- Poruka
- 4.007
Nema veze, 'ajmo zapjevat' neku:
...
de SrPo ti neku zgrmi!
- - - - - - - - - -
Tolka sestrice, 'ajde me pogodi s pjesmom!![]()
Ево једна за Ромску Кнежевину:
Цигу лигу лигу
Лигу ли
Јагу дагу дагу ли
Ај ракета
Раке таке та та.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema veze, 'ajmo zapjevat' neku:
...
de SrPo ti neku zgrmi!
- - - - - - - - - -
Tolka sestrice, 'ajde me pogodi s pjesmom!![]()
Ево једна за Ромску Кнежевину:
Цигу лигу лигу
Лигу ли
Јагу дагу дагу ли
Ај ракета
Раке таке та та.
Данас сам истоваријо 180 ригибс блокова. Осећам се сјајно. Два камијона смо истоварили ја и неки чобани будале. Физички рад је добар, али само ако носиш неке лаке ствари или радиш на мешалици. Само што је домаћин антиалкохоличар па се једино отворијо за кафу и жуту Фанту, ал нема везе.
Pa, najlakše je pobeći kada te priteraju uz zid...
Meni je dovoljno...
Što bi se advokatskim rečnikom reklo: "Nemam više pitanja. Sve je kristalno jasno. Slučaj je rešen."
Лабе, ја никад не бежим од учених разговора, јер чак и кад не могу да научим нешто од другога, може други од мене
и престани да се глупираш са именима нашег празничног календарског циклуса. само чекам кад ћеш и Малу Госпојину прогласити остатком богумилства.
Ti ne bezis od ucenih razgovora, ti samo bezis od toga da priznas da nisi u pravu, jer ti je sujeta ogromnna. Crkva je sve tradicionalno iz prethriscanskog perioda, a sto se nije kosilo sa hriscanskim ucenjem prohvatila, kao sto je pojam Bozica, Velike i Male Gospojine i to uredno stoji u kalendaru SPC i o tome necu ni da diskutujem. Rec je o onom sto se kosi sa hriscanskim ucenjem, kao sto je postojanje "malog Bozica", sto implicira postojanje jos jednog Boga i postojanje tzv. srpske Nove godine na Mladence, kada su staro Sloveni svetkovinu boginje Vesne. Te dve stvari hriscanska Crkva nije prohvatila. Tebe sam pozvao da ARGUMENTOVANO opovrgnes ovo, a ne da me vredjas.
пази, по твојој логици Мали Божић ''implicira postojanje jos jednog Boga'', али Мала Госпојина не имплицира постојање још једне Госпе (Мадоне/Богородице)иначе, имаш Мали Божић и код Финаца. тамо се зове Pikkujoulu, код Швеђана се зове Lilla jul и у оба случаја значи дословно ''Мали Божић''. а признаћеш да Швеђани и Финци нису били некакви босански богумили.
што се тиче Нове године, за Цркву она наступа 1. септембра (то је Ненси већ објаснила), јер тад почиње нови годишњи гогослужбени и празнични циклус. грађанска Нова година слави се 1. јануара, али тек одскоро. у нашем народном календару нова година почиње пролећном равнодневицом (новим соларним циклусом) и пада на Младенце. својевремено сам на Религији отворио тему о томе, иди читај, можеш свашта да научиш![]()
Sto se tice Nove godine, nije objasnila Nensi, vec sam ja njoj objasnio. Drugo, kod Nemaca i nordijskih naroda Nova godina predstavlja doslovno prevedeno "malo slavlje" nasuprot pomenutom Bozicu koji predstavlja veliko slavlje. I stvarno ne znam zasto je toliko tesko priznati ds nesto ne znas. Samo covek koji mnogo zna je svestan svog neznanja. Neznalica je ubedjen u svoje znanje uvek i u svakoj prilici.
грешиш, Pikkujoulu / Lilla jul слави се пре Божића и немају везе са Новом годином, него са Адвентом. део је предхришћанске традиције, кад је Yule био средишњи зимски празник старогерманског календара, који је као и словенски Божић нашао своје место међу хришћанским празницима, да означи Рођење Христово. и као што видиш и северни народи имају Мали Божић, али га за разлику од нас, славе пре, а не после Великог, тј. главног.
ne..advent, iliti na latinskom advenire bukvalno oznacava dolazak...tako da je advent kod katolika i protestanata nisto druga doli priprema i iscekivanje rodjenja sina Bozijeg...
па то сам и рекао- Pikkujoulu / Lilla jul слави се пре Божића зато што је повезан са Адвентом, а не са Новом годином.
Najeo sam se kiselog kupusa.
da, ali to kod njih nije nikakav mali bozic vec iscekivanje rodjenja Hristovog...
са сувим ребрима?
- - - - - - - - - -
Pikkujoulu / Lilla jul у преводу значи ''мали божић''.
па то сам и рекао- Pikkujoulu / Lilla jul слави се пре Божића зато што је повезан са Адвентом, а не са Новом годином.