iblagojevic
Primećen član
- Poruka
- 541
Ja mislim da nije samo stvar u filmu. Nisam odgajivac, pa ne znam kako se promovise jeda rasa, ali mogu da krenem od svoga posla, kako bih promovisala svoj posao:
1. napravila bih sajt (to je besplatno, samo jos da nadjemo mucenika, koji bi ideje uklopio u nesto vizuelno i sadrzinski prihvatljivo),
2. napravila bih letke, booklete ili slicno, u elektronskoj formi, i time bih obavestila 'kolege' (koje su nase kolege? pitanje za razmisljanje), tj prisetila bi ih da rasa i dalje postoji,
3. na nekoj redovnoj bazi bih organizovala seminare (prevedeno na jezik lesija: druzenja), ali ne nas 10 se skupi pa odemo na neku livadu van grada, ne! Nego direktno u glavu: na Kalemegdan, Usce, kod Jugoslavije, ako je u toku neko okupljanje ili festival ili slicno u gradu, iskoristiti taj momenat. Okupljanja oko skola i vrtica. Deca danas NE ZNAJU sta je lesi!
4. trebalo bi da posecujemo izlozbe sto je vise moguce. I to svi, i oni sa papirima i oni bez. Da punimo ringove i prostor oko ringa. Sto neko, ko realno nema izlozbenog psa, a ima papire za njega, pa time se kvalifikuje za ucesce na izlozbu, ne bi i izasao? Pa sta i ako dobije trojku ili cetvorku? Radi se o promociji rase, a ne pojedinog psa. Vazno je da je ring pun, da se sve zuti i crni okolo, ili sareni, ko ima meliranog
Dajte ideje. Ako ima ljudi od entuzijazma, mozda nesto i napravimo
1. napravila bih sajt (to je besplatno, samo jos da nadjemo mucenika, koji bi ideje uklopio u nesto vizuelno i sadrzinski prihvatljivo),
2. napravila bih letke, booklete ili slicno, u elektronskoj formi, i time bih obavestila 'kolege' (koje su nase kolege? pitanje za razmisljanje), tj prisetila bi ih da rasa i dalje postoji,
3. na nekoj redovnoj bazi bih organizovala seminare (prevedeno na jezik lesija: druzenja), ali ne nas 10 se skupi pa odemo na neku livadu van grada, ne! Nego direktno u glavu: na Kalemegdan, Usce, kod Jugoslavije, ako je u toku neko okupljanje ili festival ili slicno u gradu, iskoristiti taj momenat. Okupljanja oko skola i vrtica. Deca danas NE ZNAJU sta je lesi!
4. trebalo bi da posecujemo izlozbe sto je vise moguce. I to svi, i oni sa papirima i oni bez. Da punimo ringove i prostor oko ringa. Sto neko, ko realno nema izlozbenog psa, a ima papire za njega, pa time se kvalifikuje za ucesce na izlozbu, ne bi i izasao? Pa sta i ako dobije trojku ili cetvorku? Radi se o promociji rase, a ne pojedinog psa. Vazno je da je ring pun, da se sve zuti i crni okolo, ili sareni, ko ima meliranog

Dajte ideje. Ako ima ljudi od entuzijazma, mozda nesto i napravimo

Ne znam, ja bih stvarno volela da svako da svoje vidjenje i napise sta misli. Ja bih cak bila voljna da napravim nekakav step-plan, pa za slucaj da se ikad odlucimo da nesto uradimo...
Svaki drugi komentar je izlišan, to je toliko daleko od (još uvek važećeg) standarda da nemam reči.
Ovčije kiselo lepo ide uz pečeni krompir, o siru uz spanać ne bih trošila reči... Ali psi su stvarno fantastični, neko je dobio od nekog rođaka iz grada kolija, odraslog na asfaltu, pas je pri prvom susretu sa stadom svojih novih vlasnika znao šta da radi. To se prepričava u celom selu, a kako je sve izvesnije da ćemo preći tamo 100% vremena, ko zna...
Ali šta sa ostatkom legla?!
A i sačekala bih ipak da mi prođe ta loša karma sa ljubimcima koja me prati već drugu godinu za redom. (Veruj da se ne usuđujem da slikam mačka Mirka, bojim se da nešto ne izmalerišem.)
E oni ne prestaju da me iznenađuju! Koli koji se dobrovoljno skvasio?!