Skuplje je umreti nego roditi se

Da li znate da je u Srbiji naročito u Beogradu skuplje
umreti nego roditi se?
E pa evo..
Gubitak najmilijih je dovoljno težak sam po sebi i zbog toga njihovo dostojanstveno ispraćanje
"na onaj svet" ne bi trebalo da i finansijski "dotuče" porodicu. U Srbiji, nažalost, to često nije
slučaj, a u problemima prednjači - Beograd.
Sahrana košta najmanje 1000 evra.
Tako kaže gospodin Zdjelar
predsednik Udruženja privatnih pogrebnika Srbije.
Svakako cene su različite..

I drzava pomaze sa 46000 dinara ,znaci neki skromniji troskovi par stotina evra .

Ko se sahranjuje po pravoslavnom obicaju ,taksa je 8000 dinara ,a ako se i svesteniku da neka para to izadje oko 100 evra...
Zatim na parastosu moze da se da koliko ko hoce ,barem je kod mene tako .
Grobna mesta se ili kupuju ili ko ima svoju parcelu koja je obicno blizu groblja ,sto je mnogo veca prednost u odnosu na gradove .
Da editujem ,obicno u seoskim
sredinama se i nisu placala grobna mesta vec se ljudi sahranjivali na "drzavnom "groblju da tako kazem ,ali posto su groblja popunjena u vecini slucajeva ....

Poslednja izmena:
Nekada se zvalo po komsiluku da se kopa raka a danas se sve placa ,obicno se krece par hiljada dinara pa i do 100 evra ,sve zavisi kako se covek snadje i dogovori .

A ko placa po gradovima zakup i odrzavanje na 10 godina ,telo se nakon toga vadi i premesta navodno u neku zajednicku grobnicu ,mada ja sumnjam u to ..

Nekada se zvalo po komsiluku da se kopa raka a danas se sve placa ,obicno se krece par hiljada dinara pa i do 100 evra ,sve zavisi kako se covek snadje i dogovori .

A ko placa po gradovima zakup i odrzavanje na 10 godina ,telo se nakon toga vadi i premesta navodno u neku zajednicku grobnicu ,mada ja sumnjam u to ..
možes da platis i samo 1 godinu , 2, 5 ili 10 ..

Da li znate da je u Srbiji naročito u Beogradu skuplje
umreti nego roditi se?
E pa evo..
Gubitak najmilijih je dovoljno težak sam po sebi i zbog toga njihovo dostojanstveno ispraćanje
"na onaj svet" ne bi trebalo da i finansijski "dotuče" porodicu. U Srbiji, nažalost, to često nije
slučaj, a u problemima prednjači - Beograd.
Sahrana košta najmanje 1000 evra.
Tako kaže gospodin Zdjelar
predsednik Udruženja privatnih pogrebnika Srbije.
Svakako cene su različite..

А шта ако нема новац за сахрану..типа некој беди сиромашној умро најмилији. 1000 еура да проси на улици?

to sam se i ja zapitala....sta rade oni koji jednostavno nemaju para za sahranu?
Pasje groblje...

Zasto 1000 eura za sahranu, sta to toliko kosta ?
Zar nije 300-400 eura ?
Jedino ko se bahati.....
Obicno pokojni/ca ostavi pare za sahranu... kolko para, tolko muzike, neki se sahrane na pasjem groblju...

Back