skupštinska kafana 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bitno da nije
fingm0196-1.gif
Prst koji je u sredini,
u zivotu cuda cini...
Nego,jel se igra basket u tvom kraju?:mrgreen:

Најволијем седети сам у кафани, чим се појави неки модератор, повраћа ми се.
Јутрос ме је дочекало непријатно изненађење у кафани "Ас" на пијаци, поскупео вињак са 70,00 на 75,00 динара, као да седим у Хајату, а не у кафани крај аутобуске ???!!!

Најволијем седети сам у кафани, чим се појави неки модератор, повраћа ми се.
Јутрос ме је дочекало непријатно изненађење у кафани "Ас" на пијаци, поскупео вињак са 70,00 на 75,00 динара, као да седим у Хајату, а не у кафани крај аутобуске ???!!!

msmm KAKO možeš sabajle piti žestinu??? još nisi ni otvorio oketa već piješ vatrenu vodu ???

jutaaar

msmm KAKO možeš sabajle piti žestinu??? još nisi ni otvorio oketa već piješ vatrenu vodu ???

jutaaar

Јутар и Вама.
Ствар тактике, одеш у кафану у 5 сати и до 7 си пијан и враћаш се распеван кући, а сви мисле како је комшија весео човек, јер и не сумњају да се неко може напити раном зором.
Препоручујем ти и излазак око 16 сати, обавиш посао до 19 и вратиш се кући. Опет нико нема појма.
Почни да пишеш песме, јер ће онда твоја пијанства толерисати, зато што је уметницима потребна инспирација и нико те неће називати пијаном свињом (крмачом), већ песником( песникињом).

Poslednja izmena:

jutaaar
:kpozdrav:
Јутар и Вама.
Ствар тактике, одеш у кафану у 5 сати и до 7 си пијан и враћаш се распеван кући, а сви мисле како је комшија весео човек, јер и не сумњају да се неко може напити раном зором.
Препоручујем ти и излазак око 16 сати, обавиш посао до 19 и вратиш се кући. Опет нико нема појма.
Почни да пишеш песме, јер ће онда твоја пијанства толерисати, зато што је уметницима потребна инспирација и нико те неће називати пијаном свињом (крмачом), већ песником( песникињом).
Боемом.
Dobro jutro svima, :bye:
jutro macko, baki i tolce moja lepa devojce :cmok2: jutro svima :lol:

5obaxi.png

Застава Војводине.

застава и грб Српске Војводине прокламован на Мајској скупштини у Сремским Карловцима 1848.

''Када је на Мајској скупштини митрополит Јосиф Рајачић изабран за патријарха, истакао је он на свој двор црвено-плаво-белу заставу, која се од тада сматра за заставу српске Карловачке митрополије и српског патријарха.
Прецизан опис заставе и грба дао је у свом историјском образложењу одлука донетих на Мајској скупштини, „Осветлењу искања народа сербског у Аустрији у ово време", 6. маја Јаков Живановић. На крају свога списа нагласио је да су народу потребни и „знаци отличителни“: застава и грб. Заставу сачињавају три боје, хоризонтално постављене: одозго црвена, у средини плава, доле бела. На плавој, као карактеристичној боји, налази се народни грб. Грб сачињава бео крст на округлом црвеном пољу, између чијих кракова стоји по једно оцило, свега четири, челикасте боје, опасан с десне стране жировом, а с леве маслиновом гранчицом, које су доле везане плавом пантљиком. Цео тај штит, поље, лежи на војводској порфири, висећој испод војводске, затворене, на два дела раздељене круне. Овај грб требада буде народни, који ће српски народ употребљавати свугде, мимо географских, земљописних грбова, које свака провинција има, као што нпр. Срем има јелена који се одмара под јабланом. Као што поједине породице имају своје грбове,треба да га има и народ. У овако важном народном предмету не треба да буде произвољног мењања боја заставе.
Документ је усвојен у заседању православне општине сремскокарловачких Срба и штампан је као летак.''

Др Љубомирка Кркљуш: ОБЕЛЕЖЈА И СИМБОЛИ У ТОКУ СРПСКОГ НАРОДНОГ ПОКРЕТА 1848–1849.
http://www.scribd.com/doc/59162689/...ародног-Покрета-1848-1849-Др-Љубомирка-Кркљуш

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back