skola glume

• Začetnik teme Začetnik teme vljn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazalost, jeste preskup. Na pocetku nije, ali kako prelazis kod boljih profesora i radis ozbiljnije stvari, postaje sve skuplji.
Medjutim, stvarno je najkvalitetnija skola glume i ukoliko neko hoce da polaze prijemni to je mnogo bolja varijanta od nekih privatnih casova.
Bila sam i u nekim drugim amaterskim pozoristima, koja su naravno jeftinija, ali ljudi koji tu vode skolu glume su amateri u najgorem smislu te reci. U Dadovu su najveci profesionalci i divni ljudi i nemam nikakvu zamerku na njihov rad. Koga zanima jos nesto moze da mi se javi i privatnom porukom

Pozdrav svima..:) Ja sam hteo da vas pitam da li bi neko mogao malo da me uputi u glumu posto me to zanima vec duze vreme ali ne znam gde da se raspitam..Kakav je prijemni, sta treba da pripremim, koji su predmeti? Nikada nigde nisam glumio...Inace imam 17 godina, iz NS sam. Hvala :)
Zavisi gde zelis da upises... Ako zelis na FDU-u onda ti treba dramski, komicni monolog i recitacija i imitacija/e koje oni mogu a i ne moraju da ti traze.
Ako zelis u NS onda isto to plus epska pesma
Predmeti koji se tamo uce u raznorazni (dikcija, tehnika glasa, scenske vezbe itd...) ali o tome kada upises. :)
Nemoj da ti neko drugi bira ono sta ces, izaberi sam ono sto ti lezi i prva i najvaznija stvar ti je samopouzdanje i vera u sebe! Ako to imas to je vec pola posla. To sto nisi nikada glumio ti i ne mora biti otezavajuca okolnost ali bi bilo zgodno ako bi se upisao negde u neko amatersko pozoriste ili u neki studio cisto da bi koliko-toliko shvatio kako to izgleda i kako bi se oslobodio.
Srecno! ;)

Hahaha, ako si derpe, onda je Brodvej dušu dao za tebe, u suprotnom, nek se deca drže DADOV-a. Opšte je poznato da u SAD svaka šuša ima neku školicu glume, neki 'acting course', čisto ako Džejmsu Kameronu prokuva hladnjak ispred 'diner-a' gde raznose kafu večito užurbanim japijima, pa da ne propadne prilika. Naravno, uz te kurseve uvek nekako ide i dijagnoza disleksije. REDizBLU, ako te zanimaju studije glume, poveži se sa nekim sa foruma ko se time ozbiljno bavi, ko studira ili se sprema da upiše, neka ti preporuči profesora koji je iskusan u spremanju za prijemni na FDU, pa neka ti takva osoba kaže jesi li ili nisi kadar za glumca, a ti posle vidi šta ćeš. Sve i da te ne prepoznaju kao talentovanog, nemoj se pokolebati, nijedan fakultet ne završavaju samo talentovani ili superinteligentni, na svetu ima hiljade dirigenata, ali jedan je Zubin Mehta, uvek možeš raditi na sebi i donekle nadomestiti taj nedostatak, bože moj, pa nećeš biti anesteziolog, nikoga nećeš time ubiti. Čuo sam negde, ali ne znam je li istina, da se FDU može upisati bez srednje škole. Ako je tako, a tebi se žuri da staneš na 'daske koje život znače', ja ti savetujem da to ne radiš i da redovno završiš školu, a posle će sve doći na svoje. Želim ti puno sreće! :)

Hahaha, ako si derpe, onda je Brodvej dušu dao za tebe, u suprotnom, nek se deca drže DADOV-a. Opšte je poznato da u SAD svaka šuša ima neku školicu glume, neki 'acting course', čisto ako Džejmsu Kameronu prokuva hladnjak ispred 'diner-a' gde raznose kafu večito užurbanim japijima, pa da ne propadne prilika. Naravno, uz te kurseve uvek nekako ide i dijagnoza disleksije. REDizBLU, ako te zanimaju studije glume, poveži se sa nekim sa foruma ko se time ozbiljno bavi, ko studira ili se sprema da upiše, neka ti preporuči profesora koji je iskusan u spremanju za prijemni na FDU, pa neka ti takva osoba kaže jesi li ili nisi kadar za glumca, a ti posle vidi šta ćeš. Sve i da te ne prepoznaju kao talentovanog, nemoj se pokolebati, nijedan fakultet ne završavaju samo talentovani ili superinteligentni, na svetu ima hiljade dirigenata, ali jedan je Zubin Mehta, uvek možeš raditi na sebi i donekle nadomestiti taj nedostatak, bože moj, pa nećeš biti anesteziolog, nikoga nećeš time ubiti. Čuo sam negde, ali ne znam je li istina, da se FDU može upisati bez srednje škole. Ako je tako, a tebi se žuri da staneš na 'daske koje život znače', ja ti savetujem da to ne radiš i da redovno završiš školu, a posle će sve doći na svoje. Želim ti puno sreće! :)

Uf, uf, mmogo mi ti znas. On prvo mora da se opameti, pa tek onda da vidi sta ce. Brodvej je centar sveta, a to za gejeve su vase predrasude, jer ovde nemate vezu da vas neko uvali na akademiju, ili samo preko veze mozete da budete glumci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back