skupštinska kafana 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ico-commune-1.jpg

Јел Прудон био цавуља?
Читао сам нека његова запажања, па реално су његове занатлије и ситни трговци схебали комуну. Они су сматрали да је комуна ропство радних људи.
А тек они предлози о измирењу између буржуја и радника. Као фол да ће се буржуји сами одрећи дела богатства у корист сиромашних. :hahaha:

Јел Прудон био цавуља?
Читао сам нека његова запажања, па реално су његове занатлије и ситни трговци схебали комуну. Они су сматрали да је комуна ропство радних људи.
А тек они предлози о измирењу између буржуја и радника. Као фол да ће се буржуји сами одрећи дела богатства у корист сиромашних. :hahaha:

Слабије сам проучавао Прудона, више сам окренут руским анархо филисофима.

Е ту је Кропоткин најинтересантнији. Мада ми није јасан његов сукоб са Лењином. А друг Лењин је понудио да Пера буде са'рањен уз све државне почасти.

Е ту је Кропоткин најинтересантнији. Мада ми није јасан његов сукоб са Лењином. А друг Лењин је понудио да Пера буде са'рањен уз све државне почасти.

Кропоткинова сахрана је прошла уз демонстрације анархиста по целом свету, доста њих је пуштено из совјетских затвора само за ту прилику, анархизам у Русији је већ био угушен.

p10k.jpg

Једна од ретких слика са сахране, мислим да се чува у анархистичкој библиотеци Фелтринели у Италији.

Па покрет јесте био угушен, али нису сви анархисти изопштени из Совјетског друштва. Александра Михаиловна Колонтајна је чак постала амбасадор СССР-а у Швецкој.

Па покрет јесте био угушен, али нису сви анархисти изопштени из Совјетског друштва. Александра Михаиловна Колонтајна је чак постала амбасадор СССР-а у Швецкој.

Она није била анархисткиња, осим што се дружила са Кларом Цеткин и Розом Луксембург.
Била је чланица Немачке социјал демократске партије и као њен члан учествовала у раду прве интернационале.
Зашто мислиш да је била анархо ?

Знаш да је она после завођења Лењинове диктатуре водила радничке покрете широм Савеза заједно са анархистима. И на њеним митинзима се носила црна застава итд.

Поздрави синовца.
325220_10150633478457598_9606683_o.jpg

303916_10150564691457598_775673159_n.jpg

Није присуствовала ни на оснивању антиауторитативне интернационале у Сант Имиеру, где су се већ окупили сви они који су се сматрали анархистима.

Ког ?
Оног у затвору што леши амере или гробарску ружу ?

Није присуствовала ни на оснивању антиауторитативне интернационале у Сант Имиеру, где су се већ окупили сви они који су се сматрали анархистима.

Ког ?
Оног у затвору што леши амере или гробарску ружу ?
Па гробарска ружа ти је сестрић, а Миладин ти је синовац.
ijaoooo :klap: moramo dobro da te pripremimo :lol:
Само да се појави. Или да се ја појавим. :lol:
Ако будем почео да радим, до кујца.
:kpozdrav:

Ma... има дечка... :hahaha:

Неки клинац, aли позер, еби га.
Да видим развој ситуације. Није срећна са њим. :lol:

Влајко, не слушај женске савете с' тим у вези.
Милица хоће да те навуче, да пропаднеш да би после причала о женској доминацији.
Удари малој чежњу, иди негде напиј се и весели.

ako nije srecna sa njim i to ti je rekla, to je znak da navalis u akciju :lol: sem ako se ne plasis "pozera" :lol:
Ма као смор јој је с њим. Не бих да улећем док она то не одради ваљано. Да га шутне како доликује сваком позеру.
Ако се ја умешам пре времена, мали ће да атакује свим силама.

Пиччка му материна мала, то што је он поебо у 17 година, ја нећу за још 17. :dash:

Леп, позер и глуп ко тоцило! Не може да се одлепи од првог разреда средње.
Влајко, не слушај женске савете с' тим у вези.
Милица хоће да те навуче, да пропаднеш да би после причала о женској доминацији.
Удари малој чежњу, иди негде напиј се и весели.
Мени је амбиција

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back