"Skupoća je velika": Građani krpe kraj s krajem, a trgovine zarađuju držeći enormno visoke cene

E,ovo za pljuvačinu :ok:

Kod mene su emocije najglasnije i ako mi se neko ne sviđa može da bude najštagod ali meni je antipatičan pa Bog :lol:
Iz tih razloga i podržim pljuvačinu na konto AV-a vrlo često ali usmerenu na ličnost isključivo.

Isto tako se ne opterećujem ko kojoj stranci pripada, ima ih ko kusih pasa, ideologija i lične simpatije i tu preovladjuju.

I tu dolazimo do poente:
Ovih dana mi je godišnjica drage osobe i mreže su mi usijale (familija, prijatelji) pa kad sam već tamo kliknem na ponešto i koliko đubreta se tu nakotilo da čoveka stvarno muka uhvati.

Koliko mediokriteta, polupismenih i glupih ljudi se uhvatilo na foru šatro podrške studentima, a kroz bljuvotine koje ih ocrtavaju vidiš da samo koriste priliku da leče sav jad i bedu koju žive da me dodje blam svakog slova koje napisah, a koje možda deluje kao podrška bilo koje strane.

Ma nek se ebu svi oni jer rade samo za svoje interese, meni treba normalan život u mojoj normalnoj zemlji.
Ne pada mi na pamet da moj glas da legitimitet sledećim lopinama, a bogme ni trenutnim.

Ići ćemo ponovo za Madjarsku/Rumuniju/Bugarsku po hranu i osnovne potrepštine.
Bas tako, ma nemas potrebe da se ustrucavas da zbog takvih izrazis svoje misljenje, ali ovo je prevrsilo svaku meru i dalo povoda da se izliju frustracije kako nikad nisu i stvori mrznja medju narodom, umesto da se usmeri na vast, sudstvo ili kog god vec smatras krivim. Ovo nije normalno, i mene stvarno vise niko ne moze da ubedi da se to ne radi smisljeno spolja, i nije slucajno da su ovi "nasi gastosi" u tome najglasnijji, ali bogami i ljudi na mrezama druge nacionalnosti.

Pa kome sutra treba takav zivot (igde) da se narod deli? Postuj zakon dok ne dodje na vlast neko drugi koji ce da ga promeni, "ufugali" se da ce Vucic vecito da vlada, pa nece. Ali ja to znam jer sam starija i iz iskustva, a oni poneki i kad ostare cini mi se da nece imati 3 klikera u glavi na bazi iskustva.

idi pa vidi..oces i sliku iz kripte kapucini.

evo ti jedan bernini od mene....iz galerije borgeze. obrati paznju na oci psa.

Pogledajte prilog 1765930
sve same noge i gola dupeta....

možda znam pošto ima "stojeća", "sedeća" i "baštenska" kafa

tamo ti je bilo "jeftino" jer si se stisla zbog troškova

može i ovde da prodješ dobro - samo stisni

Ok ali od kilo možeš da izvučeš 3 ručka, nakupi se, plus meso, ja ga jedem i volim, a ono je preskupo za naš standard...o povrću da ne pišem, voće skandalozne cene, ma znaš ti to sve, nemo' da me zezaš tu :tiganj:
lepa...

jedan batak, jedno mleko i jedan perinač od 500 g
batak spremi kako hoćeš ja ga nauljim pa u ajer frajer
perinač uzi 200 grama i lepo obari
kad obariš pola odvoj i posoli za pilav uz batak
a drugi deo prelij mlekom za sutlijaš

bogovski za male pare
ko zna zna
pitajte Stojka
:srecan:

Ok ali od kilo možeš da izvučeš 3 ručka, nakupi se, plus meso, ja ga jedem i volim, a ono je preskupo za naš standard...o povrću da ne pišem, voće skandalozne cene, ma znaš ti to sve, nemo' da me zezaš tu :tiganj:
Aj što je tri puta skuplje nego u EU nego je puno vode i nema ukus mesa. Kada kreneš da pržiš izlazi neka smrdljiva slina 😐

Ma skloni se bre, ti ni zivot ne uzimas za ozbiljno, a kamoli da bi mene. Ne moze kako ti hoces nego kako vecina hoce i tacka. :D
Ne interesuje me sta mislis o meni ti i slicni, za vas je svako ko ne "pljuje" bot, ali to ocigledno odredjujes po sebi i to se u psihologiji zove "projekcija".:D

To se zove nazivanje stvari pravim imenom :)

i pošto tamo kafa u kafiću al da stojiš?
2,5 evra kafa sa šlagom za stolom u bašti. Jeftinije nego u beogradu.

1000007353.jpg

To se zove nazivanje stvari pravim imenom :)
Dobro vazi, ti bolje od mene znas sta sam i ko sam.

Mene bi bilo sramota da sam na tvom mestu, ali eto, neko nema stid pa da makar "preleti" preko postova nekog forumasa koga optuzuje a koji je "stariji" od nejga u svakom pogledu. Time dovoljno govoris o sebi i svojoj "ozbiljnosti" kao diskutanta.

ovaj...khm...ne znam ko je kome familija, ali moja svakako nisu. :lol:

drugo, covek jeste svastojed i ako cemo vec tako ljudi su prvo jeli meso, pa tek posle poceli da se bave poljoprivredom i zderu ugljene hidrate, najvisi procenta holesterola sadrzi majcino mleko i taj holesterol je odgovoran za razvoj mozga.

ne znam sta da ti kazem...dugo se vec bavim hranom.

Isto, možda malo i iz straha da se ne razbolim ali mnogo više vodim računa šta jedem I pijem nego ikad ranije.

Obožavam coca colu, a kako ne volim alkohol gde god da izađemo to je bilo moje piće, kod kuće nisam smela da kupujem veliko pakovanje da ne popijem sve nego limenke i flašice jer nisam karakter.
Kako me doca zaplašio da mi je šećer na ivici i da moram da eliminišem stres ili sve ostalo, gledam da to bude sve ostalo jer stres mi je srastao sa mnom i njega ću se lišiti kad umrem valjda. :lol:

Coca colu nisam okusila skoro pa godinu dana, vrlo sam ekonomična pri izlascima :lol:, sokove ne obožavam i puni su šećera pa sam spala na mineralnu, dosadno al šta ću.

Meso, mleko, povrće, voće, hleb, sve gledam da je uravnoteženo i koliko može kvalitetno i šta bih radila da ne mogu to sebi da priuštim, od čega bih živela?

A mnogi ne mogu i još imaju i decu?
Ko o njima razmišlja?
Sve ranije vlasti su imale solidan socijalni program pa i dok smo bili pod sankcijama, samo ove boli dupe za narod.

lepa...

bogovski za male pare
ko zna zna
pitajte Stojka

I tačno posle samo 5 dana da počnem da kokodačem sa iskošenim mi očima :malav:

Fala s ti saveti, znam ja sve to, ja sam od onih koje se ponose što znam da kuvam i sve kućne poslove, a i kad nešto ne znam kažem da znam pa brzinski okrenem mamu dok je bila ili prizovem googleta i sve pet :metla2:

Samo seljančure misle da su fensi ako lažu da ništa ne rade i ne znaju.

Isto, možda malo i iz straha da se ne razbolim ali mnogo više vodim računa šta jedem I pijem nego ikad ranije.

Obožavam coca colu, a kako ne volim alkohol gde god da izađemo to je bilo moje piće, kod kuće nisam smela da kupujem veliko pakovanje da ne popijem sve nego limenke i flašice jer nisam karakter.
Kako me doca zaplašio da mi je šećer na ivici i da moram da eliminišem stres ili sve ostalo, gledam da to bude sve ostalo jer stres mi je srastao sa mnom i njega ću se lišiti kad umrem valjda. :lol:

Coca colu nisam okusila skoro pa godinu dana, vrlo sam ekonomična pri izlascima :lol:, sokove ne obožavam i puni su šećera pa sam spala na mineralnu, dosadno al šta ću.

Meso, mleko, povrće, voće, hleb, sve gledam da je uravnoteženo i koliko može kvalitetno i šta bih radila da ne mogu to sebi da priuštim, od čega bih živela?

A mnogi ne mogu i još imaju i decu?
Ko o njima razmišlja?
Sve ranije vlasti su imale solidan socijalni program pa i dok smo bili pod sankcijama, samo ove boli dupe za narod.
Coca Colu možeš uspešno da izbegneš tako što skuvaš čaj od (jeftine) cikorije.
Obaška izgleda kao kafa kada se skuva (proizvodjači kafe umeju da varaju kupce sa cikorijom).

Pa ipak izuzetno je zdrava a obična kafa i coca cola te neće vući.

I tačno posle samo 5 dana da počnem da kokodačem sa iskošenim mi očima :malav:

Fala s ti saveti, znam ja sve to, ja sam od onih koje se ponose što znam da kuvam i sve kućne poslove, a i kad nešto ne znam kažem da znam pa brzinski okrenem mamu dok je bila ili prizovem googleta i sve pet :metla2:

Samo seljančure misle da su fensi ako lažu da ništa ne rade i ne znaju.
da ali ja to sve spremim bez žensko

sve same noge i gola dupeta....

možda znam pošto ima "stojeća", "sedeća" i "baštenska" kafa

tamo ti je bilo "jeftino" jer si se stisla zbog troškova

može i ovde da prodješ dobro - samo stisni

imam fotkice i iz kripte kapucini, ako znas sta su kripte kapucini. ali necu da posatvljam, jer je slikanje tamo inace zabranjeno.

to se ti stiskaj, ti si naviknut da budes stisnut.:lol: da nisi, ne bi radio u maxiju i drzao se tog posla kao pijan plota.:rotf:

lepa...

bogovski za male pare
ko zna zna
pitajte Stojka

jbt...eto dokle te dovodi to stiskanje. :lol:

Nismo mi maloumni nego nemamo izbora, a da jedemo moramo.

Kilo najobičnijeg crnog luka je do nedavno koštao skoro 200 dinara, kilo šargarepe preko 100 dinara,
a sve što kuvam temeljac mi je luk i šargarepa, kasnije ide meso, povrće, itd.

Meso preskupo, malo kvalitetnije skoro 2000 rsd, a kad ispari vodurina iz njega od kilo dobiješ pola kila.

Do nedavno meni je bila dovoljna 1 krmenadlica srednje veličine, uz prilog i salatu taman , sada komotno 2 mogu da pojedem jer se smanje i skvrče i ti 4 krmenadle platiš kao kilo, a praktično je obrok za 2 slabo ješne osobe.

Paprika preko 300 din, paradajz preko 200 , šljive, breskve preko 300 rsd, lubenica srednja bez 500-600 dinara nije.

Pa računaj puta 3 ako je jedno dete po porodici, odnosno puta 4 ako ih je dvoje.

Od cifre na mesečnom nivou te zaboli glava i svaki dan ista skače .

Kako ih samo nije sramota.

U Srbiji je preko 60% naroda ISPOD ivice siromaštva.
Sto vam je bilo tesko bojkotovati markete bar petkom? Slepci ko i Hrvati...

E,ovo za pljuvačinu :ok:

Kod mene su emocije najglasnije i ako mi se neko ne sviđa može da bude najštagod ali meni je antipatičan pa Bog :lol:
Iz tih razloga i podržim pljuvačinu na konto AV-a vrlo često ali usmerenu na ličnost isključivo.

Isto tako se ne opterećujem ko kojoj stranci pripada, ima ih ko kusih pasa, ideologija i lične simpatije i tu preovladjuju.

I tu dolazimo do poente:
Ovih dana mi je godišnjica drage osobe i mreže su mi usijale (familija, prijatelji) pa kad sam već tamo kliknem na ponešto i koliko đubreta se tu nakotilo da čoveka stvarno muka uhvati.

Koliko mediokriteta, polupismenih i glupih ljudi se uhvatilo na foru šatro podrške studentima, a kroz bljuvotine koje ih ocrtavaju vidiš da samo koriste priliku da leče sav jad i bedu koju žive da me dodje blam svakog slova koje napisah, a koje možda deluje kao podrška bilo koje strane.

Ma nek se ebu svi oni jer rade samo za svoje interese, meni treba normalan život u mojoj normalnoj zemlji.
Ne pada mi na pamet da moj glas da legitimitet sledećim lopinama, a bogme ni trenutnim.

Ići ćemo ponovo za Madjarsku/Rumuniju/Bugarsku po hranu i osnovne potrepštine.

kocu pijem skoro stalno i to u zadnjih 2 godine...ali to je vise zbog posla, podigne me. a ne pijem i ne drogiram se, po cemu su kuvari poznati...tako da nesto mora da bude, makar i koka kola. :rotf:

no vratimo se na temu...dakle, tema...ako zelimo da skuvamo becarac za porodicu od 4 clana uskoro ce clanovi morati da prodaju bubreg.

sto se mesa tice crvena su pre kalirala do 50 posto zavisi kako ih spremas, piletina do 30 posto...ali zadnjih godina pileci file kalira isto do 50 posto. :eek:

nemam zamrzivac odvojeno, imam kombinovani dosta stane, ali uglavnom natrpam meso. :lol:
Ja rokam kod žene ima friz i kombinovani, kada naletim akciju kupim dva tri pileta pa raščerečim za supe svaki dan. Svinjetina i govedina su problem jer su triputa više cene nego u evropskoj uniji a meso krš i naduvano vodom. U srbiji em je skupo em nekvalitetno! Duplo golo!

Back