mario80
Stara legenda
- Poruka
- 85.885
Koje rate kredita kakvi stanovi?!?? Ne poznajem nikoga ko ima stan na kredit. To usrbiji ne postoji. Banke reklamiraju samo potrošačke keš kredite.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti imas lipu tvoju. sta se uopce i guras tu sa nama?Takva država i treba da se raspadne i nestane. Ako ja moram da idem iz zemlje neka vučić i sns gore u paklu!
Cak i kada tako nastampas jednokratno i kazes od sada fiksni kurs 150, pojavile bi se razlike u realnom ulicnom kursu, i ovom zvanicnom, itd. Jer to je psihologija, vrednost je subjektivna psiholoska stvar, kada ljudi vide da su rekli da pada, poceli bi da prodaju dinare pomahnitalo itd., ulicni kurs bi se pojavio i sl.Обарање курса би морало бити праћено са неколико закона који би регулисали висину рата и камата кредита за привреду и становништво.Банке стављају валутну клаузулу у све уговоре о кредиту, и законом би то морало да се анулира, да не би порасле рате кредита .Све је то врло изводљиво, то су развијене и неразвијене земље радиле много пута.
Не мора да се штампа динар, довољно је објавити нови званични курс.За почетак, то би било 150-160 динара за 1 евро, јер за толико продају евро неке ретке мењачнице у ЕУ, па видети какав то им ефекат.Ако не дође до неких великих поремећаја у привреди, онда даље подизати курс до 200 динара.
Šalis se?Па имамо много већи БДП(џи-ди-пи по новом капиталистичком говору) него у социјализму, сада имаш у трговинама 20 врста смокија, а не као у социјализму 4-5.
Никада се није боље живело у Србији, ако изузмемо чињеницу да просечан Србин сада једе 40% мање меса и млека него пре 35 година.
Jedino sto nam treba je dovoljno deviznih rezervi da zamenimo sve dinare u evre.И то би било мање зло од садашње монетарне политике јаког динара.Не знам да ли би ЕУ то дозволила, ми смо много веће тржиште од Ц.Горе.
Kakav sudija u divljem kapitalizmu i kolonijalnom statusu.Pa valjda sa tim treba da dodje neki sudija da održava utakmicu pravednom kaj ne ?
То се десило почетком 90-тих, када се Југославија распала.Словенија и Хрватска су увеле своје посебне валуте, али су све динаре које су имали код себе упумпали на територију тадашње СРЈ.Дошло је до економске блокаде и држава је штампала динаре да би финансирала одбрану српског народа у Српској и Крајини, као и пословање привреде у условима санкција и рата.Cak i kada tako nastampas jednokratno i kazes od sada fiksni kurs 150, pojavile bi se razlike u realnom ulicnom kursu, i ovom zvanicnom, itd. Jer to je psihologija, vrednost je subjektivna psiholoska stvar, kada ljudi vide da su rekli da pada, poceli bi da prodaju dinare pomahnitalo itd., ulicni kurs bi se pojavio i sl.
Ima tu mnogo da se pise.
Nemam ja nikakvu lipu moju tu sam gde sam u afričkoj srbiji.ti imas lipu tvoju. sta se uopce i guras tu sa nama?
Смешно ми је када неко помене "дивљи" капитализам.Као да је реч о неком кућном љубимцу, па имаш питоме и дивље.Šalis se?
a jel vas neko tera da ko nenormalni trpate puna kolica?"Skupoća je velika": Građani krpe kraj s krajem, a trgovine zarađuju držeći enormno visoke cene
Cene u srpskim prodavnicama su takve da vam se zavrti u glavi i od pomisli da odete u nabavku osnovnih životnih namirnica. Da troškovi ishrane kod nas imaju najveći udeo pokazuju i istraživanja, ali se u to svakodnevno uveravaju i sami građani. Jer cene su nam među najvišim, a primanja među najnižim.
Život u redu, tamo gde se čeka na popuste, kako bi se priuštilo osnovno.
Da koristi akcijske cene za N1 potvrđuje i jedna Beograđanka.
“Pa ja ne znam da li iko u Srbiji sada uđe u prodavnicu i samo skine sa rafa”, dodaje ona.
Rafove pet trgovinskih lanaca obišli su istraživači Demostata. Kupovinom za malo veću kućnu nabavku, pokazalo se da je najjeftinije u DIS-u, najviše novca su izdvojili u Maxiju.
"Velika je umetnost pronaći najjeftiniju korpu, jer se razlikuju i asortimani i brendovi koji se nude potrošačima. Ne znam dal da savetujem da idu sa digitronom da obiđu svaku prodavnicu posebno", kaže Mirjana Stevanović iz Demostata.
Poređenje bi, kažu, bilo jednostavnije kada bi trgovci za pakovane proizvode, uz istaknutu cenu, naglasili i koliko košta po jedinici mere, na primer za kilogram ili litar, a sugrađani često kupljeno mere u grame.
“Uzmem gde koliko mogu da uzmem, ako ne mogu kilo onda uzmem pola i tako se živi. A penzije nisu neke da se možemo pohvaliti”, kaže jedna starija Beograđanka.
“Mislim prosto, Srbija je najskuplja u regionu”, kaže jedna žena.
To je pokazalo još jedno istraživanje Demostata - u prosečnoj potrošnji troškovi ishrane imaju najveći udeo u Srbiji.
"Crna Gora recimo ima udeo od 30 i nešto malo preko, hrane u ukupnim troškovima, Hrvatska ima 27, Slovenija 12, Srbija ima preko 40 procenata", kaže Stevanović.
Neretko se događa da i domaći proizvodi budu jeftiniji u inostranstvu.
"Verujem i da bi imali prostora da i na domaćem tlu snize te cene", kaže Stevanović.
“Mislim da je to šokantno, katastrofa i još neke reči koje nisu za televiziju, znači pljačka!”,
Kod većine suseda najniža zarada mora da pokrije ne samo golo preživljavanje, već da omogući dostojanstven život sa dovoljno sredstava za odeću, obuću, prevoz, kulturne manifestacije i odlazak na godišnji odmor.
“Za mene je sve skupo, odeću ne kupujem, nosim šta imam. Skupoća je velika nigde nisam otišla šest godina, da izađem iz kuće iz četiri zida”, kaže starija Beograđanka.
Dok građani krpe kraj sa krajem, godišnji izveštaj Agencije za privredne registre pokazao je da trgovina na veliko i malo ostvarila najveću dobit u 2024, pri čemu profit sektora od 207,6 milijardi dinara predstavlja skoro četvrtinu ukupnog dobitka privrede.
To je znak da su trgovine ozbiljno zaradile držeći enormno visoke cene.
https://n1info.rs/biznis/skupoca-je...rgovine-zaradjuju-drzeci-enormno-visoke-cene/
![]()
![]()
![]()
U SOLUNU SVE JE DŽABE - do Soluna tri somunaProšle nedelje se vratili iz Grčke, sve, baš SVE u njihovom lidlu je jeftinije nego u našem lidlu...
Meso je mnogo boljeg kvaliteta a značajno jeftinije...
O mlečnim proizvodima da ne govorim, u jednom marketu, faktički na plaži, gauda od 100 posto nemačkog mleka (ukus kojeg se sećam kod nas recimo iz 1984.godine), 1 kg 5,80 e!
Špagete, sve vrste testenina, duplo jeftinije.
Na pijaci paradajz od 0,5 do 1 e, paprika 1e, nektarine 1,5 e,....
U žitnici Evrope, zahvaljujući najvećim bitangama I lopurdama, sve nam je skuplje...
I treba da nas zgaze, kad plaćamo njihove bahanalije iz svojih tankih džepova, a ćutimo...
Šta si navalio na Rio Mare?Srbi nece da se bave poljoprivredom, poljoprivreda nije nikakva komparativna prednost u Srbiji.
Ови из Авганистана и Сирије ће да оснују Берлински султанат,Лондонски калифат, Римски шеикат и Северни Алжир(бивша Француска).Ови из Непала су хиндуисти или будисти, не знам какве облике државне организације преферирају.Onda ovde dodju neki iz Afganistana, Sirije i Nepala, i naprave novu drzavu.
a znaš šta rade "cenjeni potrošači"?Треба Срби мање да једу, а више да раде.На летовање сваких 10 година, нов телефон сваких 5 година, и да се пушта вода само после велике нужде.
Ne jedem Rio Mare, vec neke jeftinije tunjevine.Šta si navalio na Rio Mare?
Ja bih ćorno Cal o - mnoogo je bolji
moj tast radi psenicu vec 15 godina bez zarade
tj radio je
prvi put ove godine nije
kad ne date seljaku da opstane hrana je skupa
То је зато што се нису изградили као људи.Сваки појединац треба превентивно да иде 2 године у затвор, а не да се чека да нешто згреши.Дете се туче док не разбије крчаг, после је касно .Онда 2 године на одслужење војног рока, и онда 2 године на неко пољопривредно газдинство да ради по цео дан за кило брашна и спава у штали.После тога, 1 година у руднику.Тек онда му треба дозволити да купи фрижидер, и да уђе у супермаркет.a znaš šta rade "cenjeni potrošači"?
prvo natrpaju kolica da budu vidjeni
onda ne mogu da prožderu ili da uguraju u frižider
donose provrištalo na kurtonsku zamenu kao prvo da prijave sa čime ulaze...
Биће просечна плата 2000 евра, али ће кило говедине да кошта 50 евра.Висок стандард, високе цене.
То је нормално.
Биће просечна плата 2000 евра, али ће кило говедине да кошта 50 евра.
jel MAXI?Ne jedem Rio Mare, vec neke jeftinije tunjevine.