- Poruka
- 21.583
Где је онда место апстиненцији?
У духовном и психичком развоју. Ко контролише твој живот, твоја свест или твоји нагони? Апстиненција је контрола процеса и чување и трансформација енергије.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Где је онда место апстиненцији?
С обзиром да нисам најбоље упућена у Библију по том питању, постоји ли у њој образложење за апстиненцију па да схватимо на чему темељиш став?

Полако...
У односу партнера, сталних партнера, где је место апстиненцији?

Дакле, ни у духовном смислу, апстиненција нема своју вредност.Старозаветски не, јер је прво божије обраћање људима и уопште свему живом заповест "множите се". Јевреји апстиненцију и аскетизам сматрају грехом.
У Новом Завету имаш св Павла, рецимо, који тврди да је боље не венчавати се "као што се ни ја нисам венчао", али саветује онима којима је то претешко да је боље и да се венчају него да изгарају. Св Павле, додуше, има и паметнијих савета, као кад Св Тимотеју саветује да пије мање воде и више вина.
Павле се кајао због својих недела... зато је био најекстремније. Он никада није прешао са Богом на ти.Старозаветски не, јер је прво божије обраћање људима и уопште свему живом заповест "множите се". Јевреји апстиненцију и аскетизам сматрају грехом.
У Новом Завету имаш св Павла, рецимо, који тврди да је боље не венчавати се "као што се ни ја нисам венчао", али саветује онима којима је то претешко да је боље и да се венчају него да изгарају. Св Павле, додуше, има и паметнијих савета, као кад Св Тимотеју саветује да пије мање воде и више вина.
Јункмарко, само кад је нужно.
Дакле, ни у духовном смислу, апстиненција нема своју вредност.
Старозаветски не, јер је прво божије обраћање људима и уопште свему живом заповест "множите се". Јевреји апстиненцију и аскетизам сматрају грехом.
Зависи од много чега. Одређен степен самоконтроле је битан у животу, не само по питању ове ствари.
- - - - - - - - - -
Гледано из угла материјалисте.
Koja bre pauza? Nema pauze ako te ne uvati virus.![]()
Дакле, ни у духовном смислу, апстиненција нема своју вредност.
Mani se ti Sv. Apostola Pavla i ne izvrći njegove reči...To sigurno nisi u Engleskoj naučio.
Mani se ti Sv. Apostola Pavla i ne izvrći njegove reči...To sigurno nisi u Engleskoj naučio.
Možda te on dont andrstenduje aku mu tolkuješ na srpskom?

То што је победоносцев написао нешто о библији је ко да ја напишем нешто о квантној механици.Стим да ја више знам о квантној него он о духовности.
Секс служи само једној сврси, а то је прављење деце, све остало је онанија неостварених људи којима је једино задовољство и блискост коју остварују са другима. Егзистенција на најнижем нивоу. Мало вишем од животињске.

Нисам. Ми живимо у систему поремећених вредности, намерно поремећених. Кажу ова богата начитана господа да је секс забава за сиротињу.уосталом прочитај нешто о апстиненцији и видећеш да је то корисна ствар, постоје читава учења која је проповедају.

Jbte, da vas nema, trebalo bi vas napraviti.
Ozbiljno.
.gif)