Škotski ovčar ("Lesi")

Na nekoliko mesta smo oglasili,mada tesko ide. ja bih je zadrzao,ali imam dva psa u stanu i privremeno bi mogla biti kod mene,ali zaista nemam uslova da je zadrzim trajno. Jako sarmantna i dobra kerusica. Nadam se da ce naci srecu. Inace,to je pas prijateljice od moje koleginice i ja samo zelim da pomognem da se lepo udomi kerusica.

Na nekoliko mesta smo oglasili,mada tesko ide. ja bih je zadrzao,ali imam dva psa u stanu i privremeno bi mogla biti kod mene,ali zaista nemam uslova da je zadrzim trajno. Jako sarmantna i dobra kerusica. Nadam se da ce naci srecu. Inace,to je pas prijateljice od moje koleginice i ja samo zelim da pomognem da se lepo udomi kerusica.

Otvorila sam joj temu na Udomljavanju, ako nemas nista protiv, i prenela sam na fb.

samo da prijavim: Poslušala savet i odvela Dončicu na izložbu.
Bila je to katastrofalno loše organizovana izložba, drago mi je da niko nije trošio svoje vreme da bi se tu pojavio.
Sa druge strane, meni je super Dona je ocenjena i to odličnom ocenom, uz napomenu sudije da je "dlaka kvalitetna ali nedovoljno dugačka" (na stomaku je kratkodlaka ;) još uvek).

Zrenjaninska C.A.C izložba u organizaciji kin.društva "BEGEJ" ima isti zadah kao ime reke koje nosi ( žalosno ali istinito). Organizacija očajno loša.Po katalogu je bilo jedva nešto preko 180 pasa ( a i većina izlagača je došla posle velikog kukumavčenja i moljakanja organizatora da dodju). Jedna od mnogih ne pravilnosti je i to da su pojedini izlagači ( ne iz ive rase) "prijavili" svoje pse na samom početku izložbe! Videvši konkurenciju. Isti ti su izlagali svoje pse bez kat.broja ( a kako bi ga i imali).

Jedna velika sramota za to kinološko društvo i još veća za njegovog preCednika !!!

Smeh...čestitam.;)

ooo, draga!!! :super::klap:

pa daj neke utiske! sta mu znaci da je dlaka nedovoljne duzine? u odnosu na sta?
Ma ... Nisam ja iz te priče!
Prva grupa prijavljena u jednom ringu... odem do tamo i tražim broj (ne bih ni znala koji je da nisam kupila katalog) - nema. Devojka za sudijskim stolom blage veze nema gde da me uputi i zašto moj broj nije kod nje... Odem do "kancelarije", tamo još petoro takvih... uz sve one koji se guraju da preko reda kupe katalog. Ja sama sa Donom, dakle i ona čeka u redu, pored nas zvučnik koji trešti!
Uglavnom, dobijem odgovor: "A... pa vi ste kod Sanje!"
Sanje?!
Pitam ko je Sanja, gde je Sanja... i uz put mi nikako nije jasno zašto ja treba da znam ko je Sanja?!
Uglavnom, nađem ring u kojem sudsi Sanja (i to zahvaljujući tome što je bio jedan bob tejl pa sam pretpostavila da smo kod istog sudije) i tu zaista dobijem broj.
Sudija je pogledala psa u ringu, pregledla joj zube, pohvalila njeno ponašanje i dodatno se zaprepastila kad je videla da joj je to prva izložba. Za dlaku sam joj ja rekla (još uvek joj nije u punoj dužini porasla dlaka na stomaku, prilikom UZ pregleda stomak joj je skroz bio obrijan) šta se dogodilo i ona je to unela i u ocensku listu: da nema dovoljnu dužinu dlake. I to je to.
Sve u svemu, toliko se i sama doznajem u rasu ;), a istina je i da nemam niti sam imala bilo kakvih takmičarskih ambicija sa njom. Ocena mi je trebala zbog eventualnog legla i drago mi je da je sve OK.
Inače, sreli smo jednog mužjaka koji nije bio izlagan, ima lepu glavicu, sladak je, ali - predebeo. Ali stvarno.
Inače su mi vlesnici "objasnili" da mi je pas sitan.
Poređenja radi, prethodni mužjak (koji je imao sasvim lepe rezultate na izložbama) bio je - niži. Al' - ljudi znaju pa su i meni objasnili ;)

Eh, da... Nije vezano za ovu rasu, ali pošto se Utvar javio, moram da kažem da je njegovo "društvo" bilo najlepše što sam doživela na ovoj izložbi: i muško i žensko i ono na dve i ono na četiri noge ;).
Da ima načina da ubedim brata da u firmi držimo kucu - momentalno bih mu otela jednog od ona dva. :heart:

ako sam dobro shvatila, prijava takmicara na dan izlozbe je u srbiji praxa...

smeh, jel te neko slikao da vas vidimo kake ste bile? :)

za Donine dimenzije se ne sikiraj, ne znas ti sta je sitan collie. Dona da stane uz Megi, brinula bi se da ti je pas prerastao idealne mere :lol:

Smeh hvala na lepim rečlima. I nama je takodje bilo lepo u vašem,damskom druženju i izvinjavamo se za malo ne korektno ponašanje četvoronožnih klinaca. Šta ćemo...takvi su "veseli".:)

p3xoben86tloxg3t9l1v.jpg

0fa39mzfa520hcym27h7.jpg

vss0kcdqd3mvd9166xe.jpg

sdaqm2tauzoazkdsbqu5.jpg

E sad za one "poznavaoce rase koji su komentarisali o Doninoj visini...neka pročitaju i pokušaju da shvate standard rase,nije teško. Posebno deo u kome piše sve o visini rase.;)

ako sam dobro shvatila, prijava takmicara na dan izlozbe je u srbiji praxa...

smeh, jel te neko slikao da vas vidimo kake ste bile? :)

za Donine dimenzije se ne sikiraj, ne znas ti sta je sitan collie. Dona da stane uz Megi, brinula bi se da ti je pas prerastao idealne mere :lol:
Dok sam ja stigla da odgovorim - slike već postavljene. Hvala Utvar :)
Za Donine dimenzije mi ne pada na pamet da se "sekiram". Ona spada u krupnije ženke, samo sam navela tu priču kao primer naših "genijalaca" koji se u sve razumeju, sve znaju i sl.

hajde da vas zamolim da pomognete oko udomljenja.

secate se Mukice od pre par postova? ne mogu nikako da ga udomim. napravili smo mu blog, ovo je adresa:

http://muki-da-dog.tumblr.com/

posecujte, pisite komentare, pratite nas, sharujte na FB, valjda ce se naci neka dobra dusa i za nerasnog psa.

postovacu i u usvajaliste, ali mi je bitno da sto vise ljudi vidi, pa molim moderaciju da ne sklanja link odavde.

fala :)

Kuc-kuc, ima li koga? sta je sa silnom decom, ima li novih vlasnika skota ovde? :)

Megi se tek sad vraca u formu sa krznom. Za 20 godina, koliko imam dugodlake kerove, niti jedan nije ovoliko odbacivao dlaku. Vec sam se poplasila da ce nacisto ocelaviti. No vidim sad da raste poddlaka. Valjda cemo se opremiti novom bundom do novembra, decembra :)

O Mukici nema ama bas nista novo. Sem sto raste, divlja, jede sve po parkicu kad ga izvedem, spava u krevetu :D

Niko ga ne zeli, ja se nosim mislju da ga zadrzim, na ulicu ne sme da se vrati, a nasi azili su mi kao kafilerije.

Ono sto mi je najsmesnije, a sta sam primetila pre neki dan. Muki je za mene jedini pas koga sam videla, da ima strije :D:D:D Pre neki dan ga izvrnem na ledja, a na onoj finoj kozici na stomacicu, koja je tamno smedja- bele linije :O Sta je sad to? Kad je dosao to nije imao, od kad je kod nas nista mu ne fali, mislim nije se povredjivao, tolike kraste i povrede bih sigurno primetila. I onda provalim da ker ima strije :D:D:D Raste momak svetlosnom brzinom, pa koza ne moze da isprati rast. Kao zena je :D

Dobar dan svima!
Ja stigla juče... ne treba da pogađate ko se tome najviše obradovao! Radost se ispoljila u onim čudnim zvucima, trčanjem u krug do beskraja, donošenjem svih "rekvizita" za igru (uključujući i podmetače za stolicu :zcepanje:) i sve u par minuta koliko mi je trebalo da prođem kroz dvorište. Narano da sam je prvo izgnjavila pošto je i ona meni nedostajala :heart:.
Budim se jedno jutro tamo i ukapiram da sam u snu - plakala.
Vratim film: sanjala sam da se Dončica razbolela, pa se opet "umešao" i krpelj... Uf!
Nije mi bilo svejedno!

Dobar dan svima!
Ja stigla juče... ne treba da pogađate ko se tome najviše obradovao! Radost se ispoljila u onim čudnim zvucima, trčanjem u krug do beskraja, donošenjem svih "rekvizita" za igru (uključujući i podmetače za stolicu :zcepanje:) i sve u par minuta koliko mi je trebalo da prođem kroz dvorište. Narano da sam je prvo izgnjavila pošto je i ona meni nedostajala :heart:.
Budim se jedno jutro tamo i ukapiram da sam u snu - plakala.
Vratim film: sanjala sam da se Dončica razbolela, pa se opet "umešao" i krpelj... Uf!
Nije mi bilo svejedno!

Dobrodosla nazad. :zag:

Back