Školska takmičenja

Takodje, biologija isto VIII razred, sada je oblast ekologije, hoce li biti stvari od ranijih godina??
Pa anatomija ljudi neće biti, ali stvari tipa lišajevi, alge, imena morskih puževa, naravno fotosinteza i slično, to dolazi u obzir jer ima veze sa ekologijom. Isto može da dođe širenje zaraznih bolesti jer to ima i ekološki i "anatomski" aspekt.

Najavljeno je da će pitanja pratiti standarde iz biologije za osnovnu školu, kojih VALJDA ima negde na internetu (ja sam mislio da to imam u kompjuteru ali izgleda da nemam :neutral: ). U svakom slučaju ti standardi su sad skoro izašli i svi nastavnici su se rastrčali oko korišćenja istih i pisanja priprema za časove po tim standardima, tako da to nastavnik ima.

Od prošle godine je običaj da se za takmičenje sprema po svim udžbenicima koji su odobreni od Ministarstva, a njih ima valjda tri ili četiri. Znam da su za osmi razred prihvaćeni Zavod za udžbenike (Lakušić i Jovanović) i Novi Logos (Gordana Subakov-Simić). Za ostale ne znam koji su.

Poslednja izmena:
@Jukie
Hvala, otprilike znam sta da ponavljam...Nastavnica nam je isto rekla da ima vise udzbenika, ali da ce ona nama na dodatnoj da isprica sve sto nama u nasem.

@Carol
Mi nista posebno nismo ni ucili u 7. razredu, skoro celo prvo polugodiste smo ucili simbole...Jedino ako bude da se izracuna maseni procenat ili ono sa molovima.. ;))

Hvala :DD

Idem na hemiju, srpski, bilogiju, jedan od stranih jezika i geografiju. Mada se strani jezik poklapa sa biologijom, pa cemo videti.
Hemija se pripremamo zestoko, on je nama rekao da dodatna nastava treba da poseduje 30% znanja van knjige. Koju knjigu imate iz hemije? Mi imamo LOGOS, a za takmicenje se pripremamo iz neke crne zbirke, takmicarski zadaci, tako nesto.

Ja sam učenik Osnovne škole u Republici Srpskoj. Meni se zaista dopada to što vi, u Srbiji, imate takmičenje iz gotovo svih predmeta.
Mi imamo samo iz nekih "osnovnih", kao što su: srpski jezik, matematika, fizika i engleski, dok vi imate i hemiju i biologiju...
Planirao sam, ove godine, pored ostalih, ići i na takmičenje iz srpskog jezika. Da li imate neke testove sa takmičenja iz prethodnih godina?
Takođe, interesuje me, da li Srbija ima neki sajt, na kojem mogu naći zadatke za takmičenje iz srpskog od prošlih godina.

Da li su takmicenja iz hemije odvojena za gimnazije sa usmerenjima,za matematicke gimnazije i medicinske skole?
I da li je tacno da isti test dobijaju sve cetiri godine?

Nisu odvojena . Za sve skole su ista .

Nije tacno za testove . Postoje zadaci koji se javljaju u sva tri testa (kazem tri jer su testivu za III i IV razred isti ) ali generalno zadaci za I i II se razlikuju II i III , I i III ali za IV i III su isti .

Imali neko testove za takmicenje iz istorije za 1. god. gimnazije - opsti tip? Trazim vec neko vreme, ali ne mogu da nadjem. A sto je jos gore ne znam kada ce biti takmicenje, posto u mojoj skoli obavestenje ume da stigne 2 dana pre takmicenja. -.-'

Ako su isti kao i za drustveni smer,onda imam.Mislim da pravnici,drustvenjaci i vi radite iste testove.
Vec sam gore postovala da na sajtu imaju datumi takmicenja,konkretno istorija:
школски до краја фебруара 2011.
општински 19. март 2011.
окружни/градски 16. април 2011.
републички 14. и 15. мај 2011.

Ja sam učenik Osnovne škole u Republici Srpskoj. Meni se zaista dopada to što vi, u Srbiji, imate takmičenje iz gotovo svih predmeta.
Mi imamo samo iz nekih "osnovnih", kao što su: srpski jezik, matematika, fizika i engleski, dok vi imate i hemiju i biologiju...
Planirao sam, ove godine, pored ostalih, ići i na takmičenje iz srpskog jezika. Da li imate neke testove sa takmičenja iz prethodnih godina?
Takođe, interesuje me, da li Srbija ima neki sajt, na kojem mogu naći zadatke za takmičenje iz srpskog od prošlih godina.

http://www.osmrcajevci.edu.rs/download.html (pod br. 20)

Back