Skoplje

Procitala sam. U tekstu ima nekih netacnosti, kao i kod opisa slika.
Izdvojila bih deo gde prica o muzeju makedonske borbe. Muzej ima i drugo ime, kada je vec istrazivao, sigurno je naleteo i na taj naziv. To sto ne zna o kakvoj se borbi radi, ukazuje da ne samo sto ne poznaje dovoljno makedonsku istoriju, vec i deo svoje.

U vezi smeca...
Ja necu postavljati linkove, vec cu te samo uputiti da ukucas na Google Banja Luka i smece. Videces sta izbacuje, linkove i slike.

I pravilno je kada se postavljaju autorski tekstovi pesama, da se navede autor.

Ne bih nista drugo komentarisala, posto mi je tema postala veoma banalna.
Ako se vama dopada da je nastavljate u tom smeru, produzite slobodno.
Auu...al si ti formalna sva.Kakvi autorski tekstovi pjesama...pa valjda se podrazumijeva da svi znaju da ovu pjesmu izvodi "Leb i sol"...To je hit,nisam ni sumnjala da neko ne zna izvodjaca.
Navela sam pjesmu,da malo razbijemo monotoniju teme, kao sto na radiju puste muziku,a ti se uhvatila za autorstvo,kao da sam ja neki plagijator.🙂
Ti si tako ozbiljno shvatila ovu temu, kao da pisemo knjigu,u najmanju ruku,a ne kao temu na forumu.
Stavi slobodno svo smece iz Banjaluke i otvori temu,ako mislis da je to poenta.
Ja sam ti samo navela da su i drugi ljudi vidjeli,nemoguce da svi sve izmisljaju.
Uzgred, ja nisam iz Banjaluke, tako da ne mislis da imam razloga da hvalim i Banjaluku.
Tema su utisci ljudi o nekom gradu,u ovom slucaju o Skoplju,a ti bi sad svakog da korigujes i ispravljas po svom.
Ovde je bilo i pozitivnih komentara,ne vidim da si zadovoljna i time.
Ne znam sta vise reci...mislim da upravo ti previse banalizujes i formalizujes temu...opusti se malo,ovo je forum.
Jednostavno caskamo,a ne iznosimo dokaze kao na sudu,ne pisemo knjige,pa da moramo navoditi autore pjesama,itd.
Uopste, od pocetka si temu shvatila kao neki napad na Skoplje i sebe kao advokata branioca.
Shvati,nismo ni sudije,ni advokati,mi smo obicni forumasi.Nase misljenje ni o cemu nece promijeniti svijet.🙂
I ovo je forum putovanja,a ne ni istorija,ni politika....

Poslednja izmena:
Procitala sam. U tekstu ima nekih netacnosti, kao i kod opisa slika.
Izdvojila bih deo gde prica o muzeju makedonske borbe. Muzej ima i drugo ime, kada je vec istrazivao, sigurno je naleteo i na taj naziv. To sto ne zna o kakvoj se borbi radi, ukazuje da ne samo sto ne poznaje dovoljno makedonsku istoriju, vec i deo svoje.

U vezi smeca...
Ja necu postavljati linkove, vec cu te samo uputiti da ukucas na Google Banja Luka i smece. Videces sta izbacuje, linkove i slike.

I pravilno je kada se postavljaju autorski tekstovi pesama, da se navede autor.

Ne bih nista drugo komentarisala, posto mi je tema postala veoma banalna.
Ako se vama dopada da je nastavljate u tom smeru, produzite slobodno.

Sve bogtemazo treba overeno od notara da prilozimo
nedajboze da neko ima misljenje suprotno tvom.
Aj malo se opusti :)

Poslednja izmena od moderatora:
Procitao sam recenziju doticno, nelogicnosti koliko hocoes, smetaju mu nacickani mostovi, mostova nikad dovoljno, sta bi onda rekao za Budimpestu :mrgreen:
Iz procitanog samo je posecivao džamije, ali da kaze da je hrana u Skoplju uzasna prosto je smesno, jedino ako je isao u neki restoran losijeg kvaliteta...
Ljudi slikajte tu prljavstinu i delove grada:mrgreen:
I jos na kraju kaze svidelo mu se Skoplje:hahaha:

Procitao sam recenziju doticno, nelogicnosti koliko hocoes, smetaju mu nacickani mostovi, mostova nikad dovoljno, sta bi onda rekao za Budimpestu :mrgreen:
Iz procitanog samo je posecivao džamije, ali da kaze da je hrana u Skoplju uzasna prosto je smesno, jedino ako je isao u neki restoran losijeg kvaliteta...
Ljudi slikajte tu prljavstinu i delove grada:mrgreen:
I jos na kraju kaze svidelo mu se Skoplje:hahaha:
Pa dobro...sta je tu cudno? Napisao je svoj utisak,nije rekao da nigdje u Skoplju hrana ne valja,nego u onom restoranu u kom je on bio.I napisao je da mozda nije imao srece,da je izabrao pogresan restoran.To se moze svugdje desiti...
Da li ti slikas negdje smece i prljavstinu ili ono sto smatras lijepim? Ja ovo drugo uglavnom,ali posto sad za sve utiske moras imati i dokaz da bi pisao na forumu,mozda pocnem slikati i negativu.😂
I ne vidim zasto se cudis ukupnom utisku da mu se svidjelo Skoplje.To je njegov dojam,opisao je svoje utiske,ne tvoje ili moje.
A vjeruj,da mi je Skoplje blize i da mogu skoknuti,tacno bih otisla da slikam ono sto sam rekla o smecu i bas me zanima sta biste onda rekli?
Na stranu smece,meni se recimo cjelokupni utisak Skoplja nije dopao.Ali to je samo moj ukus,nije zakon za sve.
Recimo,kao sto sam negdje ranije navela,u Rimu ima smeca za izvoz,ali to ne umanjuje njegovu velicanstvenost.Ali Rim nije bilo kakav grad,jedinstven je i po svojoj istoriji i po arhitekturi.Smece mu se moze oprostiti.
Sto ne znaci da bez smeca ne bi bio ljepsi.
Budimpesta koju pominjes ima mnogo mostova,ali su oni u skladu sa okolinom,arhitektonski i estetski savrseni,jednostavno nije za poredjenje sa Skopljem.
Ja Skoplje i nisam poredila sa tim gradovima,nego sa nasim gradovima tog tipa i velicine...Sarajevo,Novi Sad,Banjaluka...otprilike.
Niko ne brani ni vama da demantujete i pisete svoje utiske.

Nisam merodavna da komentarisem Skoplje posto nisam bila tamo.
Svaka reklama je reklama pa je i mene vasa prepiska zainteresovala za isti :)

Ovo je random recenzija koja mi je iskocila za Skoplje. Utisci su vrlo slicni postovima u ovoj temi.
Ni sami ne znaju da li im se svidja ili ne. Ima lepih i manje lepih strana. Ne spominju smece ali kic (5:00) da. Takodje od 7:39 i hranu, curi se svidja, momku ne. Kaze da je dobio podgrejano jelo koje je bilo polu hladno, polu toplo. Meni se sam restoran svidja, mislim na ambijent.

Poslednja izmena:
Pa dobro...sta je tu cudno? Napisao je svoj utisak,nije rekao da nigdje u Skoplju hrana ne valja,nego u onom restoranu u kom je on bio.I napisao je da mozda nije imao srece,da je izabrao pogresan restoran.To se moze svugdje desiti...
Da li ti slikas negdje smece i prljavstinu ili ono sto smatras lijepim? Ja ovo drugo uglavnom,ali posto sad za sve utiske moras imati i dokaz da bi pisao na forumu,mozda pocnem slikati i negativu.😂
I ne vidim zasto se cudis ukupnom utisku da mu se svidjelo Skoplje.To je njegov dojam,opisao je svoje utiske,ne tvoje ili moje.
A vjeruj,da mi je Skoplje blize i da mogu skoknuti,tacno bih otisla da slikam ono sto sam rekla o smecu i bas me zanima sta biste onda rekli?
Na stranu smece,meni se recimo cjelokupni utisak Skoplja nije dopao.Ali to je samo moj ukus,nije zakon za sve.
Recimo,kao sto sam negdje ranije navela,u Rimu ima smeca za izvoz,ali to ne umanjuje njegovu velicanstvenost.Ali Rim nije bilo kakav grad,jedinstven je i po svojoj istoriji i po arhitekturi.Smece mu se moze oprostiti.
Sto ne znaci da bez smeca ne bi bio ljepsi.
Budimpesta koju pominjes ima mnogo mostova,ali su oni u skladu sa okolinom,arhitektonski i estetski savrseni,jednostavno nije za poredjenje sa Skopljem.
Ja Skoplje i nisam poredila sa tim gradovima,nego sa nasim gradovima tog tipa i velicine...Sarajevo,Novi Sad,Banjaluka...otprilike.
Niko ne brani ni vama da demantujete i pisete svoje utiske.
Citat.....
`` I preostala iskustva s hranom su pokazala da se Skoplje ne može podičiti dobrom kuhinjom. Mada, možda ja jednostavno nisam imao sreće.``
Ko zna sta je jeo i gde je bio..a cevapi su makedonski specijalitet, toga u bosni nema. :mrgreen:

Citat.....
`` I preostala iskustva s hranom su pokazala da se Skoplje ne može podičiti dobrom kuhinjom. Mada, možda ja jednostavno nisam imao sreće.``
Ko zna sta je jeo i gde je bio..a cevapi su makedonski specijalitet, toga u bosni nema. :mrgreen:
Pa ocigledno tamo gdje je isao nije bilo dobro.Ili namjerno laze?Ne znam,ti procijeni.
Ili mislis da je morao u svakom restoranu jesti,pa izvuci prosjek?
Eto npr.ova tema moze da posluzi i da oni koji zive i borave u Skoplju preporuce dobre restorane za turiste,koji ipak ne mogu nasumice znati koji je dobar,a koji nije.
Ja mogu samo reci da sam popila kafu u jednom kaficu u centru i bila je dobra.
Cevape,a ni ostale specijalitete nismo stigli da probamo.

U Skoplju sam bio mislim 2014-te na putu za Krf sam prespavao. Generalno pošto smo išli u grupi a žena našeg drugara je rođena Skopljanka bili smo provedeni kroz taj centar za jedno veče.
Nemam sećanje da je bio prljav grad nešto posebno. Da, jeste delovalo kičasto sa tim insistiranjem na "antici" i to su i lokalci sa kojima smo sedeli rekli da im smeta ali se nisam nešto sad šokirao. Par kafića, oni ćevapi u Destanu za večeru uz pivo (jedino se tog imena sećam) , malo gledanje tih novih spomenika i blejanje uz Vardar u nekom kafiću.
Onako, meni bilo prijatno. Premalo da bih imao kompletan utisak i relativno davno pa se suzdržavam sa zaključkom. Sama činjenica da nisam zapamtio kaže da nisam bio impresioniran ali opet to znači da nije ni ničega negativnog bilo što bih opet zapamtio.
P.S. Ćevapi u Destanu nisu loši,daleko od toga ali nisu ni najbolji koje sam jeo definitivno....služe svrsi :lol: Čekam preporuku za ozbiljno jedenje negde kada jednom opet svratim...

Pa ocigledno tamo gdje je isao nije bilo dobro.Ili namjerno laze?Ne znam,ti procijeni.
Ili mislis da je morao u svakom restoranu jesti,pa izvuci prosjek?
Eto npr.ova tema moze da posluzi i da oni koji zive i borave u Skoplju preporuce dobre restorane za turiste,koji ipak ne mogu nasumice znati koji je dobar,a koji nije.
Ja mogu samo reci da sam popila kafu u jednom kaficu u centru i bila je dobra.
Cevape,a ni ostale specijalitete nismo stigli da probamo.
Pa to je njegov problem sto se nije pre putovanja informisao gde se dobro jede.

Nisam merodavna da komentarisem Skoplje posto nisam bila tamo.
Svaka reklama je reklama pa je i mene vasa prepiska zainteresovala za isti :)

Ovo je random recenzija koja mi je iskocila za Skoplje. Utisci su vrlo slicni postovima u ovoj temi.
Ni sami ne znaju da li im se svidja ili ne. Ima lepih i manje lepih strana. Ne spominju smece ali kic (5:00) da. Takodje od 7:39 i hranu, curi se svidja, momku ne. Kaze da je dobio podgrejano jelo koje je bilo polu hladno, polu toplo. Meni se sam restoran svidja, mislim na ambijent.

Ovo.je restoran Barik
Ovakav osmeh sam i ja imao, šetajući Diznilendom lol Al sve vreme.

Pored ovog, gde sam jeo nešto poput turske mevlane, a nju obožavam je u Galeriji, tamo ih zovu pida...nije me izdao autokorekt :mrgreen:

Inače najbolji restorani su u boemskoj Debar Mala..nije šala
- Idadija M
- Poslastičarnica Zafir (a nije Hadžimanov)
Ima ih još, al ovo je topčina, što bi rekao moj potomak.

Screenshot_20221101-134238~2.png

Back