баш волим, а тата је тип који је тотално захвалан за скуван ручак, шта год да је. И никад нема замерке.
А она, као склона експериментисању, у смесу за пуњење надодала којекаквих самлевених биљака и тону целера. Јер, знаш, храна мора да буде здрава. :lol:
Целер не подносим!
Укус паприка је био кад да жваћеш неку траву. Оно месо потпуно изгубило укус, од црног лука ни мириса.
Први залогај ми је био и последњи. :lol:
Најела сам се хлеба. А несрећни тата, једе, жваће, жваће...и на крају: ''па добро шта си стављала унутра???''. Пази кад он није издржао.:lol:

Имала је и епизоду ''кари у свим облицима и уместо вегете''.
Наравно, епизода са маслиновим уљем не јењава.
Сад је у фазону спелте и стевие.

На свашта се људи натрипују. :D
Ето и Рифке на маслиново уље.

Nema lepšeg i plemenitijeg od masline, naročito ako je neka od grčkih sorti, recimo Kalamata. Bilo da je ulje, zelena ili zrela ili pasta od maslina, pa na hleb... mmmm...
Stvija je sjajna i Bogu hvala da su uspeli da probiju dugogodišnju blokadu od strane proizvođača šećera.
Kari je super, ali je čista kurkuma izuzetna.

:ok:

Nisam taksista i nisam dekica sa štapom, jedino u toj priči mogu da budem ti? Samo što ja ne bih tako smotano kao ti. :mrgreen:

Не сумњам ја да би ти то боље и од Ерика с којим се дешавају невероватне промене кад поједе банану. :mrgreen:
Теби банана чак и не треба. :zplez:

- - - - - - - - - -

Nema lepšeg i plemenitijeg od masline, naročito ako je neka od grčkih sorti, recimo Kalamata. Bilo da je ulje, zelena ili zrela ili pasta od maslina, pa na hleb... mmmm...
Stvija je sjajna i Bogu hvala da su uspeli da probiju dugogodišnju blokadu od strane proizvođača šećera.
Kari je super, ali je čista kurkuma izuzetna.

:ok:

Као што рекох: На свашта се људи натрипују.
Ето и Рифке на маслиново уље....

Додатак: ...и остало. :lol:

- - - - - - - - - -

A jel ko od vas jeo kacamak koji prave u Hercegovini? Znas ono.....sipas mleko i vodu zajedno u lonac da prokuva, onda natropas tonu starog kajmaka, i dodajes kukuruzno brasno uz stalno mesanje, dok smesa ne postane jako gusta i ne pocne da pliva u masnoci od kajmaka. To nikad nisam probao, a voleo bih. Ja kad pravim kacamak, stavim u lonac vodu, posolim, malo ulja da mi ne zagori i kad provri, dodajem brasno uz mesanje, dok ne postane gusto kao kamen. Onda to stavim u veliku ciniju, dodam mleko i tri, cetri pune supene kasike starog kajmaka. Kad se to rastopi, onda pocinjem da jedem. Jedna ta cinija moze da me drzi ceo dan. Govorim o periodu dok jos nisam bio skratio zeludac (do pre sest meseci). Znam takodje da neko na kacamak voli da sipa svinjski pretop. U okolini Livna odakle je moj techo, na kacamak stave beli luk. To mi je nekako bezveze. Inace mi baba pricala da su kao deca jeli kacamak, pomesan sa rasolom od kupusa. E tu bih se tek ispovracao :mrgreen:

Најн.
И не желим.
Не волим да плива у масти, макар и од отопљеног кајмака.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back