Školska takmičenja

Mozes naruciti zbirku testova sa takmicenje iz prethodnih 10 godina, ukljucujuci sve nivoe takmicenja osim skolskog, preko Drustva za srpski jezik, 500 dinara kosta. Evo ti sajt pa se raspitaj: drustvosj.fil.ac.bg.rs :) A mene zanima da li neko ima samo test sa opstinskog iz srpskog iz prethodne godine?

Da li neko moze da nadje link testova sa takmicenja za srednje skole iz srpskog jezika?
Inace, u osnovnoj sam isao na sva moguca takmicenja, uvek bih bio medju prva 3... Iz srpskog do 7 sve gramatika, u osmom imate 2-5 pitanja o Vuku Karadzicu i knjizevnosti... U prvom razredu srednje skole, sve sto ste naucili u osnovnoj :D Ja sam druga godina srednje, pa ako neko zna sta obicno bude, neka napise... Srecno svim takmicarima.

Sta se desava sa takmicenjima??? Da li su sva odlozena ili nisu??? Konkretno me zanimaju srpski i matematika.Po starom rasporedu bi trebalo da su ovog vikenda,jel tu nesto promenjeno? U skoli jos uvek niko nista ne zna pouzdano!!! :confused:

Evo prosleđujem:

Као што смо и претпоставили, такмичења су одложена из свих предмета, па тако и из биологије. О томе имате и на сајту Биолошког факултета Универзитета у Београду:
http://www.bio.bg.ac.rs/takmicenja.htm

Mene bas briga, nisam u komisiji ove godine, nemam koga ni da vodim samo kolko sam skontala do kraja februara skolska moraju da se odrze.
a da, za prethodni post, tako je, srpski se ne odlaze.

Luchano96, ja sam imao, al' ne mogu da nadjem sad. Ipak, treba da znas da ce biti glasovi: vokali, konsonanti. Bice o knjizevnim jezicima, Vuku... Mozda bude i neka glasovna promena i padezi... Uglavnom, sve ono sto ste naucili u osnovnoj. :) Ako prodjes, na okruznom nece biti isto, na okruznom ce biti mnogo vise glasovnih alternacija i vrsta reci. Obnovi sve :D

Back