Škotski ovčar ("Lesi")

Hvala:)
Nisam ih kupovao ,videcemo da li ce im se svideti.

Samo jedan mali podatak: u maloprodaji koštaju oko 100din/kg ali to je više zbog lakšeg plasmana u ruralnim sredinama, gde su psi nužno zlo. ;) Ali stvarno nisu loše, nema veštačkih pojačivača arome, miris je naročito neprijatan, osim tipičnog mirisa granula osećaju se i derivati industrije ulja (mada je moj nos... brat od tetke je komentarisao da se previše družim sa životinjama :lol:) ali na njih se bune samo izuzetno razmaženi psi i mačke kao što su bili moji.

Lepota na kub, gledati njih troje tako. :aha:

CACIB Jagodina
26.03.2011.

Razred mladih - muzjaci
Sjuu-Di - Odlican ,PRM ,Junior BOG
Billy-Dee x Roxette
Odg. Kitanovic Bratislav Vl. Kitanovic Bratislav
IMG_2731.jpg

Razred mladih - zenke
Millubie Midnight Messenger at Azucar Moreno - Odlican ,PRM
Dallinaire Licence For Love x Deluxe Hunny at Dallinaire
Odg. Milic Ljubisa Vl. Jovanovic Goran

Sea Dreamer's La Mer Amnis Rhei - Odlican ,II u razredu mladih
Niksend Chiful Chance x Billion Dollar's Baby du Clos de Seawind
Odg. L. Berghout - Snijder, Sommelsdyk Vl. Michaela a Miroslav Petrík, Slovacka
aktual_la_mer_1y.jpg

Intermedia razred - zenke
Lana - Odlican
Dallinaire Licence For Love x Dora
Odg. Djordjevic Milanka Vl. Cicanovic Danijela
196940_209334445759123_100000477060396_820573_1213073_n.jpg

Razred zrelih - muzjaci
Dallinaire New Designer - Odlican ,CAC ,CACIB ,BOB ,BOGIII
Monsolana Sunstar x Niksend Double Hope at Dallinaire
Odg. Vucelic Dragana Vl. Milic Ljubisa
168774_197658573578407_100000027980022_795593_3873491_n.jpg

Razred zrelih - zenke
Millubie Moon Dreamer - Odlican ,CAC ,CACIB
Dallinaire Licence For Love x Deluxe Hunny at Dallinaire
Odg. Milic Ljubisa Vl. Mitic Nenad
189251_1647483983807_1138147357_31372128_4269450_n.jpg

Razred sampiona - muzjaci
Discovered Dream Du Clos de Seawind - CAC ,R.CACIB
Robbie Williams From Samhaven x Angelina Jolie du Clos de Seawind
Odg. Gilles Mervant Vl. Michaela a Miroslav Petrík, Slovacka
drim_31m2.jpg

Nadjoh i sliku mladog muzjaka pa rekoh da dopunim.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Da, šteta je što nema klipa! To tako blesavo izgleda!
I ne odustaju...
Dona je kao mala redovno imala otečenu njušku od uboda (te sa leve te sa desne strane... ma humor) ose ili pčele, ali ih i dan danas jurri ko' šašava. A na one veće bube - laje! :zcepanje:

Joj, kako mi je sve to poznato! :lol: Samo, mom kepecu su stradale šape, on je voleo da ih gazi.

Juče se sa jednom mojim kupcem dovezla i njegova trikolor ženka izvornog tipa, ne mogu da se setim gde je uzeo, negde u Vojvodini, a uz nju je od istog odgajivača uzeo i mužjaka druge krvne linije, ako sam ga dobro razumela, i sad uskoro očekuje teranje, imaćemo male kolije u komšiluku. :D Ali ona je tako umiljata i tako dobro reaguje na komplimente, tako me podsetila na mog Gizma koji se, sveže očetkan, šepuri dok mu svi pričamo kako je lep. :heart: I kako mi je nedostajalo da pomazim takvu dlaku! :aha:

Mimi's kako znaš o čemu razmišljam?
Već neko vreme vrlo intenzivno mislim kako bi bilo lepo imati par... Pogotovo što bi i njima bilo zanimljivije - imali bi jedno drugo.
Možda bih se, u toj varijanti, odlučila i na štence? Mislim... ne bi me, verovatno, niko ništa pitao :zcepanje:. Samo ne znam jel' u redu da ženka bude (toliko) starija? :think:
Druga varijanta je još jedna ženkica... Toj drugoj opciji sam možda i bliža...
Ljubiša, jel' ono lepo crno gore što juri pčele muško ili žensko?

Mimi's kako znaš o čemu razmišljam?
Već neko vreme vrlo intenzivno mislim kako bi bilo lepo imati par... Pogotovo što bi i njima bilo zanimljivije - imali bi jedno drugo.
Možda bih se, u toj varijanti, odlučila i na štence? Mislim... ne bi me, verovatno, niko ništa pitao :zcepanje:. Samo ne znam jel' u redu da ženka bude (toliko) starija? :think:
Druga varijanta je još jedna ženkica... Toj drugoj opciji sam možda i bliža...
Ljubiša, jel' ono lepo crno gore što juri pčele muško ili žensko?

Sigurno bi bilo zanimljivije svima a nije nikakav problem sto je zenka starija:)
Stene je zensko.

Bilo je pre neki dan o njima u Dogs 101 na TLC, kažu da je svega oko 35% pasa preosetljivo na ivermektin, a da gusto krzno oko vrata služi za zaštitu od predatora od kojih čuvaju stado... Kratkodlaki su jednako dobri psi ali osetljiviji i zato su najviše nalazili namenu u vođenju stada do gradova, na vašare, za prodaju... Kad ih treba voditi i čuvati na livadi, po raznim vremenskim prilikama, tu su bili angažovani dugodlaki psi.

Prosle nedelje smo ja i drugar uspeli da se nadjemo malo i da setamo nase kuce ovde u Novom Sadu. Drugar ima dve zenkice koje su bas poslusne i vecito su se nesto motale oko nas ko koke :)....ali zato daVinci opusteno ode i nestane iz vida pa se malo posvadjamo....jel ipak bi volela da seta pored....ali djabe kad on mora sve zivo da onjusi i naravno popiski....samo biznis! postao je pravi alfa muzjak :per:
Postavljam slike iz nase setnjice, cak ima i jedna gde su svi troje zajedno...divni su!

Prilozi

• pimpika.jpg
    pimpika.jpg
    21,3 KB · Pregleda: 10
  • pimp.jpg
    pimp.jpg
    26 KB · Pregleda: 11
  • trilesike.jpg
    trilesike.jpg
    57,1 KB · Pregleda: 14
  • dragi.jpg
    dragi.jpg