Školska takmičenja

Imam pitanje za vas koji ste na bilo kom takmicenju stigli do republickog.Zanima me kako je izgledao vas uobicajan dan u periodu kada pocinju pripreme za skolsko i opstinsko takmicenje(januar,pocetak februara)Koliko ste vremena ucili,provodili za kompjuterom,posvecivali paznje ostalim predmetima?

Ae kad vec niko nece da odgovori, moram ja.
Jako malo,uglavnom je to par vikenda pred takmicenje, kada ubrzam tempo spremanja, do tada uglavnom se skoli posvecujem vise, jer je takmicenje dodatna aktivnost.Pa neki dan kada nemam kontrolni ili tako nesto ucim za takm,zavisi od raspolozenja.
Mozes slobodno i da izlazis, budes na kompu itd,ako to vreme koje izdvojis za ucenje stvarno ucis, tj.posvecen si tome.
Lepo organizuj ucenje i podeli na oblasti koje treba da predjes u okviru te nedelje ili meseca, i neces imati problema.

zanima me da li učenici drugog razreda matematičkog smera mogu da ne uče svoju knjigu iz istorije već knjigu namenjenu društveno jezičkom smeru jer se iz knjige za društveno jezički smer sprema takmičenje. i da li onda oni kada dođu u treći razred iako im je knjiga iz istorije ista kao knjiga iz istorije za četvrti razred imaju pravo da učestvuju na takmičenju iz istorije i rade test za četvrti razred. pitam se kako oni u drugom razredu uče iz knjige za jezički smer, pa onda u trećem razredu umesto da nastave da spremaju gradivo iz knjige za jezički smer oni uče knjigu namenjenu matematičkom smeru. i još jedno pitanje da li učenici matematičkog smera imaju pravo da učestvuju na takmičenju iz istorije u četvrtom razredu kada oni nemaju istoriju u četvrtom razredu. Ja sam inače profesorica istorije i zanima me ovo pitanje jer sam na ovom takmičenju primetila velike mahinacije.....zainteresovanima mogu posalti spisak gimnazija u kojima se nastava na ovaj način realizuje...

PoZz .. Upisala sam Trecu bg. ove godine i nadam se da se necu pokajati .. Razmisljam da li da idem na srpski,hemiju ili na istoriju,posto bih svakako htela da se posvetim jednom i postignem nesto,a ne da idem na svako i ne bude nista .. :O :) Tako da,sta god da mi predlazete,pisite.. I da,je l zna neko sta se uci na prirodnom iz ovih smerova u prvoj godini ? Hvala! :) :D

zanima me da li učenici drugog razreda matematičkog smera mogu da ne uče svoju knjigu iz istorije već knjigu namenjenu društveno jezičkom smeru jer se iz knjige za društveno jezički smer sprema takmičenje. i da li onda oni kada dođu u treći razred iako im je knjiga iz istorije ista kao knjiga iz istorije za četvrti razred imaju pravo da učestvuju na takmičenju iz istorije i rade test za četvrti razred. pitam se kako oni u drugom razredu uče iz knjige za jezički smer, pa onda u trećem razredu umesto da nastave da spremaju gradivo iz knjige za jezički smer oni uče knjigu namenjenu matematičkom smeru. i još jedno pitanje da li učenici matematičkog smera imaju pravo da učestvuju na takmičenju iz istorije u četvrtom razredu kada oni nemaju istoriju u četvrtom razredu. Ja sam inače profesorica istorije i zanima me ovo pitanje jer sam na ovom takmičenju primetila velike mahinacije.....zainteresovanima mogu posalti spisak gimnazija u kojima se nastava na ovaj način realizuje...

Ne znam, u mojoj školi postoji ta mogućnost, ali nema zainteresovanih. Što se tiče toga da u trećoj idu na takmičenje zajedno sa četvrtom godinom, to je nemoguće. Moguće je samo da prate program društvenog smera, znači da u trećoj uče iz Ljušićeve knjige. Mislim da ukoliko žele da u četvrtom idu na takmičenje moraju da se prijave negde ili tako nešto. Ja završavam treću godinu i ne znam za takve slučajeve, sem u srednjim stručnim školama (koje imaju dvogodišnji program iz istorije), pa se dešava da nastave dalje po programu društvenog smera gimnazije.

PoZz .. Upisala sam Trecu bg. ove godine i nadam se da se necu pokajati .. Razmisljam da li da idem na srpski,hemiju ili na istoriju,posto bih svakako htela da se posvetim jednom i postignem nesto,a ne da idem na svako i ne bude nista .. :O :) Tako da,sta god da mi predlazete,pisite.. I da,je l zna neko sta se uci na prirodnom iz ovih smerova u prvoj godini ? Hvala! :) :D

Smerova?! Ili predmeta?!
srpski - osnovi pojmovi o umetnosti i knjizevnosti, knjizevni rodovi i vrste, stara knjizevnost, srednjovekovna, narodna, renesansna, barok.......
hemija - opsta hemija: osnovni pojmovi, atom, hemijske osobine, vrste jedinjenja, kiseline, baze, soli, rastvori.........
istorija - osnovni pojmovi i stari vek: prve civilizacije, Grcka, Rim, poceci hriscanstva....................
:)

Nije uopste dosadno. :D :)
Jedino ako ne volis knjizevnost....... a da, gramatika, zaboravih, ima i gramatike xD
malo opste lingvistike, malo istorije jezika, malo o svim gramatickim disciplinama plus fonetika sa fonologijom opsirno :D :)
Je l' sad zanimljivo? :D

Ooh,yeah,kad si vec pomenuo fonetiku,zvuci zanimljivije.:) :D . Volim knjizevnost i uopsteno volim da citam,tako da se nadam da to nece biti problem.. Takodje,pretpostavljam da je na takmicenju iskljucivo gramatika,dakle bez knjizevnsti .. :D :) Hvala ! ;)

Back