SKIATHOS ali stvarno!

Pa nisu Turci krivi sto je njihova vlada priznala Kosovo. Takodje ni Slovenci koji lude zbog toga ali jbga ko njih pita. Ajde da ne politizujemo. Ovo je tema za turizam. I pitacu danas za te zemljotrese bas da vidim koliko je to ozbiljno mada mi je sestra malo severnije !

U pravu ste i za tursku i za politizovanje.Posle onog na "youtube"(kosovo za patike)......no coment.Inace,jutros u 06.57 ponovo se zatreslo sa centrom u priobalnom delu Zakintosa,jacine 5,4 stepena i na dubini od 11km.....

Nadam se samo da to nece uticati na grcku vladu da izuzetno poostri kriterijume za dobijanje vize, kao sto su to Nemci uradili. :-x
Grcka vlada sigurno nece poostriti kriterijume za vize.Medjutim, ako dodje do neke "vanredne" situacije zbog dogadjaja oko kosova,licno se pribojavam Brisela.Ne treba zaboraviti da zahvaljujuci "instrukcijama" iz Brisela,turisti iz srbije nose gomilu papira za vizu a da bi potrosili 1000 i vise evra u grckoj za 10-tak dana.Dok,makedonci sa 100 evra u dzepu dobijaju vizu na tri meseca... i to na obican papir(A4) jer grci ne uzimaju u ruke pasos na kome pise makedonija.Mada se ovih dana zaostrila situacija sa makedonijom zbog demonstracija u skopju (mladih nacionalista) u vezi pregovora u vezi imena(nova makedonija,nezavisna makedonija,gornja makedonija...)Inace u selima severne grcke,vec dva dana stoje istaknute grcke zastave na trgovima a u reportazi iz sela Platania i Polikastro gradjani su porucili vladi:"zatvorite im granice,ne trebaju nam kao radnici,ne trebaju nam kao turisti".ali ko slusa narod.....Inace,pre mesecak dana sam imao razgovor u udruzenju hotelijera u vezi telefona (090 ....) kojim se zakazuje za vize.Neki Srbi su se pozalili u jednom hotelu,a vlasnik je uticajan u atini....pa mozda nesto i bude od toga. trazice da se ukine,jer kako rece,ako ovako nastave srbi da posecuju skiathos uskoro ce biti na cetvrtom mestu po zastupljenosti na skiathosu (grci,englezi,skandinavci..) pa kad vec moraju da traze vize,da ih bar ne "kaznjavamo" i placanjem extra telefona.....

Da li neko zna kakva je vila AMY na Skiatosu? Da li je ostrvo dobro za letovanje sa decom i da li blizu vile AMY ima neka dobra plaza? Da ne budem smesna sa slika, snimaka itd. vidim da je Skiatos ok, mada bi mi neki komentar znacio.

Vilu Ami u svojoj ponudi ima Sabra. Na sajtu te agencije postoji opis vile udaljenost od plaže i sl.
Ja sam prošle godine boravio u toj vili. Postoje dva apartmana na spratu i više njih u prizemlju. U blizini vile se nalazi lepa peščana plaža i dva marketa. Ispred same vile je autobuska stanica broj 10.

Vilu Ami u svojoj ponudi ima Sabra. Na sajtu te agencije postoji opis vile udaljenost od plaže i sl.
Ja sam prošle godine boravio u toj vili. Postoje dva apartmana na spratu i više njih u prizemlju. U blizini vile se nalazi lepa peščana plaža i dva marketa. Ispred same vile je autobuska stanica broj 10.

Mozes li jos nesto blize da mi kazes u opste o mestu. Kako doci do Lalarije? Kakav je prevoz? Veza sa gradom? itd. Sve me to zanima zbog dece. Do sad nismo letovali u apartmanima vec samo u hotelu pa me sve te sitnice zanimeju?:P:heart:

Priblizava se sajam turizma u BG-u...
Kakva su vasa iskustva, vredi li ici ?
Mene interesuje samo Skijatos, posto 99% idem na to ostrvo, posto sam iz NS-a interesuje me da li vredi odvojiti ceo dan za odlazak na sajam.

Sajam turizma je nesto najlepsi sajam. Agencije daju razne popuste, svi nude kataloge aranzmana a moze i poneka METAXA da se popije. Jedva cekam pocetak.....:wink:

Da li cemo moci da zivimo od komaraca ako se smestimo u oblasti Kukunaris?
Da li period boravka ima neke veze?
Letovali bismo u prvoj polovini jula.

Pitam to jer prosle godine, u samom gradu, nismo videli nijednog insekta, a cula sam da su isto iskustvo imali i oni u, recimo, Trulos regiji.

Mozes li jos nesto blize da mi kazes u opste o mestu. Kako doci do Lalarije? Kakav je prevoz? Veza sa gradom? itd. Sve me to zanima zbog dece. Do sad nismo letovali u apartmanima vec samo u hotelu pa me sve te sitnice zanimeju?:P:heart:

Plaža Esperides je udaljena 5 minuta laganog hoda od apartmana AMY.Do grada Skiatosa na jednu stranu ili do plaže Kukunaries na drugu stranu postoji autobuska veza svakih 15-tak minuta. Sve stanice su obeležene brojevima zbog lakšeg sporazumevanja sa kondukterom. Do plaže Lalariia se može doći jedino brodom. Postoje izleti oko ostrva sa zadržavanjem na plaži Lalarija (1,30 h ) ili odlazak samo do plaže Lalaria sa naravno dužim zadržavanjem. Na samoj plaži ne postoje nikakvi objekti i sadržaji ( taverna, ležaljke, suncobrani i sl.). Preporučujem da izlete ne uplaćujete preko vodiča ili u agencijama već direktno u luci ispred usidrenih brodića (platićete manje za istu uslugu).
Pročitajte temu od početka i verovatno će Vam sve biti jasno.

Poslednja izmena od moderatora:
Sto nemogu ? Mozda odem u tu agenciju da vidim sta se nudi mada sam skoro siguran da cu na zapadnu obalu Lefkade. To je nesto sto se ne meri ni sa jednom plazom na kojima sam do sada bio. I bas me cudi sto si se zalepio samo na temu Skijatos kao i nekolicina drugih a ne zanima te recimo politika, internet, gradovi [N.Sad] ili sl.QUOTE]
lepo si rekao: "na kojima sam do sada bio". Dok ne odes na Skiathos neces ni naci srazmernu.

Упутити се на Скијатос аутобусом из Београда некоме можда делује храбро, међутим то је лак пут који уз све перипетије на границама, траје 14 сати, а мало краће уз Гранд кафу. На то додајте још 150 минута, лепе пловидбе бродом, од месташца Ахилио, где ћете уживати у Спорадским острвима која промичу поред вас.

Прва половина јуна ове године је била прелепа што се атмосферских прилика тиче. Свима препоручујем вансезонске аранжмане из више разлога. Цене су ниже, време није паклено, а море је пословично чисто и топло.

Скијатос је мало острво са тек 14 километара дужине и варирајуће ширине око 4 километара. На том простору је распоређено 66 прелепих плажа (углавном пешчаних). Кукунарис званично међу десет најлепших светских плажа, на моју екипу није оставила неки нарочит утисак, јер смо били одушевљеним руралним Мандракијем и шармантном плажом Бананом (великом). За свачији укус се може наћи плажа на којој имате осећај као да сте њен власник. О општим местима и ценама нећу писати јер се то зна из већине репортажа и водича. Ово је више лични осврт и неформално упутсво за употребу овог острва.

Лаларија плажа до које се може доћи само бродом позната са разгледница и и емисија "Националне географије" (велика рупа у стени) је специфичне подлоге црног шљунка. Та цела страна је дивља и крије стари град Кастро (кула). При крају су плаже Мандраки и Банана до којих можете доћи превозом са комбинацијом пешачења. Најлепша тишина, без бомбардовања нових хитовима и увек чаробни ветар који вас хлади испод тршаних сунцобрана даје утисак као да се налазите на Карибима. Не претерујем јер свако ко је био овде имаће сличан осећај

Боље је наћи смештај на ободу града због ноћног живота и опуштеног враћања у касним сатима. Сам град Сијатос је прелеп пун живописних уличица и балкона. Ресторана, дискотека, локалних таверни, посластичарница и локала свих намена има у толиком броју да ћете се сигурно заљубити у неки.

Наш фаворит је био Рокен рол бар, у старој луци на степеништу са сјајном екипом која ради. Ди џеј Лео, шанкерица Мима, са логистиком брзих конобарица уз мало јаче цене, а снажном музиком и сваком другом бесплатном туром коју шармантни власник у белим панталонама шаље верној клијентели, су лична карта бара. Иначе, 2004. године је био изабран за један од најбољих локала тог типа у Европској заједници.

Доста странаца живи овде. Пуно је енглеза који држе аутентичне пабове, уметника са свих простора. Сезонских радника има са целог Балкана. Заради се добро а и није лоше чути неки познати језик. У главној улици Пападијамантис, названој по најпознатијем мештанину, песнику, има срба који продају бижутерију а могу вам наћи смештај или дати корисне информације.

Обавезно отићи на целодневно крстарење бродом Свети Никола, са обавезним термосом скуване Гранд кафе. Од Елизабет која је водич, ћете сазнати много тога што је немогуће прочитати у званичној литератури. Лирска душа скандинавке, даје посебан печат задојен љубаљу према овом простору. Скопелос и Алонисис комшијска острва су толико живописна да вам неће бити жао 30 евра колико у просеку кошта тура. Скопелос има 123 манастира на 4000 становника. По романтичној теорији, када су Османлије запоседале Константинопољ, бацали су иконе из цркви, и свако која је изронила у приобаљу, добила је свој манастир. По реалнијој свака породица је правила у брдима одступницу од пирата који су често пљачкали богата острва, тако да се велики број манастира угнездио у висини Скопелоса.

Алонисис је комплетан град укотвио на врху острва, а у луци су само неопходни објекти који се полако шире. Када уђете у луку, обавезно аутобусом или таксијем посетите град, јер долазак у луку је само предстаница за право задовољство. Љубитељи спорадаских лепотица кажу да је најлепше острво Скијатос, а град Скопелос, са чиме смо се сви сложили.

Најтужнији је повратак, који смо вече пре, зачинили опроштајем од Рокен рол бара и поздравом са љубазним домаћинима. Први пут ми је пало на памет, да хавајски обичај бацањем венчића у воду, проверим да ли ћемо се некада поново вратити овде. Треба обићи што више, али нека места вам остану трајно у срцу. Тако се и Скијатос изборио за десну преткомору. Фотографије само делимично успевају да дочарају мирисе и дух овог ареала.

www.skiathos-imp.com ...kasnije sledi vise informacija...
Ovaj sajt je namenjen turistima koji imaju potrebe za ortopedkim pomagalima,kolicima,pomoci pri kupovini,peglanju,odlasku na plazu.Sve to mogu naci kod gspodina Pola koji je iznad svega dobar COVEK..Cene usluga su iste u maju,julu ili avgustu.Sa agencijama ne saradjuje.Ako neko ima potrebe za njegovim uslugama,moze ga kontaktirati(ili mene) i sacekacemo ga u luci ili na aerodromu.sledi cenovnik usluga......

Упутити се на Скијатос аутобусом из Београда некоме можда делује храбро, међутим то је лак пут који уз све перипетије на границама, траје 14 сати, а мало краће уз Гранд кафу. На то додајте још 150 минута, лепе пловидбе бродом, од месташца Ахилио, где ћете уживати у Спорадским острвима која промичу поред вас.

Прва половина јуна ове године је била прелепа што се атмосферских прилика тиче. Свима препоручујем вансезонске аранжмане из више разлога. Цене су ниже, време није паклено, а море је пословично чисто и топло.

Скијатос је мало острво са тек 14 километара дужине и варирајуће ширине око 4 километара. На том простору је распоређено 66 прелепих плажа (углавном пешчаних). Кукунарис званично међу десет најлепших светских плажа, на моју екипу није оставила неки нарочит утисак, јер смо били одушевљеним руралним Мандракијем и шармантном плажом Бананом (великом). За свачији укус се може наћи плажа на којој имате осећај као да сте њен власник. О општим местима и ценама нећу писати јер се то зна из већине репортажа и водича. Ово је више лични осврт и неформално упутсво за употребу овог острва.

Лаларија плажа до које се може доћи само бродом позната са разгледница и и емисија "Националне географије" (велика рупа у стени) је специфичне подлоге црног шљунка. Та цела страна је дивља и крије стари град Кастро (кула). При крају су плаже Мандраки и Банана до којих можете доћи превозом са комбинацијом пешачења. Најлепша тишина, без бомбардовања нових хитовима и увек чаробни ветар који вас хлади испод тршаних сунцобрана даје утисак као да се налазите на Карибима. Не претерујем јер свако ко је био овде имаће сличан осећај

Боље је наћи смештај на ободу града због ноћног живота и опуштеног враћања у касним сатима. Сам град Сијатос је прелеп пун живописних уличица и балкона. Ресторана, дискотека, локалних таверни, посластичарница и локала свих намена има у толиком броју да ћете се сигурно заљубити у неки.

Наш фаворит је био Рокен рол бар, у старој луци на степеништу са сјајном екипом која ради. Ди џеј Лео, шанкерица Мима, са логистиком брзих конобарица уз мало јаче цене, а снажном музиком и сваком другом бесплатном туром коју шармантни власник у белим панталонама шаље верној клијентели, су лична карта бара. Иначе, 2004. године је био изабран за један од најбољих локала тог типа у Европској заједници.

Доста странаца живи овде. Пуно је енглеза који држе аутентичне пабове, уметника са свих простора. Сезонских радника има са целог Балкана. Заради се добро а и није лоше чути неки познати језик. У главној улици Пападијамантис, названој по најпознатијем мештанину, песнику, има срба који продају бижутерију а могу вам наћи смештај или дати корисне информације.

Обавезно отићи на целодневно крстарење бродом Свети Никола, са обавезним термосом скуване Гранд кафе. Од Елизабет која је водич, ћете сазнати много тога што је немогуће прочитати у званичној литератури. Лирска душа скандинавке, даје посебан печат задојен љубаљу према овом простору. Скопелос и Алонисис комшијска острва су толико живописна да вам неће бити жао 30 евра колико у просеку кошта тура. Скопелос има 123 манастира на 4000 становника. По романтичној теорији, када су Османлије запоседале Константинопољ, бацали су иконе из цркви, и свако која је изронила у приобаљу, добила је свој манастир. По реалнијој свака породица је правила у брдима одступницу од пирата који су често пљачкали богата острва, тако да се велики број манастира угнездио у висини Скопелоса.

Алонисис је комплетан град укотвио на врху острва, а у луци су само неопходни објекти који се полако шире. Када уђете у луку, обавезно аутобусом или таксијем посетите град, јер долазак у луку је само предстаница за право задовољство. Љубитељи спорадаских лепотица кажу да је најлепше острво Скијатос, а град Скопелос, са чиме смо се сви сложили.

Најтужнији је повратак, који смо вече пре, зачинили опроштајем од Рокен рол бара и поздравом са љубазним домаћинима. Први пут ми је пало на памет, да хавајски обичај бацањем венчића у воду, проверим да ли ћемо се некада поново вратити овде. Треба обићи што више, али нека места вам остану трајно у срцу. Тако се и Скијатос изборио за десну преткомору. Фотографије само делимично успевају да дочарају мирисе и дух овог ареала.
.....Ovo da smatramo reklamom za skiathos ili grand kafu???

Back