SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
С обзиром да нисам најбоље упућена у Библију по том питању, постоји ли у њој образложење за апстиненцију па да схватимо на чему темељиш став?

Старозаветски не, јер је прво божије обраћање људима и уопште свему живом заповест "множите се". Јевреји апстиненцију и аскетизам сматрају грехом.

У Новом Завету имаш св Павла, рецимо, који тврди да је боље не венчавати се "као што се ни ја нисам венчао", али саветује онима којима је то претешко да је боље и да се венчају него да изгарају. Св Павле, додуше, има и паметнијих савета, као кад Св Тимотеју саветује да пије мање воде и више вина.

Старозаветски не, јер је прво божије обраћање људима и уопште свему живом заповест "множите се". Јевреји апстиненцију и аскетизам сматрају грехом.

У Новом Завету имаш св Павла, рецимо, који тврди да је боље не венчавати се "као што се ни ја нисам венчао", али саветује онима којима је то претешко да је боље и да се венчају него да изгарају. Св Павле, додуше, има и паметнијих савета, као кад Св Тимотеју саветује да пије мање воде и више вина.
Дакле, ни у духовном смислу, апстиненција нема своју вредност.

Павле се кајао због својих недела... зато је био најекстремније. Он никада није прешао са Богом на ти.

Јункмарко, само кад је нужно.

Зависи од много чега. Одређен степен самоконтроле је битан у животу, не само по питању ове ствари.

- - - - - - - - - -

Гледано из угла материјалисте.

Mani se ti Sv. Apostola Pavla i ne izvrći njegove reči...To sigurno nisi u Engleskoj naučio.

Зависи од много чега. Одређен степен самоконтроле је битан у животу, не само по питању ове ствари.

- - - - - - - - - -

Гледано из угла материјалисте.

Самоконтрола је кад не спаваш са сваком женом према којој осетиш пожуду, самоконтрола је кад не шврљаш около јер видиш да можеш имати сатиисфакцију и са неком другом, а не само са својом женом.

Потреба за самоконтролом између двоје људи који су стални партнери једно другом не постоји.

Ако у Библији нико не проповеда апстиненцију, какве везе има нечији материјализам с тим?

Субјективно, ко зна? Објективно, хришћанство има дугу традицију аскезе и монаштва ослањајући се на имитацију самога Христа, Јована претече, Св Павла и пустињских отаца. Хришћанство је широка црква, има простора за разна тумачења оптималног приступа божанском.

Самоконтрола је самоконтрола, потреба за тим са сталним партнером не постоји. То што је победоносцев написао нешто о библији је ко да ја напишем нешто о квантној механици.Стим да ја више знам о квантној него он о духовности. Они који су неумерени у храни изгледају као свиње, а и они који су неумерени у сексу такође.Дакле треба имати меру, ето то је цела прича

То што је победоносцев написао нешто о библији је ко да ја напишем нешто о квантној механици.Стим да ја више знам о квантној него он о духовности.

Најискреније не верујем да знаш било шта о било чему јер за тако нешто никад нисам видео индикације.

Али добро, има и за вас једноставне људе места на свету. Скромног места.

Секс служи само једној сврси, а то је прављење деце, све остало је онанија неостварених људи којима је једино задовољство и блискост коју остварују са другима. Егзистенција на најнижем нивоу. Мало вишем од животињске.

Buhahahahahahahahahahahahaha.

Ovo je novi nacin zakljucivanja, pored indukcije i dedukcije. Dudukcija.

Znaci sa jedne strane imamo pravljenje dece, sto SVE zivotinje mogu da rade, a sa druge strane imamo emotivnu, racionalnu i duhovnu bliskost sto SAMO ljudi mogu da ostvare.

I onda dodje genije i kaze kako je ovo drugo pokazatelj da smo blizi zivotinjama, a ovo prvo je pokazatelj da smo uzviseniji od zivotinja. Klsaicna Dudukcija/

BUHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA.

Jbte, da vas nema, trebalo bi vas napraviti.

Ozbiljno.

Нисам. Ми живимо у систему поремећених вредности, намерно поремећених. Кажу ова богата начитана господа да је секс забава за сиротињу.уосталом прочитај нешто о апстиненцији и видећеш да је то корисна ствар, постоје читава учења која је проповедају.

Molim te nastavi, super je kada ne moram da placam nekom stand up komicaru, nego sve to imam besplatno na Krsti...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back