Skuplje je umreti nego roditi se

Imam papir ispred sebe ..To su stvari koje sam ja plaćala , to je bilo na meni

Iskop rake -6,400
Upotreba mrtvačnice -2.700
Naknada za raku (na 10 god)-7.200
Rashladna komora (noć)-2.700
Rashladna komora (dan)-1.800

Kovčeg(srednje cene)-20.000
Dušek-1,300
Krst -4.300
Garnitura -2.800
Selotejp i sveće -400

Slova mesingana 1450
Posmrtnica-820

Oblačenje pokojnika-1600
Brijanje -600
Ceremonijal-12000
Prevoz -6000
Prevoz za rashladnu komoru -5000

I dalje ..Sestra i zet su plaćali sledeće..

+nadgrobna ploča i to što ide uz nju (ne znam koliko je koštalo , jer to nisam ja sređivala
+sabijanje zemlje
+beli kamen za pokrivanje
+večera
I to sve bez popa.
Ovo je napisala Neprilagođena na prvoj strani..
Pročitajte.

Da li znate da je u Srbiji naročito u Beogradu skuplje
umreti nego roditi se?
E pa evo..
Gubitak najmilijih je dovoljno težak sam po sebi i zbog toga njihovo dostojanstveno ispraćanje
"na onaj svet" ne bi trebalo da i finansijski "dotuče" porodicu. U Srbiji, nažalost, to često nije
slučaj, a u problemima prednjači - Beograd.
Sahrana košta najmanje 1000 evra.
Tako kaže gospodin Zdjelar
predsednik Udruženja privatnih pogrebnika Srbije.
Svakako cene su različite..

daklem, treba se uzdrzati od umiranja...........bar dok ne prodje kriza.

Pa i ja tako nešto mislim, poštuj ga dok je živ a posle možeš da bacis i milion evra , kasno je ..
Ovde je sve to neki folklor, običaji i da se pokaže što veći i moderniji spomenik itd

da al ja sam platila oko. soma evra sahranu. znaci sve hladnkace, preuredjenej geroba, jer su morali da tu nesto urede grobno mesto, jer nije bilo vise mesta u porodicnoj grobnici.

Možda misli na neko grupno groblje, iskopa se veća rupa i više njih tu sahrane...
Užasno.
sahranjuju se o trosku grada-opstine.kupe im najjevtiniji sanduk i sve sto ide uz to i podignu ima mali spomenik,kao glumici Živki Matić koja je bila iz imucne porodice ali nazalost postala je beskucnica.ne sahranjuju njih deset u jednoj grobnici i da ih bace kao pse.dostojanstveno ih sahranjuju

sahranjuju se o trosku grada-opstine.kupe im najjevtiniji sanduk i sve sto ide uz to i podignu ima mali spomenik,kao glumici Živki Matić koja je bila iz imucne porodice ali nazalost postala je beskucnica.ne sahranjuju njih deset u jednoj grobnici i da ih bace kao pse.dostojanstveno ih sahranjuju
Moguce , a sta se desava sa grobnim mestima koja ostanu neplacena , recimo nema vise od rodbine niko da placa ...

ostaje tu ili ih kremiraju i bace u vrt secanja

kao svim beskucnicima o trosku grada
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...e-evo-gde-se-sahranjuju-beogradski-beskucnici

Nema ožalošćene porodice. Nema čak ni cveća. Jer Mirko počiva na groblju "Zbeg" u Borči, na jednoj od četiri parcele koja su rezervisana za korisnike socijalne pomoći, beskućnike i lica čiji se identite ne može utvrditi. On je jedan od oko 600 ljudi koji ovde počivaju, bez nadgrobne ploče, u grobnim mestima koja su obeležena samo drvenim krstom sa imenom, prezimenom i godinom smrti. U nekim slučajevima nema ni tih podataka.

Back