Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sakrij , ovaj recept,,, biće kao sa ajvarom, Slovenci ili neko drugi odmah će se javiti da je to njihov starinski recept
Makedonski " Bas ajvar" mi je najbolji,od ovih komercijalnih.sakrij , ovaj recept,,, biće kao sa ajvarom, Slovenci ili neko drugi odmah će se javiti da je to njihov starinski recept
Imajuli strane turiste?Nedavno sam prvi put bila u Skoplju.
Da mi je znati ko je bio arhitekta onog centra grada da mu se dodijeli Nobelova nagrada za kic i neukus.
Nevjerovatno kako su upropastili jedan grad i to za sve pare.
Stvarno mi je fenomen kome je sve ono palo na um da onako napravi.Da je smisljao hiljadu godina,ne bi ispalo onako....Oni silni glomazni kipovi,lavovi,konji,statue,trijumfalna kapija,jonski stubovi i sta sve ne...na potezu od sto metara.
Sve djeluje toliko neskladno i izgubljeno u prostoru i vremenu,nista se ne slaze ni sa cim,neprirodno i izvjestaceno.
Povrh svega,kao vrhunac genijalnosti neke replike dva broda,od kojih je jedan kafic,a drugi u raspadu,uronjeni u Vardar.
Kao da su se djeca igrala,pa razbacala igracke.
Zali Boze onoliko novca poreskih obveznika,i ono sto me najvise zapanjuje je sta moze uraditi netalentovana osoba ili osobr kojima das vlast.
S druge strane...smece u sirem centru u ogromnim kolicinama,korito rijeke prilicno neocisceno,neka nepokosena trava izmedju zgrada,psi lutalice,prosjaci u velikom broju...
Tvrdjava koja je autenticna,nije odrzavana.
Jos jedan dokaz da se stil i ukus ne mogu kupiti,niti istorija naknadno napisati.
Jedino sti mi se iole dopalo je Dusanov most i zgrada hotela Meriot,kao i setaliste pored rijeke.
Posebna bizarnost je sto to na slikama i pojedinacno i ne izgleda toliko lose.
Ali nabacati na mali prostor sve te kipove,konje,lavove,brodove,zgrade bez ikakvog smisla uzivo izgleda katastrofalno.
Bar meni.Iako sam se trudila da i u tom kicu vidom neku ljepotu...ali ne ide.
Kakvi su vasi utisci o Skoplju i da li je nekad neko bio prije?Bas me zanima kako je sve izgledalo ranije prije ovog "istorijskog"projekta.
Ne znam.Nisam bila dovoljno dugo da utvrdim.Imajuli strane turiste?
Pogledajte prilog 1247746
pa malo ćemo na kej pored Vardara
Zanimljivo pitanje.Da li se u Makedoniji ucio srpski u skolama za vrijeme SFRJ?
Da ucio se srpski u osnovnoj skoli, kao sto su i Srbi ucili makedonski.Da li se u Makedoniji ucio srpski u skolama za vrijeme SFRJ?