Hvala
Mozes li da mi das link gde mogu da vidim koliko nose bodova diplome na republickom.
Koliko je tezak prijemni,nas nastavnici vec uveliko plase sa pricama o prijemnom,pa me zanima koliko zaista treba da se uci da bi imao oko 19-20 bodova?[/QU
fora je u tome sto su zbirke toliko lake da je to jednostavno neverovatno.toliko glupih zadataka iz srpskog ima u ovoj novoj zbirci da to nije normalno.i to nije srpski nego vise kao nesto razumevanje tekstova i kultura.a to su gluposti.msm evo ima da se skine i zbirka iz srp i zbirka iz mate na netu,pa sam pogledaj.
ako ti neki predmet ide,vise se posveti onom koji ti ne ide.meni je srpski ono,super laganica,a mata mi je bila teska,pa sam ko konj radila samo matu i evo sad mi i to ide extra.samo se malo plasim onih nepoznatih zad,jer su svi oni iz stare zbirke,koju ti takodje preporucujem da predjes(pomaze i za kontrolne,a i nacin da se jos vise spremis).ne treba da budes nesto previse opsednut prijemnim,nego opusteno do negde zimskog raspusta,pa onda kreni da se razvaljujes od rada.to ti je moj savet.
NI SLUCAJNO nemoj da pocinjes da se spremas preko LETNJEG RASPUSTA:
1.raspust sluzi bas zato da se odmoris od zavrsene skole,a ne da pocinjes sa nekim takom glupostima
2.svi su tad napolju,a ti da vezbas za prijemni?-ni u ludilu.
3.sto ces stalno traziti izgovor za odmor i kad god ne budes uradio odredjen br zadataka,razocaraces sebe
ovo ti je moj prijateljski savet,a sve ovo govorim iz iskustva(ta manija pripreme za prijemni kod mene je trajala cak 5 dana,nakon cega sam skontala da od toga nema nicega.
prijemni shvati kao najobicniji test i ne dozvoli da te plase.samo kreni na vreme da se spremas,pa nece biti problema,videces kako ce ti se zadaci ciniti lakim.
najvise gradiva na prijemnom je iz 7. i 8. razreda pa vas zato plase-da bi sedmi sto bolje odradili i savladali(8. ti se nadovezuje na 7.,pa ako ga ne skapiras...)
imas jos vremena.
http://www.mp.gov.rs/
sad moras malo da prelistas ovo ''najnovije'',tu je negde. inace,pokusacu da nadjem to za bodovanje kad budem imala vremena