- Poruka
- 203.920
Dobro jutro... hoću jednu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

O cemu ovde pricamo?
O mladim i postenim zenama, dlakama, banderama?
Zbunila sam se, ne mogu da pratim temu![]()

Prokleti posao, ne mo'š bez njega, ne mo'š ni kad ga je puno.
Mar'jo šerife, šta te muči, dlake ili bandere... ili žene?![]()
te koje se tebi sviđaju nisu ni bile rodjene za vreme rata...![]()

Nije tragicno. prica o Zombijima moze biti tema u kafani, zasto da ne?
Tu ne vazi pravilo datuma, tj dnevno politickih tema.
Dobro vece
naprimer?![]()
Можда реч "вулгарно" нисмо схватили једнако.
Како год, то је, можда, ето, некакав "перформанс", али, уметност није.
Шта је "уметничко" у крвавој глави расцопаној секиром? Поготово експлицитно приказаној.
Наравно, данас, у доба опште релативизације и субјективизације изгубљени су сви критеријуми, и за "уметност" се може прогласити све што некоме падне на памет. Нарочито кад се договори о "полит-коректности"...
Тема је, иначе широка, и превазилази некакву зомби-параду, као и саму област уметности.
У том смислу препоручујем, рецимо, књигу Милана Брдара "Филозофија у Дишановом писоару".
Inace, slika glave sa rascopanom sekirom jeste umetnost, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi kojima je to neki sok. Poenta umetnosti soka je da probija granice ustaljenog i ogranicenog.
Ali, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi koji su navikli na horor scene, i to im nije nista posebno, onda to nije umetnost.
Srbija je tu dosta podeljena, dosta je veliki jaz izmedju matoraca, koji blage veze nemaju o modernom drustvu, i ovih mladjih, koji kao da zive u centru Njujorka.
Tako da, to je kod nas nesto izmedju umetnosti i zabave.
Bravo Milunka! Nema tu niceg uemtnickog, vec vulgarnog do krajnosti.Pa mogli smo i na temi onda, sustina je ista. Na kraju, zasto onda nismo mogli o homoseksualcima u kafani?
Ali dobro, vidim da je link pronadjen i za ovu godinu (kako sam i strahovala), pa nema veze vise.
Naprimer necu da se svadjam, ali ima.
Najgore je sto ti ne podnosis kao neke ruzne primere iz zivota kakvu smo temu skoro imali o onom beskucniku, a sad podnosis ovakve gadosti i bljuvotine?Poenta umetnosti je da bude lepa, a ne da unosi ruznocu u svakodnevnicu.
Stvarno ne znas ponekad sta pises.
Inace imala sam problema sa konekcijom, pa nisam stigla sinoc da odgovorim.
Pozdrav.

Ne, ratna godišta preferiram... ali polako se pomičem ka ratu na Kosmetu...![]()
Poenta umetnosti je da bude lepa, a ne da unosi ruznocu u svakodnevnicu.
Stvarno ne znas ponekad sta pises.
Inace imala sam problema sa konekcijom, pa nisam stigla sinoc da odgovorim.
Pozdrav.
te koje su rodjene 1999.su jos deca...
Ovo nije tacno.
Ovo nije tacno.
ni ja ne volim da vidim krv, rascopane lobanje i sl. ali je fascinantno videti kako su te maske realistično napravljene...e to je umetnost..

Tacno je. Otkad je umetnost postala nakaradna i ruzna, 30-tih godina proslog veka, i drustvo je pocelo da se kvari, globalno.

Како није, Маро?
Naravno, kažem polako... ustanak Šiptara je počeo 97.
Хаххаа... То је само вештина, нема у томе уметности.![]()
pa polako pingvinče polako...jos malo pa ce te rodjene 1997-1999. na tebe gledati jedino kao na tatu..![]()
pa polako pingvinče polako...jos malo pa ce te rodjene 1997-1999. na tebe gledati jedino kao na tatu..![]()

Da li je film umetnost? Ova šetnja jeste direktno vezana za film, ako se ne varam.
Tacno je. Otkad je umetnost postala nakaradna i ruzna, 30-tih godina proslog veka, i drustvo je pocelo da se kvari, globalno.