Støffän Lingua
Aktivan član
- Poruka
- 1.284
Ala je izjavio glupost....Bolje da je rekao 'deca koja idu na takmicenje iz srpskog'...Ovako je lupio,i to bas...Nazalost,stanje polupismenosti medju omladinom u Srbiji je visoko. :/I meni su se ti testovi činili
dok sam bila osnovna! Kao u fazonu vidi kako su laki, idem i sledeće godine na takmičenje!
MNOGO je drugačije kad te testove radiš kod kuće i tamo na licu mesta. To valjda znaš i sama. Uvek ima teorija, pogotovu za prvu godinu. Ali dovoljno je da ti postave dva teža pitanja iz akcenta i da te unište, odnosno da ti oduzmu dovoljno poena da ne prođeš dalje. A kažem ti da je na regionalnom ove godine bilo minimum pet pitanja iz akcenta!
Predsednik Društva za srpski jezik je pre dve godine rekao da će testovi biti sve teži zato što deca znaju srpski.Zato su ove godine napravili tako užasan test da su morali da spuštaju granicu sa 18 na 14 poena da bi uopšte neko otišao na republičko!
Pričam o drugoj godini. A za prvu godinu je samo dvadesetak učenika otišlo na republičko, a prethodne godine, kada smo bili osmi razred, na republičkom je učestvovalo devedeset učenika!!!![]()
Naravno da treba da znamo svoj maternji jezik.Medjutim,ja ne vidim razlog i povod toj njegovoj izjavi.Najiskrenije. :/
Uzgred,ove godine su zaista svi testovi bili teski,ali sam je uspesno dosao cak do republickog i uzeo diplomu,prolazeci dalje bez spustanja granice.Razlog tome je cinjenica da sam se ove godine posebno dobro pripremio.Meni izgleda lakse kad su testovi teski... xD
Nasa,druga godina,imala je ja msm najteze testove i najvise su za nas spustali granicu.Drago mi je da sam na obe stanice (opstinsko,regionalno) odmah znao da prolazim dalje,a drugi su strepeli koliko ce granicu da spuste.

Poslednja izmena: