mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Svaka joj cast! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
: super: Ostaje nam da zamišljamo tu scenua danas smo naucili i da skacemo u vodu! zaletimo se sa stene pa sa sve cetiri pravac u more! na zalost, to nema ko da slika, posto skace samo za mnom, nece za majkom, a majka ne zna da rukuje telefonom![]()
a danas smo naucili i da skacemo u vodu! zaletimo se sa stene pa sa sve cetiri pravac u more! na zalost, to nema ko da slika, posto skace samo za mnom, nece za majkom, a majka ne zna da rukuje telefonom![]()
Evo da ti ja pokusam odgovoriti kao vlasnik jednog mangupa iz tog legla .Primetila sam na jednom mestu da je pas nekoliko puta prodavan, nego sam mislila da ne vidim dobro, da ne razumem, pa sam samo odgovorila
coveku koji ga je prodao sa dve i po godine.
Sada me zanima po cemu je to leglo bilo tako savrseno?
Ja sam i sama ponosna vlasnica jednog kolija, ali ne ovog nego bradatog
(bearded collie, kod nas ih skoro i nema ( ja inace u Nemackoj zivim) , clan sam kluba
skotskih ovcarskih pasa i ovde se medju odgajivacima vode velike i zustre diskusije oko
izgleda tih pasa. Naime ti psi ( a i ovaj moj) imaju sve duzu dlaku, na izlozbama se premiraju
bas takvi sa najduzom i najguscom dlakom, ali se pomera i visina na gore iz godine u godinu.
Meni, kao ljubitelju te rase, to se nikako ne svidja, nekim odgajivacima takodje ne, ali ocigledno
consumer hoce bas takvog jer sudije na izlozbama premiraju abs takve uzorke.
Pretpostavljam da je i ovaj nesrecnik koji je prodavan nekoliko puta imao nesrecu da bude jako
atraktivan.
Dobrodosao u klub!
Ja volim sve kolije, imam dva (muzjaka i zenkicu) klasicnog tipa kolija, njiv malo vise volim, mada su mnogo vise trazeni novi tip kolija. Sad , bitno je da ih volimo, i da se druzimo, a na nama je da odlucujemo u svoje ime sta i koga cemo gajiti i voleti!
1. da je tema o skotskim ovcarima, ovde bi bilo jos rasa, ne samo kolija.
2. koli, kakvog ga danas poznajemo upravo jeste designer dog nekih malo (ne mnogo) davnijih vremena. sta mislis odakle mu zuti varijetet ili suva, izduzena glava i gubica? u nekih linija i dan danas imas roman nose
3. u koju rasu/grupu/temu bi ti stavio modernog kolija?
4. moderni koli nije mesanac, a ako jeste, onda je mesanac u onoj meri u kojoj je tip kolija od pre nekoliko decenija, tj. gotovo citavog veka. ja bih licno pre govorila o rezultatu zanemarivanja standarda, ne o mesancima.
5. kako ti definises moderni tip kolija? kao mesanca kojih rasa? kao netipicne pse?
6. nasi moderatori su super i, bez obzira sto samo jedan ima skotskog ovcara, znaju ponesto o rasi (posvasta, ali se tako kaze).
hej, rough collie, dobrodosao na forumako imas neke slikice svog psa ili svojih pasa, podeli ih sa nama. ne moraju pozerske, mogu i one musave
![]()
Dobro de, preferiras izvorni tip, takodje i nas dve moderatorke koje pisemo na ovoj temi (ona druga ima jednu bikolor lepoticu, upoznacete se vec) ali na zalost realnost na izlozbama je drugacija, pokusaj da spustis loptu malo.![]()