mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Dobrodosli na forum vas dvojica.
Da vidimo tvog ljubimca... 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledajte prilog 275289
Otkud ovo savrsenstvo u Dallinairu?
da li se to sprema kopernikanski obrt u pozeljnom tipu?![]()

pa se mogu kod oba premeravati uglovi, ledja, grudni kos, lopatice, sapi, sta je duze, sta vece 

Jedino je novo sto je ovo savrsenstvo sasvim drugi tip.

SUZA - Savez udruga za zaštitu životinja Grada Zagreba
Свиђа ми се ова страница · 21. август
Bleki je prekrasan mladi škotski ovčar. Star je 2,5 godine. Pametan, drag,
lijep, obožava djecu, obožava svoje gazde, ali sve mu to ništa ne vrijedi
jer su ga se zasitili i žele ga se riješiti. Igračka je nakon 2,5 godine
prestala biti interesantna i vrijeme je da Bleki ode.
Dvorište u kojem Bleki živi gazde žele prenamijeniti za nešto korisnije. Za
nekakav biznis. Naravno, ne pada im na pamet Blekija staviti u kuću, pa da
imaju i njega i dvorište za biznis.
Ukratko, Blekija su njegovi ljudi izdali, ali barem imaju toliko srca i
poštenja prema ovom krasnom stvoru, da ga nisu bacili na cestu, već ga žele
dati u dobre ruke.
Molim da proslijedite ovaj mail na što više adresa. Možda se nađe netko
normalan i pouzdan.
MISLIM DA NE MORAM REĆI DA NIKAKAV LANAC, SELO ILI ČUVANJE OBJEKATA NE
DOLAZE U OBZIR.
BLEKI TREBA PRAVI DOM I PRAVE LJUDE.
Zainteresirani se mogu javiti na mob:
091 577 0456
zaboravih, a mom vec dole napisala: tipu sam se i cudila. posto savremeni evropski i am tip nemaju nista zajednicko sem sto se zovu rough collie i sto su trenutni mainstream u conformation svetu.
A kakav je to rough collie?

To je ovaj klasicni, popularni dugodlaki koli ciji je najpoznatiji predstavnik svih vremena Lassie.
Interesantno, kod ovih klasicnih dugodlakih i kratkodlakih kolija, kako se standard za jedno slovce nije promenio, a psi su drasticno drugaciji nego pre, kad su stvarno radili. Razglabano je o tome nadugacko i nasiroko, licno, znam ono sto sam procitala i sto se da zakljuciti zdravorazumski, nekome ko se psima bavi i sa aspekta zdravlja... Uopste, ni meni se ne dopadaju ti ranostasni, dlakavi i masivni psi "modernog" tipa, ne verujem da bi oni mogli po skotskom vremenu i terenu da opstanu pored stada ni ceo jedan dan a ruku na srce, rasa je za to i stvarana.
)
već sam kontaktirao neke odgajivacnice koji će uskoro imati legla. 
Nema ih sad ni ovde puno. Dona predstavlja atrakciju... narocito za klince koji su gledali neki od filmova na temu "Lesi"Hvala na brzom odgovoruveć sam kontaktirao neke odgajivacnice koji će uskoro imati legla.
Još me samo interesuje koji je tip pas sa snimka?
Djeluje mi kao " moderni " tip zbog dužine dlake, ali mi se čini da mu je njuška predugačka za taj tip. Ženka koju smo mi imali je bila " stari " tip.
U cg nema puno škotskih ovčara, jedva tri primjerka da sam vidio u zadnjih 5-6 godina tako da nisam imao prilike da uočim izmjene u rasi. Sad vlada veliko interesovanje za apbt, ast,cane corso itd pa su škotski ovčari pali u zaborav![]()