Školska takmičenja

Dragi moji školarci :lol:
Pošto vidim da se već počelo sa otvaranjem novih tema, a i sezona nailazi, počele su već pripreme, dodatne i sl, otvaram temu o takmičenjima u kojima možete da razmenjujete iskustva iz ranijih godina, diskutujete o bilo čemu vezanom za bilo koja takmičenja, pa čak i pitate ako vam nešto nije jasno ;)
Enjoy :cool:

Februar samo što nije. Knjige u ruke :whistling:

Ima li neko testove za takmicenje iz biologije za 8. razred?Nisam mislila jos da ucim,al' bar da nabavim testove na vreme..... :)

Testove od ranijih godina imaju nastavnici biologije (dobijaju po primerak testa kada doprate djaka na takmičenje) tako da je najbolje njih pitati. Osmi razred je po starom programu tako da negde u kabinetu za biologiju postoji gomilica od bar desetak testova (opštinskih, gradskih i republičkih) koji imaju odgovarajući tip pitanja.

:think: Doduše nisam čuo informaciju da će uopšte BITI takmičenja iz biologije (nešto u vezi sa neplaćanjem honorara prošlogodišnjim organizatorima) ali kad saznam, javim.

U svakom slučaju treba i da se naštreba knjiga i da se uči sa razumevanjem, jer dolaze i pitanjca koja traže definiciju iz neke rečenice na kraju nekog zabačenog pasusa*, i trik pitanja za koja treba da imaš gradivo u malom prstu.

*kada je sedmi razred radio ekologiju, imao je pitanje o nekoj inače potpuno nevažnoj biljčici koja se vidi na jednoj sličici u ćošku i ispod piše njeno ime

:think: Doduše nisam čuo informaciju da će uopšte BITI takmičenja iz biologije (nešto u vezi sa neplaćanjem honorara prošlogodišnjim organizatorima) ali kad saznam, javim.

U medjuvremenu sam video neki fajl na kome su predlozi datuma za takmicenje, što znači da će ga valjda ipak biti (iako mi nije jasno kako, kada školsko mora da bude u februaru a za tada su najavili epidemiju gripa, i miriše mi kao da će opet biti raspusta)z:hm:

Heh, zamislite sad da se sva takmicenja otkazu zbog ovog novog gripa, da se ne bi jos vise prosirio talas....:smrcka:

Ma nece :)

Mada meni bi iskreno odgovaralo jedno kratko odlaganje od oko mesec dana za hemiju :)

Nema sanse da stignem da vezbam analiticku u labosu i jos da naucim organsku koju pojma nemam za takmu i doucim neorgansku i opstu, teorijski nemoguce sa ovoliko malo slobodnog vremena xD

Moze li neko da mi pomogne gde mogu da pronadjem neke testove iz engleskog (za uzrast 14-15 god.) koje bih odstampao i resavao? Pretrazio sam Google, ali nisam nasao nista adekvatno. Hvala unapred!

I jos jedno pitanje - kad ce otprilike biti objavljen raspored takmicenja?

Heh, zamislite sad da se sva takmicenja otkazu zbog ovog novog gripa, da se ne bi jos vise prosirio talas....:smrcka:

Sad mi nešto pada na pamet da se možda čeka taj neki veliki izveštaj oko škola u vezi sa gripom, vakcinacijom, sažimanjem gradiva itd. Tj. verovatno su rasporedi za takmičenja napravljeni (možda i podeljeni školama?) ali možda ne smeju da ih ozvaniče jer se ne zna da li će i kada opet biti gripni raspust. Sad sam video Kona na TV i on reče da oni isto prave neki izveštaj, tako da mislim da će to još malo da se razvlači.

U svakom slučaju ko hoće na takmičenje neka počne da se sprema, pa u najgorem scenariju gubi samo nedelju dana.

Sad mi nešto pada na pamet da se možda čeka taj neki veliki izveštaj oko škola u vezi sa gripom, vakcinacijom, sažimanjem gradiva itd. Tj. verovatno su rasporedi za takmičenja napravljeni (možda i podeljeni školama?) ali možda ne smeju da ih ozvaniče jer se ne zna da li će i kada opet biti gripni raspust. Sad sam video Kona na TV i on reče da oni isto prave neki izveštaj, tako da mislim da će to još malo da se razvlači.

U svakom slučaju ko hoće na takmičenje neka počne da se sprema, pa u najgorem scenariju gubi samo nedelju dana.

Da li ste Vi nastavnik? Sta se prica u zbornici, nesto o takmicenjima, o sazimanju gradiva? ...svaka informacija je dobrodosla...z:)

Da li ste Vi nastavnik? Sta se prica u zbornici, nesto o takmicenjima, o sazimanju gradiva? ...svaka informacija je dobrodosla...z:)

Bio na zamenama par puta, ali u poslednje vreme nisam (jer sad sažimaju i broj radnih mesta z:(( pa na svako prazno mesto prebacuju ove koji imaju nepun fond časova).

Raspitao sam se kod nekih nastavnika pre raspusta i niko ništa nije znao ni o čemu, i svi su čekali da ministarstvo pošalje neki zvaničan dopis; jednoj nastavnici je pedagog rekla da ona do daljnjeg radi po svom planu i programu. U suštini znaju ono što su čuli na TV kao i mi ostali.

U medijima su nešto pominjali sredu kao dan kada će se nešto odlučivati ili znati, a opet mislim da sam čuo i "do kraja nedelje".

Što se tiče sažimanja gradiva, bio je pomoćnik ministra u ponedeljak u nekoj emisiji, pa su naglasili (i napisali na ekranu*) njegovu izjavu da se ne radi o izbacivanju lekcija nego o skraćivanju vremena obrađivanja (npr. ako se nastavna tema obrađuje šest časova završiće se za četiri)
*a kao muzička podloga ide deo pesme "Au što je škola zgodna" "Kad nisam u mojoj školi mene moja duša boli" z:D

Back