SKIATHOS ali stvarno!

uplato sam vilu makis od 26. jula. dolazim sa devojkom i interesuje me da li neko zna nesto o ovoj vili? i posto dolazim svojim kolima da li moram da rezervisem kartu za trajekt ranije ili mogu da je kupim na licu mesta. HVALA UNAPRED! POZ IZ NISA

ajde molim vas info za trajekt, posto nikako ne uspevam da rezervisem preko sajta. da li moze na licu mesta da se kupi karta( termin 26. 7.) i ako ne drugi nacin rezervacije. znam da je bilo reci o ovoj temi ali ja sam novajlija pa molim jos jednom za info pre svega MOBILNOG. hvala unapred. poz iz nisa

ajde molim vas info za trajekt, posto nikako ne uspevam da rezervisem preko sajta. da li moze na licu mesta da se kupi karta( termin 26. 7.) i ako ne drugi nacin rezervacije. znam da je bilo reci o ovoj temi ali ja sam novajlija pa molim jos jednom za info pre svega MOBILNOG. hvala unapred. poz iz nisa

Obzirom na termin mislim da je potrebno da rezervises unapred, ako imas auto, jer iz Volosa, imas dva trajekta za taj termin (express), za one bez kola postoje jos i tri glisera dnevno. Sto se auta tice mislim da postoji i jedan polazak trajekta iz Ag. Konstatinosa.

Poslednja izmena:
evo i mojih odgovora na postavljena pitanja:ZA KESTENNIS: za trajekt 26/06,kada je nedelja i praznik ag.paraskevi...skoro je nemoguce naci kartu taj dan kada dodjete u luku.pokusajte da rezervisete preko neke nase agencije.ako nista ne uradite do jula,posaljite mi tablice i ime vozaca-no problemo(usput,raspitajte se u "cafe miror" koliko mladih u tom datumu dolazi kod mene-verovatno mnoge i poznajete-i pozdravite mi Igora)).ZA ANNNA: najbliza bus stanica je udaljena od vile fantasia za duzinu 2 fudbalska igralista (oko 200m) ali je polazna (na drugu stanu) udaljena oko 400-500m.ZA 100CAR:kupljenu kartu ako ne iskoristite u jutarnjem polasku ne mozete je zameniti ili koristiti za drugi polazak.obzirom da je petak(pocetak vikenda) zato i ima dva polaska,mada mislim da ce imati mesta i bez rezervacije.ako nista ne uradite do 20 juna,posaljite mi table i ime vozaca-no problemo.razmisljah...da li da se osvrnem na komentar od "popito"....pa obzirom da na forumima pise ko sta hoce i sta ko misli ili cuje(rekla-kazala) da ponovim jos jednom: NIJE TACNO PO 100 PUTA...da gradjanin republike srbije ne moze da posalje novac(postoji naravno limit) bilo kome i bilo gde u evropi.treba vam njegov "IBAN"-"
SWIFT" i lova putuje.moji gosti mi rekose da je komercijalna banka najusluznija,pa cak u nekim slucajevima prilikom uplate grku,za svrhu uplate stavljaju:"materijalna pomoc".pametno-nema sta (bitno je uzeti proviziju) prosle sedmice sam primio 5 uplata i niko nikome nije slao profakture,predracune i sl...i nezahvalno je vase reci "stavljati" u moja usta( da ja dobro znam, da se novac ne moze poslati-ja to ne znam i to nije tacno). A KAKO FUNKCIONISEM OVE 3-4 GODINE????? Pa.....objasnio sam MNOGIMA prosle sezone,koji su bili na skiatosu. I da napomenem,da sam u tom postu rekao" "osoba A.A." (a koliko znam "popito" nema takve inicijale)."Prozvao" sam osobu A.A. koja je prosle godine letovala kod mene u "diamond" a ove godine posto je "izmolila" komsiju manosa-dobila 3 evra jeftinije kod njega( sa ciljem-da manos koristi bazene "diamond").A kada su,nasli za jos 5 evra jeftinije(malo dalje) otkazali su i manosu,sa opravdanjem da ne mogu da uplate bez profakture.srpska posla....zbog takvog ponasanja nekih nasih turista koji napustaju proslogodisnje gazde gde ima bazen-pa idu kod komsije koji koristi isti,ljudi ovde imaju nesporazume.dok nisam proverio kod manosa,nisam ni znao koliko ljudi ga kontaktira,zbog granicenja sa "diamond"-om i koriscenja njegovog bazena.ja imam rezervacije u manosu i oni ce koristiti bazen kada hoce (ovde se obracam,darku,milosu,zoranu i ostalim.....koji su rezervisali u manos) jer sam napunio "diamond" u junu ali za ostale ne znam.I NARAVNO da podrzavam mestane a kritikujem nase turiste...zbog njih samih.jer grk ce izdati,cim dobije priliku italijanu,grku,nemcu...a vama ce zbog sporosti oko uplata,pasosa..."izvisiti" rezervacija.Par reci o skiatosu: vreme je u zadnjih 7 dana bilo extra toplo.danas je vec malo oblacno,more prohladno(za moj ukus) ali se turisti kupaju.petkom su smene engleza,pa je juce doslo puno aviona,kao i nase agencije pre neki dan.oseca se inace u atmosferi napetost oko krize,u smislu da li ce grci (kao i uvek) u julu i avgustu) da spase sezonu.Cak i Vlada,pominje neke mere za olaksice oko letovanja,samo da bi se lova okretala.Inace cene su nesto nize nego prosle godine(oko 10%) a primecujem i lepe ponude po tavernama(porcija neceg lepog + salata=8-8.5 evra).savet svima: gledajte cene i gde mozete-cenkajte se.da ponovim jos jednom za vozace,da su putevi uradjeni extra,pa bi trebalo malo pripaziti u krivinama na vrelom i svezem asfaltu...HERETAO....

Poslednja izmena:
evo i mojih odgovora na postavljena pitanja:ZA KESTENNIS: za trajekt 26/06,kada je nedelja i praznik ag.paraskevi...skoro je nemoguce naci kartu taj dan kada dodjete u luku.pokusajte da rezervisete preko neke nase agencije.ako nista ne uradite do jula,posaljite mi tablice i ime vozaca-no problemo(usput,raspitajte se u "cafe miror" koliko mladih u tom datumu dolazi kod mene-verovatno mnoge i poznajete-i pozdravite mi Igora)).ZA ANNNA: najbliza bus stanica je udaljena od vile fantasia za duzinu 2 fudbalska igralista (oko 200m) ali je polazna (na drugu stanu) udaljena oko 400-500m.ZA 100CAR:kupljenu kartu ako ne iskoristite u jutarnjem polasku ne mozete je zameniti ili koristiti za drugi polazak.obzirom da je petak(pocetak vikenda) zato i ima dva polaska,mada mislim da ce imati mesta i bez rezervacije.ako nista ne uradite do 20 juna,posaljite mi table i ime vozaca-no problemo.razmisljah...da li da se osvrnem na komentar od "popito"....pa obzirom da na forumima pise ko sta hoce i sta ko misli ili cuje(rekla-kazala) da ponovim jos jednom: NIJE TACNO PO 100 PUTA...da gradjanin republike srbije ne moze da posalje novac(postoji naravno limit) bilo kome i bilo gde u evropi.treba vam njegov "IBAN"-"
SWIFT" i lova putuje.moji gosti mi rekose da je komercijalna banka najusluznija,pa cak u nekim slucajevima prilikom uplate grku,za svrhu uplate stavljaju:"materijalna pomoc".pametno-nema sta (bitno je uzeti proviziju) prosle sedmice sam primio 5 uplata i niko nikome nije slao profakture,predracune i sl...i nezahvalno je vase reci "stavljati" u moja usta( da ja dobro znam, da se novac ne moze poslati-ja to ne znam i to nije tacno). A KAKO FUNKCIONISEM OVE 3-4 GODINE????? Pa.....objasnio sam MNOGIMA prosle sezone,koji su bili na skiatosu. I da napomenem,da sam u tom postu rekao" "osoba A.A." (a koliko znam "popito" nema takve inicijale)."Prozvao" sam osobu A.A. koja je prosle godine letovala kod mene u "diamond" a ove godine posto je "izmolila" komsiju manosa-dobila 3 evra jeftinije kod njega( sa ciljem-da manos koristi bazene "diamond").A kada su,nasli za jos 5 evra jeftinije(malo dalje) otkazali su i manosu,sa opravdanjem da ne mogu da uplate bez profakture.srpska posla....zbog takvog ponasanja nekih nasih turista koji napustaju proslogodisnje gazde gde ima bazen-pa idu kod komsije koji koristi isti,ljudi ovde imaju nesporazume.dok nisam proverio kod manosa,nisam ni znao koliko ljudi ga kontaktira,zbog granicenja sa "diamond"-om i koriscenja njegovog bazena.ja imam rezervacije u manosu i oni ce koristiti bazen kada hoce (ovde se obracam,darku,milosu,zoranu i ostalim.....koji su rezervisali u manos) jer sam napunio "diamond" u junu ali za ostale ne znam.I NARAVNO da podrzavam mestane a kritikujem nase turiste...zbog njih samih.jer grk ce izdati,cim dobije priliku italijanu,grku,nemcu...a vama ce zbog sporosti oko uplata,pasosa..."izvisiti" rezervacija.Par reci o skiatosu: vreme je u zadnjih 7 dana bilo extra toplo.danas je vec malo oblacno,more prohladno(za moj ukus) ali se turisti kupaju.petkom su smene engleza,pa je juce doslo puno aviona,kao i nase agencije pre neki dan.oseca se inace u atmosferi napetost oko krize,u smislu da li ce grci (kao i uvek) u julu i avgustu) da spase sezonu.Cak i Vlada,pominje neke mere za olaksice oko letovanja,samo da bi se lova okretala.Inace cene su nesto nize nego prosle godine(oko 10%) a primecujem i lepe ponude po tavernama(porcija neceg lepog + salata=8-8.5 evra).savet svima: gledajte cene i gde mozete-cenkajte se.da ponovim jos jednom za vozace,da su putevi uradjeni extra,pa bi trebalo malo pripaziti u krivinama na vrelom i svezem asfaltu...HERETAO....

Хвала ти Миле и ја сам мислио да неће бити гужве у том периоду .Иначе кренућу на пут дан раније и највероватније преноћити у Лептокарији (искрснуо ми неки смештај за џ)па онда на јутарњи трајект лагано.Поздрав:super:

A ja se pitam sta ce nekome bazen na Skiathosu, izuzev ako nema fobiju od kupanja u moru...(kao neki Britanci npr.)

Па мене су базени спасли пре пар година у Турској (Белек/Анталија) море чисто али мутно као Дунав ,а ја мрзим купање у мутној води и да није било базена не бих се окупао поштено.Али што се тиче Грчке мислим да су базени излишни.

Bazen ima poentu kod roditelja sa veoma malom decom( u mom slucaju-nekoliko porodica sa decom ispod godinu dana),kada po najvecoj vrucini treba skloniti bebu sa sunca(ili da spava)...tako da se oni mogu osveziti za to vreme na bazenu

pozdrav sa skiatosa... malo smo u guzvi,ali evo par reci: http://www.beltsioshotel.com/rooms_en.htm vlasnika poznajem,fin covek,(cak mi je trazio da proba moj auto da bi kupio isti.)..o smestaju,nemam neko misljenje.tipican grcki oblik smestaja,radi ga puno agencija i sl... nesto za preporuku je http://www.manosstudios.gr gde od skoro rezervisem,jer se granici sa http://www.skiathosdiamond.gr pa gosti koriste bazen,parking.....

Pozdrav svima!
Uplatio sam sa aranzman preko "Kalodoukas" agencije i krecemo za Skiathos sledeceg petka - 5.6.2009. Smestaj je u Beltsios apartmanima u gradu Troulos. Iskreno, prvi put idemo na Skiathos i potpuno na slepo rezervisali smo apartmane pogledavsi samo komentare na trip adviseru i sl. Imao bih par pitanja:
- Nadam se je temperatura mora zadovoljavajuca jer ostajemo do 20.6.?
- Preporuka za dobar tradicionalni grcki restoran ;)
- Neka info o Beltsios apartmanima i Troulosu!
Mnogo hvala!!!

Pozdrav svima!
Uplatio sam sa aranzman preko "Kalodoukas" agencije i krecemo za Skiathos sledeceg petka - 5.6.2009. Smestaj je u Beltsios apartmanima u gradu Troulos. Iskreno, prvi put idemo na Skiathos i potpuno na slepo rezervisali smo apartmane pogledavsi samo komentare na trip adviseru i sl. Imao bih par pitanja:
- Nadam se je temperatura mora zadovoljavajuca jer ostajemo do 20.6.?
- Preporuka za dobar tradicionalni grcki restoran ;)
- Neka info o Beltsios apartmanima i Troulosu!
Mnogo hvala!!!

Restorani...pa "Portobello" ne izgleda mnogo tradicionalno ali im je tradicionalna kuhinja ok...,"Varthalamis" ok, ako hoces sa pogledom mozda "Infinity blue",...ne znam kakve su "Mouria" i "Mesogia",...za giros "No name",...taverne na plazama Kanapitza i Tsougria...
...Trulos nije ni mesto, jos manje grad...oblast je..i ok je (grad Skiathos je jedina urbana celina na ostrvu), Troulos ce ti biti baza...plaza Troulos je fina...

Poslednja izmena:
za MOBILNI: nisam stigao da odem do irora ali znam koji je kafic pa cu otici kad budem imao vremena. ako si bio skoro u nisu mislim da si upoznao jednu curu koja drzi agenciju travego( mladji bracni par). to mi je drugarica i mogu da ti kazem da si ostavio dobar utisak. hvala za info i da li znas ako ima nesto novo u vezi sa cenama za trajekte? hoce li biti nekog pojeftinjenja? poz iz nisa

HVALA PUNO ZA INFO.Cuo sam da agencia kalodoukas prodaje karte u bg, a s obzirom da nemam drugi nacin da rezervisem to mi je naj opcija. da li znas nesto o tome. hvala jos jednom

Agencija Kolodoukas prodaje karte za trajekt, ali kada sam ih zvala zena je samo neljubazno odgovorila da ih pozovem za mesec i po dana (inace, muz i ja idemo takodje 26.07.). Ako ne mozes da rezervises karte preko sajta pokusaj da pozoves agenciju Sporades travel i rezervaciju uradis telefonski.Vrlo su ljubazni i strpljivi. Medjutim, u banci (barem u Intesi) za placanje trajekta traze profakturu od agencije.

Agencija Kolodoukas prodaje karte za trajekt, ali kada sam ih zvala zena je samo neljubazno odgovorila da ih pozovem za mesec i po dana (inace, muz i ja idemo takodje 26.07.). Ako ne mozes da rezervises karte preko sajta pokusaj da pozoves agenciju Sporades travel i rezervaciju uradis telefonski.Vrlo su ljubazni i strpljivi. Medjutim, u banci (barem u Intesi) za placanje trajekta traze profakturu od agencije.
Ideja je dobra....pozovite telefonski i objasnite da je tesko uplatiti iz srbije.Ali.....ne cekajte kraj juna-pocetak jula,tada vec pocinju guzve i tesko ce vas usluziti http://www.magnesia-tourism.gr/magnesia/dromologia.asp tel 0030 24210 23400

Poslednja izmena:
za MOBILNI: nisam stigao da odem do irora ali znam koji je kafic pa cu otici kad budem imao vremena. ako si bio skoro u nisu mislim da si upoznao jednu curu koja drzi agenciju travego( mladji bracni par). to mi je drugarica i mogu da ti kazem da si ostavio dobar utisak. hvala za info i da li znas ako ima nesto novo u vezi sa cenama za trajekte? hoce li biti nekog pojeftinjenja? poz iz nisa
vratite se par postova unazad i videcete "SUMMER 20098"- sadasnji red voznje i cenovnik.Koliko je aktuelno,oko brodova-govori i cenjenica da je za sada ukinut brod iz Ag.konstantinosa( pravac iz koga dolaze atinjani i italijani) pa vozila i kamioni moraju ici auto putem do volosa za brod u pravcu sporada.ovo nisu vise "grcka posla"....ovo je grcki haos.iz volosa je za sada stabilan red voznje sa malim ( za sada) pojeftinjenjem u odnosu na proslu godinu.neka zapazanja sa skiatosa: turista je vec prilicno doslo (neki kazu manje nego prosle sezone u ovo vreme) a primecuje se blagi pad cena (narocito hrane).tako, da u nekim tavernama za vikend videh ponude tipa-porcija neceg lepo + salata=8-8.5 evra.juce medjutim, u tim istim tavernama stoji 9-9.5 evra....u kafeterijama u "palioo limani" (stara luka) poseta je onako-osrednja ALI u zadnjih nekoliko (blue bar,casablanka,slip inn,rock n rol)...poseta je full-krcato,bez ijednog mesta (oko 22:00 uvece-vikend).tu su inace i najskuplji kokteli,pice,kafa....vreme je zadnja dva dana jako promenljivo,pa se kupaju samo pojedinci ....

Poslednja izmena:
upozorenje: upravo gledam reportazu u dnevniku,da je popunjenost brodova 80% u celoj grckoj za sledece dane: cetvrtak,petak,subota i nedelja.razlog je trodnevni praznik + evroizbori( grci glasaju u mesto rodjenja)....pa oni turisti koji u ovim danima putuju na neko ostrvo da veoma obrate paznju za karte.....

Da li neko zna koje nase agencije ove sezone imaju u ponudi vilu Iris?
Ponudu od vlasnka vile "IRIS" da saradjujemo sam dobio u martu.Ali nakon uporedjivanja cena odlucio sam da to ne postavljam u ponude jer su cene malo vece.Inace,ni jedna agencija nema vilu u ponudi jer vlasnici rade sami.Ako nekoga interesuje moze se obratiti direktno vlasnicima: www.skiathosiris.gr Jutros sam bio u banci kod vlasnika vile (inace je direktor banke) za jednu rezervaciju i rece mi da nema nameru da spusti cene.....

Back