SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
па вероватно би и слушао Митра Мирића.

- - - - - - - - - -

ma ne moze bre
copyright
vidi se da ti poezija nije jaca strana
narodnjacka kukumavka mora da ima drugaciji, ruralni prizvuk, jednostavnija rima, bukvalisticki sa aluzijama svedenim na minimum, samo banalnim i svima lako shvatljivim, mora to da udara u muda

а ти се заносиш да имаш истанчан уметнички укус :D

што би рекао Ками - добро.

Нису лоше кукумавке. Кад кренеш кроз историју, приближе ти очас људе који су живели пре хиљаду, две, три хиљаде година лакше и брже емотивним наступом него свака интелектуална анализа.

Енглески кмет пева у петнаестом веку -

'Westron wynde, when wyll thow blow
the small rayne downe can rayne?
Cryst yf my love waere in my armys
An I yn my bed agayne.'

- значи 'где си, западни ветре, да кише падну већ једном? Господе, да сам само у мом кревету, и моја љубљена опет у мом наручју' - и одмах ти је јасан као човек. У тону се не разликује много од неког Митра Мирића.

A sta je mogao jadan coban srednjevekovni nego da kuka jer ga Lord stapom po ledjima.
Ima slicnih primera u Rusiji, tezak gorak leb prosto osecas tu muku.
E sad da je taj coban bio pismen pa se proslavi ko Bukovski...gde bi mu bio kraj.

Pa jeste, hajde da pevamo o Ustasama, kao Ducic.

To je tako kul emocija.

па бол и патња су малограђанске емоције. на њих се примају малограђани. то је њихов домет. с том разликом што неке погађа зли удес Ане Николић, а некога распали Буковски, а некога Дерерови стихови. кад подвучеш црту, све има заједнички именитељ.

па бол и патња су малограђанске емоције. на њих се примају малограђани. то је њихов домет. с том разликом што неке погађа зли удес Ане Николић, а некога распали Буковски, а некога Дерерови стихови. кад подвучеш црту, све има заједнички именитељ.

A nekog to sto je crveno proteralo belo, pa se belo smuca svuda po svetu.

Strah je malogradjanska emocija, ne bol. Bol je fenomenalna emocija, isto kao i bes.

- - - - - - - - - -

I ljubav je fenomenalna emocija naravno, osim kada je usmerena u neke bljutave i ogranicene gluposti o plemenu.

U stvari, svaka emocija usmerena prema plemenu nije umetnost, vec cisti i ograniceni kic.

Nije cak ni kic, nego jos vece dno. Vece dno i od sunda, sund barem povecava BDP.

A nekog to sto je crveno proteralo belo, pa se belo smuca svuda po svetu.

Strah je malogradjanska emocija, ne bol. Bol je fenomenalna emocija, isto kao i bes.

Ками, бело је бело и кад се смуца. а црвено никад не може постати бело. између осталог, зато што се ложи на бол и патњу. његова беда је његов усуд.

На коју емоцију се примају они други? :lol:

A sta je mogao jadan coban srednjevekovni nego da kuka jer ga Lord stapom po ledjima.
Ima slicnih primera u Rusiji, tezak gorak leb prosto osecas tu muku.
E sad da je taj coban bio pismen pa se proslavi ko Bukovski...gde bi mu bio kraj.

Ма не кука због тога, прозаичног, кука због изгубљене љубави.

Или рецимо види ово, како кука Хорације -

Intermissa Venus diu
rursus bella moves?
Parce precor, precor.
Non sum qualis eram bonae
sub regno Cinarae.

Овде ропће самој богињи љубави и преклиње је - Божанска Венеро, зашто опет отпочињеш ратове давно изгубљене? Смилуј се, молим те, молим те. Нисам онај који бејах за владавине добре Кинаре. Значи, немој старца да ме мучиш, у мени опет да палиш старе ватре. Нисам ја онај млади, ватрени човек који сам некад био, немам снаге за те врхунце и разочарања, није то за мене. Мало окренеш ред речи и имаш нови хит Чеде Марковића.

Ками, бело је бело и кад се смуца. а црвено никад не може постати бело. између осталог, зато што се ложи на бол и патњу. његова беда је његов усуд.

Crveno je pozitivisticko djubre, i ono nikako ne moze da se lozi na bol i patnju, koje su luzerske emocije.

На коју емоцију се примају они други? :lol:

ако ти кажем, освојићем си срце. а то је онда опасно за мене, јер си ти немилосрдна :D

- - - - - - - - - -

misliš gay populacija?

ma to su Sveci-svi odreda :andjeo::dosadno:

па геј популација се и ложи та треш емоције.

Ма не кука због тога, прозаичног, кука због изгубљене љубави.

Или рецимо види ово, како кука Хорације -

Intermissa Venus diu
rursus bella moves?
Parce precor, precor.
Non sum qualis eram bonae
sub regno Cinarae.

Овде ропће самој богињи љубави и преклиње је - Божанска Венеро, зашто опет отпочињеш ратове давно изгубљене? Смилуј се, молим те, молим те. Нисам онај који бејах за владавине добре Кинаре. Значи, немој старца да ме мучиш, у мени опет да палиш старе ватре. Нисам ја онај млади, ватрени човек који сам некад био, немам снаге за те врхунце и разочарања, није то за мене. Мало окренеш ред речи и имаш нови хит Чеде Марковића.

Ne bi da rusim romanticne pretpostavke stiha engleskog gospodina kmeta al iz duha tog vremena meni taj zavrsetak vise vuce aluziju na "da je bar yebanja, zeno svuc se" nego neku dublju ljubavnu emociju.Apostrof je na atmosferi teskog zivota koji ga pritiska, okretanje bogu za spasenje kao znak nemoci i onda ajd bar malo relaksacije opa cupa pa sutra opet da archim u polju, nek kisa padne inace nista od zetve ima Lord i zenu da mi yebe za kaznu ne samo mene.Cest motiv spominje se uvek tu i neka zena al samo kao pichka kad zafali votke da ima covek cime da se ugreje.Druga najbolja stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back