Skoplje

FB_IMG_1667157559080.jpg

Nesto mi se pomesalo sa citatima.

Htela sam da pisem Nini

@Nina ja sam trazila temu u Regioni, Balkan i u njemu Makedonski kutak. Mislila sam da tamo bude tema Skopje, sta ima, sta se moze videti, gde se moze potraziti. Najava recimo prestojecig gostovanja, kulturnih manifestacija.

Da je ta tema postojala, ne bi se sukobili u ovoj temi. Ko je hteo da nesto sazna o Skoplju, mogao bi da direktno pita Skopljane.
Pomešala si citate pa sam obrisala onaj citat u kome nisu moje reci
Inace ne vidim problem da je tema ovde na Putovanjima..gde možeš da pišeš o svom gradu i šta treba da se vidi kada se ode u Skoplje..
Meni je to super .kao jedan vodic koji moze svakome da olakša boravak u Skoplju..piši i o cenama u kaficima i restoranima
... i gde se i koji specijaliteti mogu jesti u Skoplju

Pomešala si citate pa sam obrisala onaj citat u kome nisu moje reci
Inace ne vidim problem da je tema ovde na Putovanjima..gde možeš da pišeš o svom gradu i šta treba da se vidi kada se ode u Skoplje..
Meni je to super .kao jedan vodic koji moze svakome da olakša boravak u Skoplju..piši i o cenama u kaficima i restoranima
... i gde se i koji specijaliteti mogu jesti u Skoplju
Pa iskreno ne znam, ja sam tamo predlagala u regione da bude i Balkan, iz svake drzave ovde na forumu, ko hoce da ima kutak. I tom kutku da se informisemo, gde ima, sta ima , ako nekome treba nesto, neka informacija o necemu da moze da pita sugradjane ili sunarodnike.
I to sto sam pisala, ko gde gostuje, kada je sajam knjiga recimo, Bela noc. Koga sta interesuje i zeli da spodeli.
Tako bi se informirali i drugi clanovi foruma i imali gde da postavljaju pitanja ako ih nesto interesuje.

Nemam nista protiv i da ovde pisemo neke osnovne informacije, mozemo i postavljati slike sa opisima.
Ali prvi na ideja mi je bila to sto sam opisala.

Samo ne znam koliko clanova je iz Makedonije i Skoplja, koliki bi bio interes 🤔

Pa iskreno ne znam, ja sam tamo predlagala u regione da bude i Balkan, iz svake drzave ovde na forumu, ko hoce da ima kutak. I tom kutku da se informisemo, gde ima, sta ima , ako nekome treba nesto, neka informacija o necemu da moze da pita sugradjane ili sunarodnike.
I to sto sam pisala, ko gde gostuje, kada je sajam knjiga recimo, Bela noc. Koga sta interesuje i zeli da spodeli.
Tako bi se informirali i drugi clanovi foruma i imali gde da postavljaju pitanja ako ih nesto interesuje.

Nemam nista protiv i da ovde pisemo neke osnovne informacije, mozemo i postavljati slike sa opisima.
Ali prvi na ideja mi je bila to sto sam opisala.

Samo ne znam koliko clanova je iz Makedonije i Skoplja, koliki bi bio interes 🤔
Stvar je u tome sto interesa nema a ni posete takvim forumima ...

mozda je ideja kada je nivo vode veci da izgleda kao da raste iz vode?
Mislila sam uopste na ideju da se sadi drvece u vodi.🙂
I jos u zardinjerama.🙂
Ja ne znam da postoji takav primjer igdje.Ispravite me ako grijesim.
Zato kazem u uvodnom postu da bih voljela znati ko je bio autor tih ideja.Izgleda da je imao bas bujnu mastu.🙂

Mislila sam uopste na ideju da se sadi drvece u vodi.🙂
I jos u zardinjerama.🙂
Ja ne znam da postoji takav primjer igdje.Ispravite me ako grijesim.
Zato kazem u uvodnom postu da bih voljela znati ko je bio autor tih ideja.Izgleda da je imao bas bujnu mastu.🙂
nisam nigde videa jos to...jesam onako mala vestacka ostrva pa na njima drvo...
koliko vidim to je vrba, barem meni deluje tako, ona naraste veliko, ne znam koliko moze da naraste u tome :think:
i meni je sada to zanimljivo...jel ima posadjeno vise stabala tako na sredini reke tamo?

nisam nigde videa jos to...jesam onako mala vestacka ostrva pa na njima drvo...
koliko vidim to je vrba, barem meni deluje tako, ona naraste veliko, ne znam koliko moze da naraste u tome :think:
i meni je sada to zanimljivo...jel ima posadjeno vise stabala tako na sredini reke tamo?
Ne znam,ja zaista nisam primijetila to dok Manga nije postavio sliku.

Skopje skopje mi sko
Skopje skopje mi skopje vo
Skopje skopje mi sko

Libe libe libe raj
Nanana na na ba naj
Skopje skopje mi sko

A ova? 🙂
Skopje ima mikroklima, izgor leto kocan zima
gradski cigli goli brda, sino nebo, zemja tvrda
Maten Vardar brzo tece, tajni nosi, vreme vlece
Skopje pravi padni stani, ima devet luti rani
Skopje ima slavni maala -debar mala nije sala
Skopje java brzo konjce, a bre momce makedonce

Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi, ajde nazdravje, Skopje

Gradov posti, gradov pie, gradov demne, gradov spie, rano utro skembe corba, posle sekoj svoja borba
Mladi momi ljubov vodat, dusa vadat, oci bodat
Razni belji prvaat deca, site ke gi papam meca

Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde nazdravje, Skopje

Jas i ti sme braka stari takva ljubov cini pari, ti me cuvas, ti me svakas, ti za kusur ne mi fakas

Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde nazdravje, Skopje!

Ovu zardinjeru sa drvetom u sred rijeke nisam primijetila.
Ali recite mi sad...kako nazvati uopste tu ideju?
Ima tih nepoznatih objekata barem 20-ak po Vardaru.
Nema ih na Keju na Vardaru ka Debar malii, tačnije stadionu, desno od Dušanovog mosta.
Ipak je meni maestralna ova gore skakačica i noge koje vire iz vode. Bez premca : )

http://www.putovanjazasvakoga.com/2016/10/vodic-kroz-skoplje-makedonija-sta.html?m=1

Evo jednog detaljnog opisa i utisaka jednog turiste na koji naletjeh na netu.
Cini mi se da su slicni mojim,a obisao je vise.
A mnogi pominju i smece.
Dakle,ne samo ja.A mene ste razapeli.
Procitala sam. U tekstu ima nekih netacnosti, kao i kod opisa slika.
Izdvojila bih deo gde prica o muzeju makedonske borbe. Muzej ima i drugo ime, kada je vec istrazivao, sigurno je naleteo i na taj naziv. To sto ne zna o kakvoj se borbi radi, ukazuje da ne samo sto ne poznaje dovoljno makedonsku istoriju, vec i deo svoje.

U vezi smeca...
Ja necu postavljati linkove, vec cu te samo uputiti da ukucas na Google Banja Luka i smece. Videces sta izbacuje, linkove i slike.

I pravilno je kada se postavljaju autorski tekstovi pesama, da se navede autor.

Ne bih nista drugo komentarisala, posto mi je tema postala veoma banalna.
Ako se vama dopada da je nastavljate u tom smeru, produzite slobodno.

Poslednja izmena:

Back