SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prokleti posao, ne mo'š bez njega, ne mo'š ni kad ga je puno. :evil:
Mar'jo šerife, šta te muči, dlake ili bandere... ili žene? :eek:

Sve me muci. Cuti, srci kafu i namiguj

giphy.gif

Nije tragicno. prica o Zombijima moze biti tema u kafani, zasto da ne?
Tu ne vazi pravilo datuma, tj dnevno politickih tema.

Dobro vece

Pa mogli smo i na temi onda, sustina je ista. Na kraju, zasto onda nismo mogli o homoseksualcima u kafani?

Ali dobro, vidim da je link pronadjen i za ovu godinu (kako sam i strahovala), pa nema veze vise.

Naprimer necu da se svadjam, ali ima.

Najgore je sto ti ne podnosis kao neke ruzne primere iz zivota kakvu smo temu skoro imali o onom beskucniku, a sad podnosis ovakve gadosti i bljuvotine?

Можда реч "вулгарно" нисмо схватили једнако.

Како год, то је, можда, ето, некакав "перформанс", али, уметност није.

Шта је "уметничко" у крвавој глави расцопаној секиром? Поготово експлицитно приказаној.

Наравно, данас, у доба опште релативизације и субјективизације изгубљени су сви критеријуми, и за "уметност" се може прогласити све што некоме падне на памет. Нарочито кад се договори о "полит-коректности"...

Тема је, иначе широка, и превазилази некакву зомби-параду, као и саму област уметности.

У том смислу препоручујем, рецимо, књигу Милана Брдара "Филозофија у Дишановом писоару".

Bravo Milunka! Nema tu niceg uemtnickog, vec vulgarnog do krajnosti.

Inace, slika glave sa rascopanom sekirom jeste umetnost, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi kojima je to neki sok. Poenta umetnosti soka je da probija granice ustaljenog i ogranicenog.

Ali, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi koji su navikli na horor scene, i to im nije nista posebno, onda to nije umetnost.

Srbija je tu dosta podeljena, dosta je veliki jaz izmedju matoraca, koji blage veze nemaju o modernom drustvu, i ovih mladjih, koji kao da zive u centru Njujorka.

Tako da, to je kod nas nesto izmedju umetnosti i zabave.

Poenta umetnosti je da bude lepa, a ne da unosi ruznocu u svakodnevnicu.

Stvarno ne znas ponekad sta pises.

Inace imala sam problema sa konekcijom, pa nisam stigla sinoc da odgovorim.

Pozdrav.

Pa mogli smo i na temi onda, sustina je ista. Na kraju, zasto onda nismo mogli o homoseksualcima u kafani?

Ali dobro, vidim da je link pronadjen i za ovu godinu (kako sam i strahovala), pa nema veze vise.

Naprimer necu da se svadjam, ali ima.

Najgore je sto ti ne podnosis kao neke ruzne primere iz zivota kakvu smo temu skoro imali o onom beskucniku, a sad podnosis ovakve gadosti i bljuvotine?
Bravo Milunka! Nema tu niceg uemtnickog, vec vulgarnog do krajnosti.
Poenta umetnosti je da bude lepa, a ne da unosi ruznocu u svakodnevnicu.

Stvarno ne znas ponekad sta pises.

Inace imala sam problema sa konekcijom, pa nisam stigla sinoc da odgovorim.

Pozdrav.

Пи’, што си матора. :mrgreen:

Od kad umetnost mora da bude lepa ili bilo kako ograničena?
Jedno pitanje, da li je lep Munkov "Krik"? Meni je sjajna slika, ali nikako je ne bih nazvao lepim delom, ne na taj način kako ti misliš.
Šta reći za dela Hijeronima Boša, npr? Meni među najdražim slikarima renesanse, a motivi...
Kerkira, sedi 1.

Хаххаа... То је само вештина, нема у томе уметности. :)

Da li je film umetnost? Ova šetnja jeste direktno vezana za film, ako se ne varam.

- - - - - - - - - -

pa polako pingvinče polako...jos malo pa ce te rodjene 1997-1999. na tebe gledati jedino kao na tatu..:D

Ako "tata" može da plati, u čemu je problem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back