SKUPŠTINSKA KAFANA 10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kakve to veze ima sa mojim pitanjem?

jer znaš da nisi za to stvoren
:mrgreen:

Увек треба бити искрен, прво према себи и самим тим ћеш бити и искрен према другима. Ако не желиш да имаш децу, онда једноставно не ступаш у односе са људима који желе да се остваре као родитељи. Не крадеш туђе време, емоције...

:mrgreen:

Увек треба бити искрен, прво према себи и самим тим ћеш бити и искрен према другима. Ако не желиш да имаш децу, онда једноставно не ступаш у односе са људима који желе да се остваре као родитељи. Не крадеш туђе време, емоције...

pa o tome ti pričam...poznajem parove koji su svesno odabrali da nemaju decu i savršeno su srećni i ispunjeni...i ko sam ja da im to osporim i nazivam ih bolesnima ili "sa problemom"?

Ако су они задовољни својим саможивљем, себичношћу, самодовољношћу... Онда, нека им буде.

ne, samoživost i zločin bi bio ako bi i pored toga što su svesni da nisu stvoreni za roditelje odlučili da imaju dete pa ga onda ostavili ili mu još gore naudili...to je samoživost i sebičnost...;)

znaš šta rifet, ako je tebi u redu da neko rodi dete samo zato što tako treba pa ga onda zapostavlja i zlostavlja je ok...meni nije..

takve stvari svakodnevno viđam...znaš, nije svaki roditelj dobar roditelj...možda u tvom savršenom malom svetu, ali je realnost malčice drugačija...;)

onomad sam radila na slučaju gde je otac svoju šestomesecnu bebu zavrljačio o ogradu krevetića jer ga je nervirao njen plač...
misliš da za njega ne bi bilo bolje da se uopšte nije ostvario kao roditelj?

Poslednja izmena:
A zašto polaziš od toga da će neko da malterira dete kad ga rodi? Da nis' malo poremećena ako imaš takve prve ideje? Vidiš, meni to nikad nije palo na pamet.
A imam veoma, voema blizak bračni par koji nije želeo decu, i to smo uvek znali. Odlični ljudi, super se slažemo, ali je činjenica da su veoma samoživi i dovoljni sebi samima. Niko od njih nije zaposlen, već se snalaze raznim poslićima. Nemaju baš puno prijatelja... sve jasno ukazuje na popriličnu otuđenost i želju da im niko ne remeti sredinu koju su za sebe napravili. To pitanje ne spominjemo, jer znam da nema smisla, niti to želim. Ali je svima jasno, nakon par mintu sa njima, da imaju neki problem, najblaže problem sa ljudima u okolini.
Isto tako imam bliske ljude koji ne mogu da imaju decu i prilično su zbog toga nesrećni, Našli su druge prioritete, ali uvek kažu da im deca fale.
Ne zaboravi da je porodica osnovna jedinica društva, a ona može da bude nesrećna iz mnogo razloga, znali to u porodici ili ne.

- - - - - - - - - -

Qq ana lele, po ovoj kiselini i ogromim talasima jopet traktat o pravilima.
Bardan sa Hawaja

Možeš li da se kupaš, jel' topla voda ili samo šetnja po obali do članaka?

A zašto polaziš od toga da će neko da malterira dete kad ga rodi? Da nis' malo poremećena ako imaš takve prve ideje? Vidiš, meni to nikad nije palo na pamet.
A imam veoma, voema blizak bračni par koji nije želeo decu, i to smo uvek znali. Odlični ljudi, super se slažemo, ali je činjenica da su veoma samoživi i dovoljni sebi samima. Niko od njih nije zaposlen, već se snalaze raznim poslićima. Nemaju baš puno prijatelja... sve jasno ukazuje na popriličnu otuđenost i želju da im niko ne remeti sredinu koju su za sebe napravili. To pitanje ne spominjemo, jer znam da nema smisla, niti to želim. Ali je svima jasno, nakon par mintu sa njima, da imaju neki problem, najblaže problem sa ljudima u okolini.
Isto tako imam bliske ljude koji ne mogu da imaju decu i prilično su zbog toga nesrećni, Našli su druge prioritete, ali uvek kažu da im deca fale.
Ne zaboravi da je porodica osnovna jedinica društva, a ona može da bude nesrećna iz mnogo razloga, znali to u porodici ili ne.

- - - - - - - - - -

Možeš li da se kupaš, jel' topla voda ili samo šetnja po obali do članaka?

zato što, ako neko svesno odluči da neće decu mora da ima debele razloge za to, a jedan od njih je i to što zna da ne bi bio dobar roditelj...
a tih maltretiranja dece izmedju četiri zida ima mnogo više nego što možeš da zamisliš...čak i medju ljudima za koje bi ruku dao da su dobri roditelji...

imam i ja meni blizak bračni par koji nema decu jer je to njihov izbor...oboje su ispunjeni, uspešni ljudi, socijalno angažovani...
pomažu u odgajanju i izdržavanju dece svojih manje uspešnijih rođaka, agilni su u raznoraznim humanitarnim dešavanjima i donacijama, pomažu deci u tamo nekim azijama i afrikama posredstvom poznatog projekta Pate, vode veoma bogat društveni život..ali, nemaju potrebu za razmnožavanjem, i to je potpuno ok...zašto ih osuđivati jer ne žele sopstveno potomstvo?

oni su svojim zalaginjima doprineli mnogo više od nekoga ko je napravio petoro dece samo zato što je eto, čuo da se tako valja...

Ahahahahhhaaa... kako neko može da zna u čemu će da bude dobar ili neće, dok ne proba? Da nisu išli u školu za roditelje, pa pali na ispitu?

Gde si videla da iko ovde ikoga osuđuje, zašto opet pokušavaš da proemeniš tok pisanja? I zašto stalno pominješ neke bolesne primere gde neko pravi deci jer, eto, tako valja? Da li si ih i ti tako napravila, kad se tim vodiš? Ne verujem.

Zato što i jedni i drugi imaju problem. Nigde ih nisam nazivao bolesnima, već ljudima sa problem. Ti se baš trudiš da dostigneš Blajbija? :lol:

Може бити да људи које ти познајеш , а желе децу, имају проблем. Искрено , није ми јасно какав би то могао бити проблем ,
а да су и даље заједно.
Након свих покушаја у лечењу па и покушаја вантелесне оплодње 3 х ,подвукосмо црту и ,
проживесмо, ал баш леп и испуњен живот , немам разлога да се фолирам :)
Нама деца не би нешто велико у животу променила , свакако би била радост , али, живот те увек
за нешто ускрати, јбга . Велика већина има децу , али их само има .... и, не бих се мељала са њима ,
ни због деце .

Добар дан :)

Може бити да људи које ти познајеш , а желе децу, имају проблем. Искрено , није ми јасно какав би то могао бити проблем ,
а да су и даље заједно.
Након свих покушаја у лечењу па и покушаја вантелесне оплодње 3 х ,подвукосмо црту и ,
проживесмо, ал баш леп и испуњен живот , немам разлога да се фолирам :)
Нама деца не би нешто велико у животу променила , свакако би била радост , али, живот те увек
за нешто ускрати, јбга . Велика већина има децу , али их само има .... и, не бих се мељала са њима ,
ни због деце .

Добар дан :)

Dobar dan

:hvala:

Mislim da toliko insistiranje da dokazes svoju superiornost u odnosu na neke ljude koji razmisljaju/zive drugacije moze da potice iz tri pobude:

1) Malogradjansitina

2) Latentna ljubomora sto neko zivi zivot koji bi on zeleo, pa iz toga proistice bes "Ej, kad sam JA mogao da se prilagoim zivotu po uvrzenim socijalnim normama, ima i ti to da uradis".

3) Manjak empatije

Nijedna nije dobra.

Mislim da toliko insistiranje da dokazes svoju superiornost u odnosu na neke ljude koji razmisljaju/zive drugacije moze da potice iz tri pobude:

1) Malogradjansitina

2) Latentna ljubomora sto neko zivi zivot koji bi on zeleo, pa iz toga proistice bes "Ej, kad sam JA mogao da se prilagoim zivotu po uvrzenim socijalnim normama, ima i ti to da uradis".

3) Manjak empatije

Nijedna nije dobra.

:lol:
А може бити да је Рифетова породица једна од ретких где се све поклопило ,
једино му ти и ја нисмо пасент ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back